Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.214 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

stadsgids 2012-13De komende stadsgids wordt niet meer huis-aan-huis verspreid maar via centrale punten in de verschillende wijken. De inhoud van de stadsgids wordt flink ingekort en daarmee krijgt die gids dus minder pagina’s (nu 210 pagina’s).
Dat liet het college van B&W weten naar aanleiding van de vragen van GroenLinks precies een jaar geleden. Die partij vond de oplage van 39.700 exemplaren (in totaal 12.307 kg papier) ‘niet bepaald milieuvriendelijk’. Leuk detail voor de weblog: GroenLinks stelde dit aan de orde naar aanleiding van deze vraag in onze Kennisquiz over Helmond.
Slecht 30% van de Helmondse burgers blijkt een papieren versie in de bus te willen. De meerderheid koos voor een digitale Stadsgids. Dat kwam naar voren uit de gemeentelijke inwonersenquête over de gemeentelijke communicatie (pdf).

Uit die enquête bleek ook dat er moet worden nagedacht over de milieuwijzer en de Dazoe-borden langs de weg. Het communicatiemiddel milieuwijzer wordt in 2014 wellicht niet meer huis-aan-huis verspreidt. Ook dat scheelt drukwerk (duurzaamheid) en dus ook kosten. Voor het onderdeel afval bestaat sinds april DeAfvalApp. Die werd in de eerste 2 maanden ruim 11.000 keer gebruikt. In het najaar wordt het begin volgend jaar aflopende contract voor de Dazoe-borden geëvalueerd.

Opvallend is de onbekendheid van Helmond Driven City of Smart Mobility en Virtueel Helmond. Van het eerste hoorde 86% van de Helmonders nog nooit iets en 70% wist niet van het bestaan van de tweede. Bij dat laatste cijfer moet wel worden aangetekend dat het item ‘Virtueel Helmond nu ook ónder de rokjes’ op de weblog pas werd geplaatst nádat die enquête werd gehouden. Want daardoor zijn de bezoekersaantallen (in ieder geval tijdelijk) flink gestegen.

3 reacties:

Vanaf maandag 9 december is de nieuwe Stadsgids beschikbaar
De Stadsgids en de Milieuwijzer worden dit jaar niet meer huis-aan-huis bezorgd. De reden van dat besluit staat hierboven. In plaats daarvan is de informatie te raadplegen op het internet.
Gemeentelijke informatie en de afvalkalender kun je vinden op http://www.helmond.nl. Gegevens van verenigingen en instellingen staan op lokaaltotaal.nl/helmond. Voor Helmonders die geen internetverbinding hebben of die net als vroeger toch graag een papieren exemplaar willen, zij kunnen de papieren Stadsgids afhalen op 17 plekken in de stad:
• Brandevoort: Albert Heijn en Jumbo
• Brouwhuis: Albert Heijn en C1000
• Centrum: Albert Heijn XL
• Dierdonk: Albert Heijn
• Helmond-Noord: Plus
• Helmond-Oost: Jumbo
• Helmond-West: Emté
• Mierlo-Hout: Albert Heijn en Jumbo
• Rijpelberg: Emté
• Stiphout: C1000
• Stadswinkel (Frans Joseph van Thielpark 1)
• Stadskantoor (Weg op den Heuvel 35)
• bibliotheek (Watermolenwal 11)
• Theater Speelhuis (Kromme Steenweg 29).
De informatie die tot vorig jaar in de Milieuwijzer stond, is nu ingevoegd in de Stadsgids. Het gaat dan om info over honden, riolering, afval, energiebesparing en de afvalkalender.

Beantwoorden

En voor de moderne Helmonders is er ook nog een afval-app.
Deze is te downloaden op: http://www.helmond.nl/AfvalApp

Beantwoorden

De oplage van de Stadsgids is dit jaar met 56% gedaald (van 39.700 naar 17.149 exemplaren).

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *