Buiten is het 21 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.981 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

Ieder kind in Helmond moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien. Dat vindt de Helmondse PvdA. Ze gaat daarom een motie indien waarin B&W worden opgeroepen ‘te streven naar’ rookvrije gemeentelijke speelplaatsen, sportparken en (omgeving van) scholen en kindcentra. ‘Verkeersborden’ zouden daar rookvrije zone’s moeten aanduiden.
De PvdA komt in de raadsvergadering van vanavond met deze motie omdat de gemeente hiervoor nog geen beleid heeft, ondanks de trend in de huidige maatschappij. Zo roepen longartsen in 8 landen waaronder Nederland vandaag op om alle mensen op longkanker te onderzoeken.

In de reacties hieronder staat een update.

10 reacties:

Wat een betutteling! Verbied het dan in de hele stad want in de Veestraat lopen ook kinderen in de rook van de rokende mensen of ga verhuizen naar een onbewoond eiland!

Beantwoorden

17 miljoen Nederlanders onderzoeken of ze longkanker hebben?
Yep, die ziektekosten kunnen nog wel verder omhoog hier in NL!
En kinderen waarschuwen en beschermen prima, maar men slaat echt door hierin, zoals Toon hierboven al schrijft.

Beantwoorden

Roken doe je maar in je eigen omgeving bij jou thuis. Daarmee hoef je anderen niet op te zadelen. denk ook eens aan de houtkachels die je overals als paddenstoelen uit de grond scheten. Die veroorzaken nog veel meer schade en zeker als er vieze rotzooi gestookt wordt.

Roken is een keuze, meeroken wordt je verplicht. Misdaad tegen de mensheid.
Schone lucht is een recht.

Beantwoorden

Werd ook tijd ook, al is het maar dat de leerkrachten op straat staan te roken terwijl de kinderen op de speelplaats spelen oid.

Beantwoorden

@Eddie op dinsdag 28 november 2017 om 16:56:

Het bericht hierover dat ik heb gehoord, was genuanceerder: longkanker geeft snel uitzaaiingen, daarom valt er winst te behalen door er in een vroeg stadium bij te zijn. Het is nog niet zeker of die winst opweegt tegen de kosten van preventief onderzoek. Dat gaan ze nu uitzoeken door zo’n preventief onderzoek te verrichten onder een relatief kleine groep personen.

Beantwoorden

@Sander Lam op dinsdag 28 november 2017 om 21:00:

Da’s een belangrijke nuance natuurlijk die ik in de eerste berichtgeving miste.

Groeten,

Beantwoorden

Update:
Motie niet roken bij kinderen in Helmond aangenomen
De gemeenteraad heeft de motie (pdf) van Mohammed Chahim (PvdA), Gaby van den Waardenburg (D66) en Helder Helmond om plaatsen waar kinderen komen te voorzien van een anti-rookbord unaniem aangenomen. “Dat past mooi in het streven naar een gezonde stad,” zoals wethouder Margreet de Leeuw de korte discussie samenvatte. In antwoord op diverse vragen, benadrukte Chahim dat het niet gaat om een verbod dat gehandhaafd moet worden maar om mensen meer bewust te maken van de risico’s van roken, met name voor kinderen. Chahim, die net zelf gezinsuitbreiding gehad heeft, hoopt dat mensen daardoor meer gaan letten op (niet) roken in de nabijheid van kinderen. “Het gaat niet om boetes uitdelen maar om in gesprek te gaan met de stad,” aldus Chahim. Hij gaf onder meer als voorbeeld de vele rokende toeschouwers bij de intocht van Sinterklaas. “Ik wil niet betuttelend zijn maar wel een boodschap geven aan de stad.”

Beantwoorden

Wel een goede zaak, het is helaas nog steeds te normaal om te roken overal en nergens. Mag vapen dan wel trouwens want daar wordt ook vaak over gedaan alsof het net zo slecht is als sigaretten?
Nu nog even een goede actie bedenken voor die bewustwording maar dan zou ik gaan voor borden met een beeltenis die voor iedereen te begrijpen is.

Beantwoorden

En wanneer gaan al die mensen die naar de sportparken komen dan op de fiets of te voet i.p.v. met de auto?
Wat een onzin, maar ja dat soort dingen verzinnen daar zijn gemeenteraad- lieden goed in, er zijn veel meer belangrijkere zaken waar ze zich in kunnen verdiepen.

Beantwoorden

Nog ff en ge mag in oe eige huis nie meer roke fuck op!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *