Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.072 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
15reacties

Foto: Harrie FotografieOok dit keer zal Sinterklaas natuurlijk naar Helmond komen. Voor het elfde (!!) jaar op rij logeert hij in Het Kasteel van Sinterklaas.
Sinterklaasintocht op zondag 15 november
De Sint wordt op zondag 15 november om 13.00 uur verwelkomd door onze burgemeester. Op het Havenplein overhandigt zij hem dan officieel de sleutel van het kasteel zodat hij daar binnen kan. Daarna rijdt Sinterklaas op zijn schimmel Amerigo door het centrum, gevolgd door al zijn Zwarte Pieten. Op de Markt zal hij dan plaatsnemen op zijn troon. Daar begroet hij de kinderen en neemt hij hun verlanglijstjes en tekeningen in ontvangst.
Kasteel van Sinterklaas opent op dinsdag 17 november
foto: Wim van den BroekSinterklaas logeert ook dit jaar dus weer in het kasteel. Tot 5 december kun je hem bezoeken en binnen kijken hoe de Pieten druk bezig zijn met alle voorbereidingen voor pakjesavond. Zo worden er in het Kasteel van Sinterklaas dan pepernoten gebakken en natuurlijk heel veel cadeautjes ingepakt. In groepen van 25 tot 30 personen wordt er een rondleiding van zo’n 35 minuten gegeven door Wegwijspiet.
Op het gratis toegankelijke buitenterrein voor het Kasteel van Sinterklaas is weer van alles te beleven. Voor het kasteel staat Amerigo in zijn stal, is er een carrousel, je kunt er spelletjes doen, er lopen Zwarte Pieten rond en er klinkt Sinterklaasmuziek. In de weekenden zijn er gratis voorstellingen in de spiegeltent en de Sint Express haalt dan bezoekers op in het centrum van Helmond. Dit treintje rijdt ook op woensdagmiddagen. Op maandagen rust de Sint uit en is het kasteel gesloten.
Foto: Harrie FotografieSpeciale dag op vrijdag 4 december
Vrijdag 4 december is gereserveerd voor kinderen met een beperking. Voor hen werpt het middeleeuwse kasteel met zijn smalle gangen en vele trappen wat drempels op. Daarom is die dag gereserveerd voor bezoek van volwassenen en kinderen met een verstandelijke beperking, kinderen met een lichamelijke beperking of autisme en kinderen die chronisch ziek zijn. Deze speciale dag heeft een wat andere benadering met een rustiger programma en meer begeleiding.
Iedereen die op 4 december wil komen, moet zich daarvoor van te voren aanmelden. Dat kan tot donderdag 12 november via het inschrijfformulier of via [email protected] Uiterlijk zondag 22 november krijg je bericht of je voor vrijdag 4 december bent ingedeeld.
Sinterklaasfeest in de Lambertuskerk op zondag 22 november
Sinterklaas bezoekt op zondag 22 november van 18.45 tot ± 19.45 uur de Sint Lambertuskerk waar hij warm onthaald wordt met diverse optredens van onder andere het pietenorkerst. Er zijn pepernoten… én een kadootje voor alle kinderen. De gratis kaartjes zijn uiterlijk tot en met vrijdag 20 november per email te reserveren via [email protected]

Meer informatie kun je vinden op de website van Het kasteel van Sinterklaas.
Wil je terugkijken hoe leuk het er vorig jaar was:

15 reacties:

@ Sinterklaas en alle zwarte zwarte Pieten welkom in Helmond! We gaan er weer een geweldige kinderhappening van maken. Allemaal heel veel succes toegewenst. Gr. Berry

Beantwoorden

Beantwoorden

Hij komt, hij komt
Die lieve goede Sint
Mijn beste vrind
Jouw beste vrind
De vrind van ieder kind.
Morgen slaapt hij weer in ons kasteel
Voor de elfde keer met eigen personeel

Beantwoorden

Elkerliek heeft live contact met het Kasteel van Sinterklaas
Vanmorgen was er een rechtstreekse verbinding tussen de kinderafdeling van het Elkerliek ziekenhuis en het Kasteel van Sinterklaas. Terwijl Yaniek en Loïs nog lekker spelen, druppelen de andere kinderen binnen in de speelkamer. Want vandaag kunnen zij een kijkje nemen in de pepernotenbakkerij en de pietenschool. Natuurlijk mogen zij ook met Sinterklaas praten! En dat nog wel op de eerste dag dat de Sint daar iedereen een kijkje laat nemen.
Mohammed, Joep en Pim zitten er al klaar voor. Ook baby Daley zit fijn bij mama op schoot. Gespannen kijken zij naar wat komen gaat. Als een Pietje in beeld komt, komen ook Loïs en Yaniek er gezellig bij zitten. Sinterklaas vraagt hoe het met ze gaat en of Joep al weer zin heeft in voetbal. Als hij beter is, gaat hij graag weer keepen! Pim heeft nog een vraag aan Sinterklaas: “Ik wil graag nog een dino krijgen, mag dat? Nu.” Daar moet Sinterklaas erg om lachen: “Pim, een cadeautje geven door de televisie is moeilijk, maar zet vanavond je schoen maar!” Daar nam Pim genoegen mee. Na een aantal liedjes werd er weer afscheid genomen van Sinterklaas, gingen sommige kinderen even slapen en anderen doken de speelhoek weer in.

Beantwoorden

Wat leuk!!

Beantwoorden

geweldig

Beantwoorden
Jolanda de Ruijter-van Dijk

Geweldig !

Beantwoorden

Geweldig !! En ook heel slim :).Wat zullen die genoten hebben 🙂 !

Beantwoorden

Super leuk voor die kinderen

Beantwoorden

Wat leuk

Beantwoorden

Wat fijn !!!

Beantwoorden

Geweldig!!!

Beantwoorden

daar zit mijn grote held Pim ❤️

Beantwoorden
Natasja van Offeren-Pullens

Zijn we een dag te vroeg naar huis gemogen 😉 haar kamergenoot Yaniek is er nog zie ik wel…

Beantwoorden
Marloes Bekenkamp- Goedhart

Wat een ontzettend leuk idee van de kinderafdeling van het Elkerliek Ziekenhuis, echt top dat jullie dit doen voor de kinderen die nu in het ziekenhuis liggen!!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *