Buiten is het 9 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.822 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties

sluiting politiebureaus Helmond– Primeur –
De politiebureaus aan de Deltaweg (Helmond-Oost) en de Steenovenweg (Helmond-West) worden op termijn gesloten. Dat bleek gisteravond bij de gemeenteraadsvergadering uit de woorden van burgemeester Fons Jacobs op vragen van achtereenvolgens Erik de Vries (SP) en Jos Boetzkes (PvdA). Het bureau aan de Kasteel-Traverse wordt daarmee dan het enige politiebureau in Helmond.
Een woordvoerder van de politie bevestigde vandaag dat voornemen en het feit dat er naar toegewerkt wordt. Hij voegde er echter haarfijn aan toe dat er formeel nog geen besluit is genomen.
Gisterenavond vertelde de burgemeester zich al jaren te storen aan de inefficiëntie die ontstaat door 3 Helmondse politiebureaus. Hij wil meer blauw op straat. Te veel mensen achter bureaus dragen daar niet aan bij. In zijn uitvoerig betoog maakte hij bekend dat het gemiddeld aantal bezoekers van de bureaus in Helmond-Oost 10 en in Helmond-West ook 10 bedraagt. Niet per dag, maar per week.
Vorige week werd bekend dat de openingstijden van deze 2 wijkbureaus flink worden beperkt. Gisterenavond werden 8 (?) aanlooppunten in de wijken aangekondigd. Aanlooppunten zijn plekken in bijvoorbeeld wijkhuizen waar buurtbrigades afspraken kunnen hebben. Volgens De Vries blijken de beperkte sluitingstijden en die aanlooppunten feitelijk dus een opmaat voor de definitieve sluiting van deze 2 wijkbureaus.

In de reacties hieronder staan updates.

12 reacties:

Er staat de gemeente nog veel te doen in deze:
1) Duidelijkheid scheppen in en met cijfertjes.
2) Vervolgens de cijfertjes goed interpreteren.
3) Vervolgens goed onderbouwen waarom er maar voor 1 in plaats van meerdere politievestigingen gekozen wordt.
4) Met als uitgangspunt een goede balans zoeken en vinden tussen kwantiteit en kwaliteit in dienstverlening.
5) De uiteindelijke keuze duidelijk verantwoorden en (niet onbelangrijk) communiceren naar de goegemeente.

Beantwoorden

Als er zo weinig mensen op die politiebureaus in Helmond Oost en Helmond West komen, zullen er weinig bezaren komen als ze opgeheven worden.
Als je alleen de huurkosten bekijkt van zo’n panden voor die paar aangiften per week: heel snel SLUITEN!!

Beantwoorden

Irma stuurde ons de onderstaande afbeelding om hier te plaatsen.
“Een geschikte toevoeging! ;-)” schreef ze in haar mailtje.

Beantwoorden

Sluiten die bureaus – met vrijkomen van gelden kun je zorgen voor een hoofdbureau waar je 24/7 naar binnen kunt lopen. Heb al een paar keer voor gesloten deuren gestaan in het verleden, als mijn fiets weer eens gestolen was. Vervelend. Maar sowieso geeft het de burger denk ik een veilig gevoel als er gewoon altijd een agent aanwezig is op de Traverse.

Beantwoorden

Zo zo. Een bezuiniging onderbouwd met cijfers. Hopelijk wel op de juiste manier aangezien b&w hier nog wel eens de boel wil verdraaien zoals het hun uitkomt. Zie de hondenbelasting.

Beantwoorden

Update 1:
Nog maar 1 politiebureau in Helmond, de 2 andere sluiten
Het politiebureau Helmond Oost aan de Deltaweg sluit zaterdag 9 juli definitief haar deuren voor bezoekers. Mensen die aangifte willen doen, een vraag willen stellen, melding willen maken van overlast of een tip hebben, kunnen vanaf dan terecht bij het bureau aan de Kasteel Traverse. In het najaar van 2011 zal ook het politiebureau Helmond West aan de Steenovenweg definitief gesloten worden.
De bureaus van Helmond Oost en West zijn op dit moment nog 2 (werk)dagen per week geopend. Het bureau aan de Deltaweg op dinsdag en vrijdag en het bureau aan de Steenovenweg op maandag en donderdag. Uit het oogpunt van een effectieve bedrijfsvoering is nu door de politie besloten om tot volledige sluiting over te gaan. De daling van het aantal bezoekers op beide bureaus in de afgelopen jaren sterkt hen in de gedachte dat dit de juiste weg is. De meeste Helmonders blijken toch al naar het bureau aan de Kasteel Traverse te komen als zij de politie nodig hebben.
De sluiting is een zuiver logistieke aangelegenheid. Er blijft in Helmond dan ook exact hetzelfde aantal agenten werkzaam als voorheen. De buurtbrigadier blijft ook nog gewoon uw aanspreekpunt in de wijken. Een bijkomend voordeel van de sluiting is zelfs dat er meer blauw op straat komt.Want als een politiebureau geopend is voor publiek en daar ook burgerpersoneel aanwezig is, moeten er ook gewapende collega’s voor de veiligheid aanwezig zijn. Deze ‘achterwacht’ is nu niet meer nodig.
“Gevolgen voor de burgers zijn er naar verwachting nauwelijks. Burgers zullen voortaan naar het bureau aan de Kasteel Traverse moeten komen, maar velen van hen deden dat voorheen ook al” aldus de politie in haar persbericht. Op dit bureau zijn inmiddels maatregelen getroffen om de mogelijke extra drukte op te vangen: er zijn een derde werkplek voor een baliemedewerker en een derde spreekkamer ingericht. Hiermee wordt de service aan het publiek verhoogd en kunnen wachttijden worden beperkt.
Voor zeer veel lichtere feiten, zoals bijvoorbeeld fietsendiefstal of vernieling bestaat op de mogelijkheid om via internet aangifte te doen. Ook kan er via de telefoon een afspraak worden gemaakt om aangifte te doen.
Met de fysieke sluiting van de bureaus in Helmond West en Oost komt voor de politie ook een einde aan de indeling van Helmond in 3 afdelingen. Formeel per 1 januari 2012 is het voortaan de Politie Helmond. Daarop vooruitlopend worden de websites van 3 verschillende afdelingen (west, oost en centrum) per 9 juli samengevoegd tot http://www.politiehelmond.nl.

De politie in Helmond verwacht geen problemen door deze andere openingstijden. De politie rekent dan ook op het begrip van de burgers.

Beantwoorden

Die pet past steeds minder door al deze bezuinigingen.
Straks moeten we ook nog de broek van de politie aan.
Ik vrees namelijk dat deze in de toekomst ook niet meer voldoende kan worden opgehouden.

Beantwoorden

Logisch dat ze sluiten, goede bezuiniging. Toch niet normaal dat er al zo lang bekend is dat er maar tien bezoekers per week komen en ze nu pas gesloten worden. Wa da kost! Maar goed, beter laat dan nooit.

Beantwoorden

Update 2:
De toegezegde politiesteunpunten komen niet
Er komen geen ‘politiesteunpunten’ terug voor de 2 gesloten wijkpolitiebureaus. De buurtbrigadier kan heel laagdrempelig in een wijkgebouw, moskee, school, bij de woningcorporatie afspraken met burgers maken. Dat laat het college van burgemeester en wethouder weten op vragen van de SP-fractie die zij stelde naar aanleiding van het sluiten van 2 wijkpolitiebureaus. De verzekering van de burgemeester in de gemeenteraadsvergadering van 3 november dat er 'aanlooppunten' zouden komen waar buurtbrigadiers de mensen uit de wijken kunnen ontvangen blijkt weinig waarde gehad te hebben.
Volgens het college "zijn de buurtbrigadiers regelmatig in de buurt op voor het publiek toegankelijke locaties zonder dat zij daar specifiek op bepaalde uren kantoor houden. Dat laatste is niet effectief.” De buurtbrigadiers zijn dagelijks in de wijk, op straat en bedienen zich in snel toenemende mate van moderne communicatiemiddelen zoals bijvoorbeeld Twitter, aldus het college.
In het huidige afdelingsbureau aan de Deltaweg wordt binnenkort de Gezamenlijke Recherche Peelland gehuisvest dat nu in het bureau Kasteel Traverse zit. De publieksfunctie van het bureau aan de Deltaweg komt te vervallen en het politielogo verdwijnt van de gevel. Het bureau Helmond-West wordt afgestoten na het aflopen van het huurcontract in 2013.

Beantwoorden

Haha, een verzekering van de burgemeester blijkt achteraf niets waard te zijn.
Het is toch wat met onze burgervader. Hij praat veel, zegt weinig en doet nog minder.

Beantwoorden

Mag een burgemeester in functie iets toezeggen en het later niet doen? Ik dacht dat dat niet mocht!

Beantwoorden

Ben je al iets anders van hem gewend ??.
Ik niet bla bla

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *