Buiten is het 24 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.260 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Vannacht rond 3.20 uur is er een schietpartij in de Azalealaan geweest. Volgens Imca van Dijk, persvoorlichtster van de de politie, raakte daarbij 1 man gewond. De man is naar het ziekenhuis overgbracht waar hij direct is geopereerd. Het slachtoffer lag ter hoogte van huisnummer 21a. Bas van Nuland die ter plaatse was zag iemand in een laken de ambulance ingaan.
De aanleiding van deze schietpartij is nog onduidelijk. De politie, die in grote getale aanwezig is, doet onderzoek. De straat is afgezet met lint.

foto Helmond
                                                                                                          foto van Bas van Nuland 

Update:
Om ongeveer 6 uur vanochtend heeft het arrestatieteam van de politie een inval gedaan. Zij vielen de woning aan de Azalealaan binnen waarvoor de gewonde man op straat lag. In de betreffende woning trof het arrestatieteam echter niemand aan. De woning wordt nu door de technische recherche onderzocht.

Helmond

Helmond
Helmond
Helmond

De politie is met man en macht aanwezig. Een omstander liet ons weten dat hij op een bepaald moment 11 politieauto’s in de Azalealaan had geteld.

Helmond
                                                                                            de 5 foto’s hierboven maakte Harrie Grijseels 

Update middels het politiebericht om 10.30 uur:
Een 32-jarige man uit Helmond is zaterdagochtend gewond geraakt bij een schietpartij. Bij de politie kwam rond 3.20 uur de melding binnen dat er geschoten was op de Azalealaan. Toen agenten op de Azalealaan aankwamen vonden zij de gewonde man op straat.
De schietpartij zou mogelijk plaats hebben gevonden in een woning aan dezelfde straat. Het Interregionaal Arrestatieteam heeft de woning doorzocht. Toen niemand in de woning werd aangetroffen kon de technische recherche beginnen met een sporenonderzoek. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de achtergronden van deze schietpartij.

6 reacties:

We vernamen zojuist dat de politie een uur geleden nog bezig was op de Azalealaan.

Beantwoorden

Gisterenavond heeft de Helmondse politie een verdachte aangehouden in verband met het schietincident van afgelopen zaterdag op de Azalealaan. Dat wordt zojuist gemeld door Johan Meeuwsen, buurtbrigadier van de politie in Helmond-Oost.

Beantwoorden

Zoals we vanochtend in de reactie hierboven van 9.44 uur al meldde is de verdachte aangehouden. Zojuist gaf de persdienst van de politie nadere details:

Verdachte schietincident Azalealaan aangehouden
De politie heeft een 21-jarige Helmonder aangehouden in verband met het onderzoek naar het schietincident op de Azalealaan van afgelopen zaterdagochtend.
Hierbij raakte een 32-jarige man uit Helmond gewond. Agenten zijn die ochtend naar de Azaleastraat gegaan nadat er rond 3.20 uur een melding binnenkwam dat er mogelijk geschoten zou zijn. Op straat troffen zij vervolgens de gewonde man aan.
De politie was op zoek naar deze verdachte en trof hem maandagavond rond 18.30 uur aan in een personenauto. De auto stond op dat moment bij een wegrestaurant aan de Deurneseweg. In de auto zaten nog drie personen (een 17-jarige man – woonplaats onbekend, een 22-jarige man uit Mierlo en een 21-jarige vrouw – woonplaats onbekend). Zij zijn allen meegenomen naar het hoofdbureau en na verhoor in vrijheid gesteld. Zij zijn geen verdachte in deze zaak.
De 21-jarige Helmonder is inmiddels in verzekering gesteld in verband met dit onderzoek.
Het rechercheteam van Politie Brabant Zuid-Oost onderzoekt momenteel of deze aangehouden verdachte betrokken is bij deze zaak en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het slachtoffer is inmiddels buiten levensgevaar.

Beantwoorden

Politie arresteert 2e verdachte schietincident Azalealaan
De politie heeft woensdagmiddag rond 16.00 uur een 22-jarige man uit Helmond aangehouden op het Centraal Station in Eindhoven. De man wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij een schietincident op de Azalealaan in Helmond op zaterdagochtend 18 juni.
Woensdagmiddag kreeg de politie informatie dat de 22-jarige verdachte zich in de trein van Maastricht naar Eindhoven bevond. Daarop werd besloten om hem op het perron in Eindhoven aan te houden. Omdat de verdachte mogelijk vuurwapengevaarlijk was, werden uit voorzorg medewerkers van de Spoorwegpolitie van deze actie op de hoogte gebracht. Zij hebben uit veiligheidsoverwegingen het Eindhovense station tot tweemaal toe voor een groot gedeelte afgesloten. In ieder geval de perrons 2,3, 4 en 5 waren daardoor enkele malen niet bereikbaar voor het publiek.
Uiteindelijk kon de verdachte op het perron zonder veel moeite worden aangehouden. Hij is inmiddels voorgeleid en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Politie arresteert 3e verdachte schietincident Azalealaan
Zojuist maakte buurtbrigadier Johan Meeuwsen bekend dat de recherche Helmond een derde verdachte heeft aangehouden inzake het schietincident in de Azalealaan.
Later wellicht meer hierover.

Beantwoorden

Het officiële politiebericht ter aanvulling van het bovenstaande bericht:

De politie hield maandagmiddag rond 14.15 uur buiten heterdaad een 21-jarige Helmonder aan in een woning in Gemert.
Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietincident op de Azalealaan in Helmond op zaterdagavond 18 juni. De man wordt in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *