Buiten is het 18 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.051 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
17reacties

De ongeveer 45 medewerkers van de Helmondse Stadswacht gaan dit jaar 27.054 uur werken. Het grootste deel (13.868 uur) van die beschikbare uren worden wijkgericht ingezet. Dit toezicht per fiets of te voet is gericht op de kleine ergernissen. Ergernissen als parkeeroverlast in woonwijken, hondenpoep en het onjuist aanbieden van afval.
Op basis van het inwonersaantal en de in 2013 gemelde kleine ergernissen werd per wijk bepaald hoeveel uren ieder kreeg. Zodoende krijgt het industriegebied slechts 63 uur en het Centrum en de Binnenstad respectievelijk 2.500 en 2.289 uur. De inzet van die ‘wijkuren’ gaat in overleg met de betreffende wijkraad en verschilt dus per wijk.
Een tweede activiteit van de Stadswacht is het toezicht en handhaving op het parkeren in het Centrum, de Annawijk en Suytkade. Aan deze opdracht van de gemeente zal dit jaar 8.880 uur worden besteed. Dat is fors meer dan vorig jaar (6.850 uur) hetgeen deels (320 uur) komt omdat vanaf medio 2014 de Annawijk en Suytkade worden toegevoegd aan hun parkeercontrolegebied.
Deze tweede activiteit zal leiden tot het opleggen van zo’n 4.900 fiscale naheffingen en 4.000 beschikkingen. Kijk hier voor het verschil tussen die 2.
Dit alles is te lezen in het Activiteitenplan Stichting Stadswacht Helmond 2014 (pdf). Daarin ook uitgebreidere informatie over hun andere activiteiten zoals het Helingproject en het 920 uur live uitkijken van camerabeelden.

17 reacties:

stadswacht, vraag me nog altijd af als ik sommige zie lopen of ze niet zo van de straat af zijn geplukt? of uit de uitkering komen.
Hebben ze allemaal wel een bewijs van goed gedrag zelf, en die moeten je dan bekeuren of de wacht aan zeggen.
Er lopen er tussen dat waren echt geen schatjes maar nu STADSWACHT.

Beantwoorden

Snap je punt, maar wat maakt het uit als ze uit een uitkering zouden komen? Is dat niet juist goed? Zijn mensen met een uitkering minder of niet in staat dat werk te doen?? :-/

Beantwoorden

nee zeker alleen maar goed! maar geef de fatsoenlijke mens deze kans.
Sommige mogen van mij kanalen spaaien, stront ruimen, plantsoenen, aardbeien plukken etc.
Er lopen erbij die net lijken of ze van de novadic af komen.
Ja sorry als ik het zo zeg, maar het klopt wel.

Beantwoorden

Waar gebeurd:
Meneer de Stadswacht, kunt u misschien iets zeggen/doen i.v.m. de kliko bakken die al meerdere dagen buiten staan, en door de jeugd over de straat worden geschopt
Antwoord ; Nee dat kan ik niet, want daar hebben wij geen melding van…..
Ja maar, dat doe ik nu toch, daarom spreek ik u daar op aan……
Stadswacht: Helaas , maar we kunnen niets voor u betekenen, goedendag.

Beantwoorden

@Binnenstadbewoner op vrijdag 7 februari 2014 om 18:05:

Ja dat is wat ik bedoel!
En als ze er wel wat van zouden zeggen tegen de jeugd dan worden ze in elkaar getrapt.
Ze hebben net geleerd de STADSWACHT om een bonnetje uit te schrijven en bij blij dat ze ermee zijn haha, er zijn erbij die kun je niet eens verstaan zo slecht nederlands dat ze spreken!
Laat staan dat ze u hebben begrepen.

mvg

Beantwoorden

Ik snapte je punt wel, en ik vind de stadswacht ook niet echt een snuggere uitstraling hebben zal ik maar zeggen.
Maar ik viel alleen even over die uitkering, er zitten namelijk ook veel “fatsoenlijke” mensen in die uitkering 😉

Beantwoorden

601.2 uur per persoon in 1 jaar? dat zijn 75 dagen werken in een heel jaar!
knap

Beantwoorden

@AMS op vrijdag 7 februari 2014 om 20:03:

Precies, de gemiddelde stadswacht werkt nog geen 12 uur per week. Dat is niet veel vind ik. Zo krijg je maar moeilijk een band met je werkgebied.

Beantwoorden

Waar leven onze stadswachten dan van?

Beantwoorden

@AMS op zondag 9 februari 2014 om 10:17:

Aanvullingen van de gemeente, dit is maar een bijbaantje.
Scheelt de politie bekeuringen schrijven, dit mag dan ook een enkeling hahaha.
En trots dat ze zijn in dat blauwe pakje, waardoor ze politie denken te zijn.
Ja een aftreksel van de politie meer is het niet.
Snap je het nu, gewoon om die 12 uur van de straat te zijn.

Beantwoorden

@Binnenstadbewoner op vrijdag 7 februari 2014 om 18:05:

Misschien nog wel erger: De stadswachten hebben het gewoon belachelijk druk met mijn naamgenoot Jan16890329. Die Twitterde de stadswacht in negen maanden tijd al 88 keer over foutparkeren in Brandevoort. De stadswacht beantwoordt dat weer allemaal netjes, dat kost tijd, veel tijd. Dat is bijna het enige dat die Jan16890329 met zijn Twitter doet.

https://twitter.com/Jan16890329

Beantwoorden

Beste mensen. Ik heb als gemeenteraadslid onlangs weer een dagje meegelopen met SSH-medewerkers. Mijn bedoeling was om de papieren verantwoording in de diverse (jaar)documenten eens live mee te maken. Mijn ervaring is dat SSH-medewekers incl. directie heel serieus met hun werk omgaan. Zij zijn een absolute meerwaarde voor de totale leef- en woonomgeving in woonwijken. Zij spreken burgers aan en delen indien nodig ( corrigerende ?) boetes uit! Handhaven is hun doelstelling en dat willen burgers graag zien zeker bij overtredingen !
Nu zullen er wel weer reacties gaan komen dat met de aanwezigheid van een raadslid de SSH medewerkers een stapje meer zetten! Nou die indruk had ik dus niet: zijn doen gewoon hun werk! Overigens dat was niet mijn eerste keer inmiddels al mijn tweede, du sik heb ook al enige “ervaring”. Gr. Berry Smits raadslid Helmond Aktief

Beantwoorden

Nou ehh sorry maar heb een keer iets gemeld aan de stadswacht… overlast van hondepoep… zelfde reactie toen dan moet u een melding maken…. en de frikandel van een stadswacht fietste doodleuk door…. ja als er een raadslid een dagje mee gaat dan zullen ze wel werken want bang voor hun baantje! Heb meer respect voor de wijkagent die er teminste wel wat aan deed ! Van mijn part die 27000 uur besparen of uitgeven aan echte agenten ..

Beantwoorden

@joep op maandag 10 februari 2014 om 18:07:

Ben het helemaal met je eens!
Het is en blijft een aftreksel van de politie, en onnodig geld verspilling.
Laat deze groep, maar gewoon met een prikker in de warande lopen in een oranje hesje.
Zelfs veel politie mensen schamen zich, voor dit soort zogenaamde collega’s.
Ga toch weg! idd doe maar meer echte politie voor dat geld.
Die kunnen dan de kopschoppers/pedo’s/hockystick slappers idd pakken, die zijn tenminste bevoegd.

maf helmond

Beantwoorden

Volgens mij denkt heel helmond er zo over, behalve “een gemeenteraadslid”

hihihihihi

Beantwoorden

Met vernielingen, diefstal en dreigend en provocerend gedrag maken de jongeren nu winkeliers, personeel, klanten en bewoners van de Molenstraat en de Noord-Koninginnewal het leven zuur.Begin vorig jaar kondigde burgemeester Elly Blanksma een harde aanpak aan. Met een ‘niet vrijblijvend’ aanbod van opleiding en werk, boetes en gebiedsverboden en de inzet van stadswachten en een jeugdpreventieteam zouden de lastpakken tot de orde worden geroepen. Recente gebeurtenissen wijzen erop dat de gemeente en de politie de situatie niet de baas zijn geworden. De overlast is nooit weggeweest en lijkt zich hooguit te verplaatsen!

De ongeveer 45 medewerkers van de Helmondse Stadswacht gaan dit jaar 27.054 uur werken. Het grootste deel (13.868 uur) van die beschikbare uren worden wijkgericht ingezet. Dit toezicht per fiets of te voet is gericht op de kleine ergernissen

Misschien een permanente post in de molenstraat en op de Nrd-Koninginnewal???

Beantwoorden

@Javier op zaterdag 22 februari 2014 om 09:21:

Het heeft totaal geen zin, omdat de jeugd van tegenwoordig deze mensen niet serieus neemt!
Het is een aftreksel van de politie nogmaals, en al het geld wat er aan verspilt wordt is gewoon dood zonde.
Alle Nederlanders die moeten gewoon een vette straf krijgen en de ouders een opvoedcursus verplichten en van eigen geld laten betalen.
En de allochtonen moeten zich hier aan de wetten en regels houden of gewoon vertrekken.
Er zijn al zoveel projecten aan deze doelgroep uit gegeven en allen waren zonde van de tijd en het geld.
In het haagje hebben ze zelfs een frietzaak eigenaar zover gekregen dat die uiteindelijk zelf het recht in eigen hand nam en die kreeg dus STRAF!
Bewoners durfde nog de straat niet meer op door dit straat tuig is toch erg.
Ja en de gemeente staat voorop om maar subsidies aan te vragen omdat ze zoveel overlast hebben van allochtonen, en krijgen het ook nog omdat helmond er veel heeft!
Dat ze het geld maar ergens anders voor gebruiken.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *