Buiten is het 14 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.798 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Maxime Snellenberg uit Stiphout werd in augustus 18 jaar. Begin maart 2021 tekende ze een contract bij de hoofdmacht van de PSV Vrouwen. Reeds in haar derde competitiewedstrijd scoorde ze als wisselspeelster in de 88ste minuut tegen Excelsior en maakte speelminuten bij haar Champions League-debuut tegen Barcelona. Dit seizoen scoorde de Stiphoutse in de eerste competitiewedstrijd tegen FC Zwolle als invalster de 3-0. Afgelopen zondag viel ze nog in bij de met 2-1 gewonnen topper tegen FC Twente, zie onderstaande foto.

Vol lof is Maxime over haar oefenmeester Rick de Rooij. Een trainer die geboren is in Helmond, ook was Rick hoofdcoach bij de dames van FC VVV/Helmond Sport en heeft hij een voetbalverleden bij Rood Wit ´62. Wat betekent De Rooij voor de jonge Stiphoutse? “De trainer geeft mij goeie aanwijzingen in het veld, laat merken dat hij het in me ziet zitten en is voetbaltechnisch zeer sterk.”

In haar kinderjaren voetbalde het talent bij Stiphout Vooruit. Haar vader Ron Snellenberg was bij de F4 en F2 haar coach. Later ging ze naar de E4 en kreeg bij de E1 Joop Verlijsdonk als oefenmeester. “Een uitstekende trainer! Hij verbeterde onder andere mijn passing.” Maxime trapte al als kleuter in het kinderdagverblijf in Stiphout tegen de bal. Verder deed ze op de lagere school Sint Trudo in de pauze niets anders dan voetballen.

Het heeft er een tijdje niet naar uitgezien dat de talentvolle speelster aanvalster zou worden. Ze speelde bij Stiphout Vooruit als keepster en verdedigster. Bij een toernooi ontbrak een spits en toen vroegen ze of er kandidaten waren die in de voorhoede wilden staan. Maxime bood zich aan, bleek er talent voor te hebben en scoorde in haar positie als midvoor meteen haar eerste doelpunt. Zo transformeerde een keepster tot aanvalster.

Maxime is bereid als voetbalster keihard te werken en moet mentaal wel heel sterk zijn. Dat blijkt! In haar jeugdjaren fietste ze iedere dag op de elektrische fiets van Stiphout naar Eindhoven. Nu gebruikt de jonge speelster met slecht weer de auto van haar moeder maar als het weer het toelaat pakt ze nog gewoon de fiets.

Van de Trudo ging ze naar het Carolus. De Stiphoutse moest wel even wennen aan de nieuwe school maar gelukkig gingen er verscheidene vriendinnetjes met haar mee. Ze bleef er slechts 1 jaar, nu zit ze op de LOOT van het St. Joris College in Eindhoven. Vorig jaar deed Maxime eindexamen in 3 vakken, dit jaar hoopt ze haar diploma binnen te halen en moet ze hiervoor nog in 4 vakken examen doen. De voetbalster heeft gekozen voor de richting Natuur & Gezondheid. Haar lievelingsvak is Wiskunde. Maxime heeft de intentie om na de HAVO fysiotherapie te gaan studeren en hoopt hierin haar werk te vinden bij een sportvereniging. “Voetbal zou dan leuk zijn maar een andere sport is ook goed.”

Op haar 10de werd ze reeds gescout door de KNVB. Op haar 12de speelde ze al bij de door de KNVB georganiseerde wedstijden voor de meisjes onder 14. De voetbalbond zag het duidelijk in Maxime zitten. Om een stapje hogerop te maken ging ze na haar periode bij Stiphout Vooruit voetballen bij de D1 van RKSV Nuenen, later speelde ze bij een meisjesteam van talentvolle speelsters bij UNA uit Zeelst. De Stiphoutse sloot haar loopbaan in de jeugd af bij PSV en behoort nu dus tot de selectie.

Dit seizoen voetbalde Maxime als invalster nog tegen Arsenal voor de Champions League. Ze kan zowel als aanvallende middenveldster en als voorhoedespeelster uit de voeten. Het is wat de wedstrijd van haar verlangt op welke positie ze speelt. In een Facebookfilmpje noemt ze haar kwaliteiten op: “Ik kan goed tussen de linies spelen, heb een prima overzicht en kan ook scoren.”
Maxime sluit af met een advies voor de jonge voetbalsters. “Als je plezier hebt in voetbal en wat wilt bereiken moet je vooral hard werken. Zonder hard werken is je talent niet bereikbaar!”

John van Lierop maakte de bijgaande foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *