Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.543 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

De Infopagina’s van de gemeente Helmond zoals die onder meer in De Trompetter verschijnen, lijken geschreven te worden door de jongste stagiair bij de afdeling communicatie. Of in ieder geval door mensen die heel erg weinig van de stad afweten. Per week neemt het aantal fouten en slordigheden toe.
De Infopagina van gisteren spant daarbij voorlopig weer de kroon. We benoemen hier een aantal zaken die ons opvielen. Mocht De Trompetter al bij het oud papier liggen, kijk dan hier) voor de infopagina’s op de website van de gemeente.
Het Elkerliek ziekenhuis schijnt opeens aan de Wesselmanstraat in plaats van aan de -laan gehuisvest te zijn. In het bericht over ‘winterse soepmaaltijd op Groene Campus’ komen in de laatste zin de ‘kooktalenten uit de Annawijk en Suytkade’ om de hoek kijken. Waar die opeens vandaan komen, blijft een raadsel. Het stuk over het aanpakken van de geluidsoverlast van de trein wordt opnieuw afgedrukt, omdat op 20 januari de bijbehorende kaart niet in kleur in De Trompetter was afgedrukt. Helaas, ook dit keer vult de kaart een halve pagina, opnieuw in zwart/wit! Het bijzonder ambtelijke verhaal daarbij verduidelijkt trouwens ook bijzonder weinig.
De infopagina’s hebben sowieso een steeds hoger ambtelijk gehalte. Bijvoorbeeld: weet behalve de incrowd iemand waar ‘commissie MO&E’ of ‘ABA’ voor staat?
Ook opvallend is dat mensen die naar de bijeenkomst over Q-koorts willen gaan, zich tevoren aan moeten melden, zelfs met het aantal mensen waarmee ze denken te komen. Aanmelden kan echter alleen via het internet. Wat te doen als ik wel wil gaan maar geen internet heb? De rubriek van de stadswachten kan leuk zijn om te weten waar bonnen uitgeschreven zijn. Maar wat een slordige opmaak en tekst. Het lijkt wel opgerekte bladvulling. Dat kan ‘n stuk leesbaarder en smeuïger. Het enige lekker leesbare stuk in deze hele Infopagina’s is zo bijna het sonnet ad fundum van stadsdichter Bert Kuijpers.
Slordig en niet erg communicatief dus van een onlangs gereorganiseerde afdeling. Is dit tekenend voor de nauwkeurigheid van het gemeentelijke beleid? Het is te meer wrang omdat je als je voor de gemeente ‘n formulier moet invullen voor pakweg een vergunning of uitkering, je tot op de millimeter achter de komma nauwkeurig moet zijn. Het omgekeerde is kennelijk niet het geval.
We willen niet op elke slak zout leggen maar het wordt per week erger met de Infopagina’s. Deze week is wel het toppunt, vandaar dat we het nu op ‘n rij gezet hebben. We zijn benieuwd wat de toekomst ons brengt aan snelle, nauwkeurige en correcte informatie.

10 reacties:

Dat vraagt natuurlijk om een reactie. Allereerst natuurlijk bedankt voor de opmerkzaamheid. Aan verbetering wordt hard gewerkt. Optimale dienstverlening is namelijk ons streven.
Feitelijk is het adres van het Elkerliek inderdaad onjuist vermeld in de Trompetter van deze week. In een net verschenen persbericht is die fout hersteld.
Op http://www.helmond.nl , dossier Q-koorts, kun je een en ander nalezen en een informatief filmpje zien over Q-koorts en de informatie-avond van 8 februari a.s. in het Elkerliek.

Meer constructieve opmerkingen over de gemeentepagina’s in de Trompetter? Laat het weten via [email protected]

Beantwoorden

Och, slecht opgemaakte informatie is nog beter dan helemaal geen informatie. Meer als de helft van Helmond krijgt niet eens de Trompetter en daar doet de afdeling communicatie ook niets meer aan. Jammer we hebben geprobeerd het te verbeteren maar dat is dan waarschijnlijk niet gelukt. En als we gemeentelijke info zoals de Milieuwijzer huis aan huis moeten verspreiden via TNT Post dan is dat te duur…. Oeps! Dat kan beter!

Beantwoorden

Welke Trompetter ???
Wij hebben al een half jaar geen ,,Trompetter,, meer ontvangen op het Zuidende ondanks bellen en vragen !!!

Beantwoorden

Diegene dat dit stuk geschreven heeft is iemand die niet op de hoogte is van de lokale politiek, waarom ….?

als je merkt dat er iets niet klopt moet je aan het belletje trekken op de juiste moment.
Achteraf is lulkoek

Beantwoorden

@Johnny:
Aangenomen dat je ons aanspreekt, wij zien de Infopagina's van de gemeente Helmond op hetzelfde moment in De Trompetter als elke andere Helmonder. Er dan iets over schrijven (= achteraf) lijkt ons het enige en juiste moment.

Beantwoorden

“Och, slecht opgemaakte informatie is nog beter dan helemaal geen informatie.”

Ik huldig het principe: beter geen informatie dan onjuiste of gedateerde informatie.

Beantwoorden

Vraag me ook af of De Trompetter wel het juiste medioum is. Ik heb ‘n nee/nee-sticker en krijg dus helemaal geen gemeentelijk info…

Beantwoorden

@Johann Beelen
Een echt fout zou ik het niet willen noemen. Maar het eerste wat me opvalt op de gemeentepagina is die gigantische reclameposter voor Hertog Jan bieren. Laat de gemeente zich tegenwoordig sponsoren of is dit een truc van die stagiair(e) om een gratis foto te krijgen? Als je zoiets in een film of op een foto ziet, denk ik meteen: há, de sponsor komt voorbij. Als ik de brouwer was, zou ik trouwens niet blij zijn met deze anti-reclame.
U zult ook wel niet blij zijn dat u die spoorfoto weer opnieuw moest laten afdrukken. En met de wegwerkzaamheden ging het kennelijk ook niet goed. Waarom "Herhaling Bekendmaking Saneringsprogramma Railverkeerslawaai Helmond 2010" met allemaal hoofdletters geschreven wordt snap ik trouwens niet. Ik bespeur op meer plaatsen die rare Amerikaanse gewoonte om zo ongeveer elk woord met een hoofdletter te beginnen. Is dat om ons duidelijk te maken dat we dom zijn? Ik weet niet of de Makers dat weten, maar in Nederland schrijven we alleen Eigennamen met een Hoofdletter.
Wat me echter het meest opvalt aan de Infopagina's, zijn al die rare woorden en kreten. Alleen al in deze aflevering kom ik tegen (let op de hoofdletters!): Plastic Hero, Buurtbinderij, Opschoondag, Inloophuis en klimaatpunten (waar dan opeens de wel voorgeschreven hoofdletter ontbreekt!). Na een diepe zucht heb ik de kleine lettertjes maar overgeslagen.
Denken 'ze' daar 'op het kasteel' nu echt dat ze met dit soort kretologie mensen bereiken, de kiezer dichter bij de politiek brengen of wat voor vrome voornemens dan ook? Voor mij is het gebakken lucht met een wel heel bijzonder averechts effect.

Beantwoorden

De loftrompet kan over dit gemeenteblad niet echt worden uitgestoken. Maar ja. De Gemeente Helmond laat zich sowieso een kritische noot niet welgevallen.

p.s.
Voor degenen die de Trompetter niet altijd ontvangen. Ik haal hem dan bij de kiosk.
De gemeentelijke infopagina’s zijn te vinden op de website Gemeente Helmond.
Zie:
http://www.gemeentehelmond.nl
Voor degene die niet met regelmaaatgeen Trompetter

Beantwoorden

Nieuwe opzet gemeentelijke Infopagina's
De gemeentelijke Infopagina's in de Trompetter krijgen een nieuwe opzet. Daarbij wordt in woord en beeld meer rekening gehouden met de lezer. De opzet is rustiger, ruimer van opzet en het taalgebruik is duidelijk en toegankelijk. De gemeente wilde deze nieuwe opzet omdat uit een onderzoek onder lezers bleek dat het taalgebruik op de gemeentepagina's vaak te ambtelijk is. Het reclamebureau Groep5700 uit Laarbeek maakte de nieuwe opzet.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *