Buiten is het 25 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Onze fotograaf trof zaterdagmiddag deze hut aan naast de Ameideflat achter de Kluisstraat. Het leek hem geen Portacabin dus wij nemen aan dat kinderen hier een huisje gebouwd hebben. Het materiaal daarvoor lijkt afkomstig van de te slopen huizen verderop aan de Kluisstraat waar een nieuw appartementencomplex van Volksbelang gebouwd gaat worden.De door hen gebruikte (golf)platen leken voornamelijk uit asbest te bestaan, wat gevaarlijk is als kleine stukjes vrijkomen en ingeademd worden. Aangezien de (golf)platen in stukken gebroken zijn, is dat zeer waarschijnlijk.Na contact van de weblog met de politie, is het materiaal 2e Paasdag opgeruimd. De politie zag dus kennelijk genoeg gevaar om een bedrijf overuren te laten maken.

4 reacties:

De hut is inderdaad gebouwd door een aantal kinderen en het materiaal komt van de nog te slopen huizen in de Kluisstraat. Ik heb de kinderen bezig gezien met slopen en bouwen. Ik zag echter het gevaar er niet van in, anders had ik er wat van gezegd.

Wellicht is het een idee om de huizen zo snel mogelijk te slopen en de ruimte die daardoor vrijkomt tijdelijk te gebruiken als parkeerplaats. Dan kan de politie meer geld ophalen dan ze al doen, want er staan regelmatig auto’s zonder vergunning geparkeerd in het gedeelte voor de vergunninghouders. Blijkbaar zien de automobilisten de vijf borden die er staan over het hoofd.

Beantwoorden

Goed werk weblog!

Beantwoorden

Ik snap niet dat zo’n woningbouwvereniging asbest laat rondslingeren, ze moeten toch beter weten.

Beantwoorden

God weet wat er nog allemaal te vinden is in de woningen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *