Buiten is het 7 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.254 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

Opdat sportpark Brandevoort kan worden afgebouwd, heeft de gemeente besloten een tekort van 277.638 euro aan te vullen.
Voor de realisatie van het totale sportpark door de Stichting Sport en Bewegen Brandevoort (SSBB) was in eerste instantie een bedrag beschikbaar van 3.004.000 euro. Een deel daarvan (277.638 euro) werd destijds voor de zekerheid begroot voor een mogelijke heffing van de belastingdienst. Want er was nog onzekerheid of er met de belastingdienst overeenstemming kon worden bereikt of dat bedrag wel of niet aan hen betaald moest worden.
Op 6 september 2011 stemde de gemeenteraad in met die totale investering van 3 miljoen. In dat aangenomen voorstel stond “De uitkomst van deze toets heeft gevolgen voor de fiscale aftrekbaarheid van de voorbelasting en daarmee voor de omvang van het dekkingskrediet. In dit voorstel is bij het aangevraagde krediet uitgegaan van een negatieve uitkomst voor de gemeente. Indien de sportvelden niet belast verhuurd kunnen worden, zal het geraamd budget van ca. € 277.638,– terugvloeien naar de algemene middelen.”
De stichting en de gemeente maakten een tijd terug zodanige afspraken dat deze zogenaamde integratieheffing aan de belastingdienst niet verschuldigd is. In de communicatie tussen gemeente en stichting is vervolgens echter onduidelijkheid ontstaan over de betekenis daarvan voor het budget. De stichting heeft dit geïnterpreteerd als zou het budget van 3.004.000 euro nu volledig beschikbaar zijn voor de bouw, aanleg en inrichting. Vanuit die interpretatie is de stichting verplichtingen aangegaan, teneinde het sportpark volwaardig te kunnen realiseren conform de door de raad vastgestelde visie en randvoorwaarden.
Een financieel probleem. Het college van burgemeester en wethouders heeft nu dus besloten dit probleem op te lossen door ontbrekende bedrag ter beschikking te stellen. Dat bedrag komt uit de potjes ‘knelpunten sport algemeen’ en ‘knelpunten sportaccommodaties’.
In april vorig jaar werd het kunstgrasveld en loopcircuit op sportpark Brandevoort al officieel geopend en werd het startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe paviljoen in Engelse voetbalstijl. De gemeente laat verder weten dat de bouw voorspoedig verloopt en de verwachting is dat het volledige ‘multifunctionele sport- en beweegpark Brandevoort’ medio augustus 2013 opgeleverd wordt.

10 reacties:

Toch mooi 10% extra binnen gehaald. Een pluim waard.
De uitleg waarom dat communicatieprobleem is onstaan staat op de website van sportpark Brandevoort: ze zijn dringend op zoek naar een bestuurslid die zich wil bezighouden met de portefeuille communicatie en public relations.

Beantwoorden

Ja tuurlijk is weer Brandevoort daar word altijd wel weer een potje voor gevonden.

Beantwoorden

Idd…maar een stuk grond waar een gore zandbult ligt voor een normale prijs verkopen voor de bouw van een stadion dat doet de gemeente niet. Daar willen ze een belachelijke prijs voor. Tonnen voor de zoveelste voetbal club in Helmond kan wel. Succes in de zesde klasse ee engelse architectuur daar….dat moet natuurlijk he.

Beantwoorden

Niet zo jaloers doen @oilboy, dat staat zo kinderachtig. U weet net zo min als welke burger dan ook in Helmond hoe het staat met dat vermadelijde stadion. En de plek is heus wel wat meer dan een zandbult.

Beantwoorden

@ oilboy

Nogal denigrerende taal voor iemand van een club die al jaren lang in de bijstand zit. Los eerst je schuld eens af voordat je weer begint te schooien voor een nieuw stadion. Lijkt Griekenland wel.

Beantwoorden

Op De weblog mag je elkaar op ongezouten wijze met de nog aanwezige sneeuw inwrijven.

Beantwoorden

Als ik het goed begrijp is die stichting eigenlijk door de gemeente benoemd om als opdrachtgever op te treden en maakte de stichting de fout dat ze meer geld dachten te kunnen besteden dan mocht.
Zou het niet normaal zijn dat de gemeente en die stichting regelmatig overleg hebben? Als ze dat hadden, ben ik wel erg benieuwd waarover dan gepraat werd (notulen?). En als ze dat niet deden, zou dat vanaf nu hier en elders voortaan verplicht moeten worden vind ik.
Dit is toch een flink extra bedrag dat nu opgehoest moet worden door die misser!

Beantwoorden

De slogan van brandevoort is toch”” wai duerfuh onzun kop boffuh ut maaiveld oit tuh stekuh”” dat hebben ze gedaan, maar de meeste inwoners zitten nu met giga restschulden op de hypotheek. En maar langs de schoentjes lopen als er iets te doen is in brdv, de een tegen de ander opkijken. Allemaal lachertjes daaro….. oh sorry best wel zielig trouwens

Beantwoorden

lol….ik schooi niet. Heb geen stadion nodig hoor. De schuld wegwerken zijn ze prima mee bezig. Op naar cat 2. Gaat om de tonnen die in f.c. Brandevoort gepompt worden. Had liever gezien dat of rksv mierlo-hout verplaats werd…of dat de voetballers van Brandevoort naar rksv mierlo-hout kwamen. Beetje jammer en dat is alles wat ik bedoelde. En als die tonnen voor brandevoort mogelijk zijn…dan kan een normaal bedrag voor de grond er toch ook wel af ofniet? Rustig mensen…zit de zaak maar wat op te naaien he :p

Beantwoorden

Opening Sportpark Brandevoort komend weekend
Na de bovenstaande financiële perikelen, wordt Sportpark Brandevoort komend weekend geopend. Keurig volgens de planning van de gemeente. Behalve een groots openingsspektakel vindt ook de eerste wijksportdag plaats waaraan iedereen mag meedoen.
De festiviteiten beginnen zaterdag om 15.00 uur met een speciale voetbalwedstrijd. Een team van de trainers van SV Brandevoort neemt het op tegen een team met bekende namen als Jurgen Streppel, Hans Meeuwsen, Ilja van Leerdam, Tommie van der Leegte, Dennis van Es, Remond Strijbosch, Nyron Wau, Gerben van Leuken, Ronnie van Tilburg, Erik Stock, André Klaassen en Ted van der Horst. Die wedstrijd wordt gefloten door oud-burgemeester Fons Jacobs.
Meteen na de wedstrijd volgt de officiële opening door burgemeester Elly Blanksma. Dit onder de muzikale begeleiding van de Brandevoortse sambaband Brandeleros.
Verder vinden er op zaterdagmiddag en zondag tot 17.00 uur vele sportactiviteiten plaats, zie het programma (pdf). Zaterdagavond is er een feestavond.
Hieronder het nieuwe Sporthuis op Sportpark Brandevoort:

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *