Buiten is het 32 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.271 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
19reacties

De subsidie van 128.345 euro voor de verbetering van de nieuws- en informatievoorziening bij voor onder meer Omroep Helmond, gaat niet door. Het Stimuleringsfonds voor de Pers, de subsidiegever, besloot dat subsidieproject te stoppen omdat de 4 deelnemende lokale omroepen het verplichte zelfde bedrag niet konden ophoesten.
Een voorwaarde voor die subsidie was namelijk dat de aanvrager zelf ook voor 128.345 euro zou zorgen. René van Zanten, algemeen directeur bij het Stimuleringsfonds voor de Pers, “het enthousiasme van de deelnemers over het project bleek het zicht op de bijbehorende voorwaarden kennelijk een beetje te belemmeren”, vertelt Van Zanten. “De partijen hadden domweg het geld niet om de kosten zelf te dragen.”
Vorig jaar december werd bekend dat Omroep Helmond, SIRIS (Asten-Someren), DMG (Deurne), Gemert-Centraal, Radio Kontakt (Laarbeek) voor hun samenwerkingsverband ‘Optimalisatie nieuws- en informatievoorziening in de regio Peel-Zuid’ die subsidie kregen. Deze 5 lokale omroepen richtten daarvoor een nieuwe stichting op. Enkele maanden later stapte Radio Kontakt op uit vrees voor verlies aan identiteit door de samenwerking.
De 4 overblijvende lokale omroepen probeerden dat bedrag bijeen te sprokkelen. Niet gemakkelijk omdat zij nauwelijks over financiële middelen beschikken. Om aan de helft van de totale begroting te komen, werden vrijwilligersuren gekapitaliseerd en eigen technische voorzieningen in de opgerichte stichting gestopt. Omdat daarnaast een aantal begrotingskosten volgens de subsidieverlener te weinig betrekking hadden op de activiteiten van dit project, werd de begroting door de subsidiegever als onvoldoende realistisch gezien en werd de subsidieverlening beëindigd.
Deze subsidiestrop is een zware klap voor de omroepen, maar Harrie Reinders, de voorzitter van deze stichting, laat weten door te gaan met de samenwerking. “Het gaat om 4 lokale omroepen die op het randje van bestaan leven en die samen regionale samenwerking willen starten. De doelstelling van het project is prima. Het gaat nu alleen veel langer duren en het wordt minder uitgebreid.”

19 reacties:

Bij aantreden van het nieuwe bestuur werd ons contract ontbonden. Wat wel duidelijk is dat er nu geen enkele vorm van inkomsten is, terwijl wij met Kanaal Helmond vele adverteerders aan ons wisten te binden.Trouwe adverteerders die allemaal zijn afgehaakt. Het nieuwe bestuurslid voor PR en aquisitie zou de ‘markt’ wel eens gaan bestieren!! Resultaat : 0 adverteerders. Het bestuurslid is inmiddels vertrokken ( vrijwillig????)

Wellicht kan de Helmondse politiek hier eens vragen over stellen aan dit bestuur. Jammer, want wij geloven nog steeds in een krachtige lokale omroep, mits professioneel gemaakt.
Dus omroep: geen krokodillentranen.

Kees van Langen
VAN LANGEN MEDIAPRODUCTIES
http://www.langenmedia.nl

Beantwoorden

Ja Kees, vrijwillig 🙂

Beantwoorden

@ Kees van Langen
Geen krokodilentranen zeg je………….stond jij te juichen toen je contract ontbonden werd?

Beantwoorden

@LapTop

Waarom anoniem?
Mensen die anoniem reageren op een (serieuze) discussie neem ik niet serieus.
Ook op een weblog kun je als verstandige mensen met elkaar communiceren, maar wel graag open en eerlijk. Als ik in de kroeg met je praat heb je ook geen papieren zak over je hoofd !!!!

succes met de discussie

m.vr.gr
Kees van Langen

Beantwoorden

@ Kees van Langen

“Here, here” !!

Beantwoorden

Jammer hoor. Extra subsidie dan maar?

Beantwoorden

@Kees van Langen

Waarom beantwoord je mijn vraag niet?

Beantwoorden

@Lap Top

Ik communiceer niet met mensen die anoniem zijn. Die kunnen alles roepen!
Vooral discussies over de lokale omroep zijn vaak heftig omdat iedereen die anoniem blijft maar alles kan zeggen en vaak niets bijdragen aan een gezonde discussie. Bovendien vind ik het laf om niet onder je eigen naam deel te nemen aan dit weblog.
Ik hoop dat je begrip hebt voor mijn opvatting.

Beantwoorden

@ Kees van Langen

Ik heb begrip voor ieders opvatting maar is dat nodig als je een simpele vraag niet wil beantwoorden?

Beantwoorden

En over tot de orde van de dag. Feit is volgens mij vooral dat Omroep Helmond nauwelijks kijkers/luisteraars heeft en dus het draagvlak nihil is. Dan is het in mijn ogen een goede zaak dat ze niet nog meer subsidiegelden krijgen. Er zijn voldoende andere zaken waaraan het zuurbetaalde belastinggeld gespendeerd kan worden.

Beantwoorden

@Dan

Lokale omroepen in Nederland ontvangen een subsidie vanuit het Gemeentefonds van € 1,29 per woonruimte. Dit is verplicht door het Min. van OCW en staat in de mediawet van 2008. Het probleem is echter dat er vanuit gemeentes geen controle wordt uitgevoerd of de lokale omroep wel voldoende kwaliteit levert. In de wet staat: ‘De lokale omroep moet een toereikend media-aanbod’ verzorgen en continuïteit in de programmering kan waarborgen.

Er staat echter niet dat de programmamakers en dj’s voldoende kwaliteit in huis moeten hebben om kijkers en luisteraars anno 2013 aan zich te binden.
Dus wie bepaald wat kwaliteit is??? uiteindelijk dus de kijkers en luisteraars en niet de subsidieverstrekker.

We kunnen ons dan ook afvragen of een lokale omroep met 100% vrijwilligers in het huidige medialandschap nog bestaansrecht heeft, buiten het feit dat vele vrijwilligers hun hobby met veel passie uitvoeren.

Beantwoorden

@ Kees van Langen
Dacht dat je geen discussie aanging met anonieme…..en Dan dan?

Beantwoorden

@LapTop
Nog steeds anoniem maar goed dat zal wel zo blijven. Dan komt met het gegeven dat OH weinig luisteraars en kijkers aan zich weet te binden. Dit is een feit en geen bewering. Hij draagt dus bij aan een zinvolle discussie. Of ik wel of niet stond te juichen draagt echter niets bij tot een gezonde discussie maar wordt door jou persoonlijk van aard gemaakt. En als je iets persoonlijks vraagt moet je ook zo sportief zijn dit onder je eigen naam te doen en niet anoniem.Laten we de discussie positief houden en niet persoonlijk, daar is volgens mij dit weblog niet voor bedoeld.

Beantwoorden

@ Kees van Langen
Weer keurig het antwoord ontweken…….en Dan dan?

Beantwoorden

@LapTop, @ Kees van Langen:
Op fora wordt meestal/vaak geschreven onder een pseudoniem. Dat zou op zich geen probleem moeten zijn zolang er ten minste in de reacties nog een relatie ligt met het onderwerp. En er natuurlijk geen ongepaste dingen geroepen worden. Zolang iedereen zich hieraan houdt, zou dat toch geen probleem moeten zijn.

On topic:
Ik denk wel dat Kees een punt heeft met de opmerking dat de gemeente meer toezicht had moeten houden op het functioneren van de Lokale Omroep. Persoonlijk heb ik wel eens een enkele keer gekeken/geluisterd maar het was niet bepaald mijn ding. (vooral de radio niet, de tv was vroeger nog wel eens aardig) Maar dat is persoonlijk natuurlijk. Wat misschien ook niet heeft bijgedragen aan het beeld van de Lokale Omroep is het feit dat de berichten over de omroep meestal niet over de inhoud gingen maar over allerhande betrokken bestuurders, vrijwilligers, etc die niet met elkaar door een deur kunnen. Dat doet de beeldvorming en draagvlak natuurlijk ook weinig goed. Volgens mij loopt hierover ook nog een ander log op deze site.

Beantwoorden

Weet iemand wat er aan de hand is met Omroep Helmond Televisie?
Op het scherm stond eerst een paar dagen dat ze windows opnieuw aan het opstarten zijn en nu al een paar dagen dat er werkzaamheden zijn.

Beantwoorden

Wellicht een lichtpuntje: er is een (betaalde) professional aangetrokken voor TV in de vorm van Gilberto Claassen, we gaan dus de goede kant uit. Hopelijk niet te laat! Het is tenslotte subsidiegeld.

Beantwoorden

@john op dinsdag 24 september 2013 om 11:01:

Eerste nieuwe productie gezien van Omroep Helmond! Kwaliteit is het bar slecht! Voorzitter zegt dat sommige vrijwilligers het niet EENS waren met het vernieuwen van de Omroep! Hoe kan het dan zijn dat ze wel het format “gejat” hebben….

Beantwoorden

Omroep Helmond moet opgeheven worden omdat het al jaren geen levensvatbaarheid meer heeft. De programma’s zijn veelal niet om aan te horen, vrijwilligers rollen regelmatig over elkaar heen en het bestuur daar in welke vorm dan ook heeft zelden goed gefunctioneerd. Programmamakers die alleen maar voor zichzelf bezig zijn omdat ze denken belangrijk te zijn en microfoon-geil zijn. Het Commissariaat voor de Media is het orgaan dat toeziet op de naleving van de Mediawet. Deze heeft de boel daar nooit naar behoren gecontroleerd, omdat de gemeente dit al jaren ter harte neemt. En aangezien er daar in die omroep al dicennia lang sprake is van belangenverstrengeling is dit alles een gemakkelijk optelsommetje. De zo begeerde uitzendvergunning die door de gemeente Helmond wordt beheerd had al vele jaren geleden ingetrokken moeten worden. Veel geld is derhalve al heel lang over de balk gegooid. En Kees van Langen? Die is natuurlijk bang dat zijn Media Producties gekoppelt aan de omroep gevaar loopt. Ach Kees, zoek iets anders waar je je ei kwijt kunt, voor jou geen moeite. Je draait jezelf wel weer ergens in. En ach, als ze je laten vallen, dan komt wellicht het gevoel, de pijn en herrinneringen aan hen die jij ooit liet vallen en met lege handen achter liet. Wat dat aangaat pas je geheel in deze armoedige lege organisatie. En dan kun je natuurlijk roepen dat dit op de man spelen is, maar dat is nou net de bedoeling. Want jij en ik weten precies waar dit over gaat. Nogmaals, weg Omroep Helmond, niets aan verloren!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *