Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.051 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

klik op de foto om die groter te zien

De Steenweg wordt van 1 april tot 1 oktober weer vanaf de Kromme Steenweg tot de Kanaaldijk afgesloten voor verkeer. Van vrijdag 11.00 tot en met maandag 11.00 uur mogen daar dan terrasjes komen. In nauw overleg met de ondernemers diende het centrummanagement dat verzoek bij de gemeente in. Middels een vervolgproef dit jaar gaf de gemeente daar toestemming voor.
Vorig jaar werd de Steenweg op het verzoek van deze ondernemers ook al 3 maanden op proef afgesloten. Behalve op zondag elke dag in juli, augustus en september 2011, maar pas na het sluiten van de winkels. Dat bleek geen succes. Het weer zat in de eerste 2 maanden tegen en dus was er te weinig terrasjespubliek. Maar ook het dagelijks opbouwen en ‘s nachts weer opruimen van de de tafeltjes en stoelen viel de horeca zwaar. Al na korte tijd verschenen er op de Steenweg nauwelijks nog terrasjes. Toen het in september zonnig en warm werd, werd het terrasmeubilair natuurlijk weer snel te voorschijn gehaald.
De horeca-ondernemers op de Steenweg willen deze tweede kans grijpen want een derde proef zit er waarschijnlijk niet in. Zij hopen dat de weergoden hen dit jaar goed gezind zijn. Want zij denken dat er dan de mogelijkheid is een deel van het terrasjespubliek over de brug te trekken. En meer levendigheid op de Steenweg is weer prettig voor de winkeliers, want meer publiek vrijdag en zaterdag in hun straat betekent ook meer klandizie.
De gemeente zal de proef in november evalueren. Er wordt dan vooral bekeken of het nuttig was en hoe het verkeerstechnisch verliep (zoals op de maandagochtenden).

2 reacties:

Leuk. Meer keuze om ergens te gaan zitten of te gaan verzitten. Je moet bij de Kanaaldijk wel opletten met oversteken als je te veel drinkt. Hopelijk leidt dat niet to ongelukken.

Beantwoorden

Mooi! Zeker nu de bediening bij veel cafés aan ’t Havenplein helaas te wensen overlaat in de zomer…

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *