Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.015 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Van diverse personen horen we dat de stroom in de Rijpelberg en Brouwhuis is uitgevallen. Energiebedrijf Enexis laat weten dat er zo’n.7.400 huishoudens zonder stroom zitten. De storing is volgens hen ontstaan door een probleem in het hoogspanningsstation. Monteurs zijn ter plaatse. Een eerste inschatting is dat de problemen die om 14.34 uur begonnen om 16.45 uur zijn verholpen.

6 reacties:

Franco Deriu (Brouwhuis) en Bauke Bos (Rijpelberg) laten weten dat zij sinds enkele minuten weer stroom hebben.

Beantwoorden

Winkelcentrum Brouwhorst ook weer stroom!

Beantwoorden

De gemeente Helmond laat weten dat Enexis ook hen heeft laten weten dat de storing om omstreeks 16.45 uur naar verwachting verholpen zal zijn. De gemeente wordt veelvuldig gebeld over deze stroomstoring, maar hebben daar in feite niets mee te maken. Netbeheerder Enexis wel en die is daar druk mee bezig.
Door de stroomstoring werkten op 4 kruispunten van de N270/Deurneseweg (bij de op- en afritten van de N279/Wolfsputterbaan en de kruispunten tussen de N279 en het kanaal) de verkeerslichten niet. De verkeerslichten knipperden oranje. Op deze kruisingen gelden dan de voorrangsregels volgens de verkeersborden en haaietanden op het wegdek. Inmiddels werken die verkeerslichten weer.

Beantwoorden

Enexis laat weten dat de stroomstoring sinds 15.47 uur voorbij is. Zij bieden hun excuses aan voor het ongemak.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond

Toen ik van Deurne naar Helmond reed had ik inderdaad gezien dat de
verkeerslichten niet werkten. Ze knipperden echter niet oranje maar waren volledig uitgevallen. Logisch ook aangezien er geen stroom was. 😉

Beantwoorden

@Dan op donderdag 17 juli 2014 om 07:42:

Bedankt voor de verbetering, dat klinkt inderdaad heel logisch. Ter verdediging van onze fout, we namen die info van 16.12 uur over van hetgeen de gemeente berichtte.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *