Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.193 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
28reacties

de TowerDe gemeente Helmond is op zoek naar ‘testgezinnen’ om de zomerkermis te beoordelen. De kermis wordt dit jaar gehouden van 9 tot en met 15 juli. Er worden 3 gezinnen gezocht met kinderen in de leeftijdscategorie tot en met 8 jaar en van 8 tot en met 16 jaar.
De testgezinnen krijgen de taak om op zondagmiddag 12 juli tussen 13.00 en 17.00 uur alle vermaakzaken, oefeningsspelen, kinder- en familieattracties, eet- en verkoopzaken te testen en te beoordelen. Uiteraard mogen ze gratis gebruik van maken van alle zaken die op de kermis staan. Ze kunnen zich tot vrijdag 26 juni aanmelden via [email protected] In de loop van de week daarop wordt een keuze gemaakt en krijgen de 3 gezinnen bericht.
Uiteindelijk levert de beoordeling van alle zaken een winnende zaak op in elke categorie. De prijzen worden op maandag 13 juli uitgereikt aan de betreffende kermisexploitanten .
Op de zomerkermis staan 61 attracties. Er komen enkele spectaculaire attracties zoals de ‘Tower’ (een 90 meter hoge toren) en de Inversion XXL (een ronddraaiende stalen arm die de roterende gondels zo’n 45 hoog de lucht in slingert). “Al met al zorgen de vele attracties, vermaak- en verkoopzaken ervoor dat jong en oud zich op een betaalbare manier volop kunnen amuseren” aldus de gemeente. De kinderzaken kosten 1,50 euro (10 ritten voor 10 euro) andere attracties 2 euro met uitzondering van BoosterMaxxx, InversionXXL, The Tower 90m., Katapult, Supermouse en Jumper.

28 reacties:

De email doet het niet

Beantwoorden

@danielle op woensdag 10 juni 2015 om 11:51:

Wat doet het niet precies? Mailadres bestaat niet? Komt jouw mail terug?

Beantwoorden

Bij Ed.nl staat een link die in ieder geval wel werkt.

Beantwoorden

@deweblog ze bedoelt denk ik dat de link in het artikel niet klik baar is…… de zon schijnt zullen we maar zeggen.

Hierbij de link, als de reactie systeem de code er niet uitsloopt:

Hier klikken / aanraken

Beantwoorden

Ik krijg de mail ook terug dat het bericht niet verstuurd kan worden.

Beantwoorden

@punt-uit op woensdag 10 juni 2015 om 13:21:

Ook via ED krijg ik een mail terug dat de mail niet aankomt.

Beantwoorden

Aan iedereen die een mailtje wil sturen naar [email protected] :
dat mailadres is (nog) niet in de lucht. We hebben zojuist de woordvoerder van de gemeente gebeld en die liet weten dat er iets fout was gegaan en dat het mailadres later vandaag zal werken.
Dank aan jennifer voor de duidelijke melding wat er fout was.

Beantwoorden

ambtenaren dus!

Beantwoorden

Ik krijg me email terug dat het mailadres niet bestaat

Beantwoorden

Het lijkt erop dat het mailadres nu wel werkt. Tenminste, een testmailtje dat we om 15.20 uur stuurde naar [email protected] kwam nu nog niet terug.

Beantwoorden

Komt er ook een toestel staan dat mensen buiten de dampkring kan schieten? dan kan ik nog wel een paar vrijwilliger aanwijzen.

Beantwoorden

@punt-uit op woensdag 10 juni 2015 om 13:21:

Lijkt me sterk als het mailadres nog niet bestaat.

Beantwoorden

Na een wat stotterend begin (zie de reacties hierboven) zijn er na een halve dag al 50 aanmeldingen binnen van gezinnen die de zomerkermis willen testen en beoordelen, zo laat de woordvoerder van de gemeente weten.
Je kunt je tot vrijdag 26 juni aanmelden via [email protected]
Uiteindelijk wordt er geloot welke 3 gezinnen de kermis mogen testen en beoordelen.

Beantwoorden

Inmiddels hebben zich al 115 testgezinnen aangemeld, zo laat een woordvoerder van de gemeente zojuist weten.

Beantwoorden

Zomerkermis Helmond 2015,

Na eerder ideeen te hebben geopperd over de zomerkermis Helmond (zie archief), is gelukkig besloten om het rondje Kermis geen vervolg te geven, en jet festijn verder door te trekken richting Haventerrein.
Echter wordt nog steeds deze mooie locatie ontweken, waar het uitgaansvertier zich bevind. Is de Gemeente Helmond bang, dat ze inkomsten mislopen vanuit de Elzas parkeergarage of? Ik zie verder geen verdere redenen, deze excellente locatie te ontwijken. Ook het nieuwe stadspark, mag best in de festiviteiten worden betrokken. Attracties staan toch op stempels en platen, zodat het gewicht wordt verdeeld. Ontzettend jammer, dat de Gemeente deze kans laat liggen. Mijn vraag is, heeft het kermis comite wel verstand van zaken en kunnen ze voor mij duidelijk uiteenzetten, waarom deze toplocatie alom wordt vermeden. Doortrekken van de Kermis zou voor mij prioriteit hebben, omdat dit de kwaliteit enorm kan boosten!

Kan mijn oude Kermis post vanuit archieven, geactualiseerd worden en opnieuw als gastblog worden herplaatst?

M.vr.gr
Adrie Bijsterveld

Beantwoorden

Ferry Doedens, vuurwerk en veel activiteiten op de zomerkermis
De 25-jarige Ferry Doedens is vrijdag te gast op de zomerkermis, net als vorig jaar op de voorjaarskermis. Er is dan vanaf 20.00 uur een Meet en Greet met deze acteur uit GTST. In die soap speelt hij al 6 jaar de rol van Lucas Sanders.
Behalve Ferry Doedens en de bovengenoemde attracties, zijn er deze zomerkermis (van donderdag 9 tot en met woensdag 15 juli) veel activiteiten.
Zaterdag en zondag is er veel muziek. Zaterdag een Streetparade waarbij Minnezanger Z’Amour voor de liefdesliedjes en de Harmonikar voor de meezingers zorgt. En zondag trekken de 25 muzikanten van de blaaskapel Mierle Tonnekes vanaf 14.00 uur over de kermis.
Voor de kinderen zijn Dora en Diego en de Kermisbeer er donderdag vanaf 16.00 uur. Op zaterdag en woensdag kunnen de kleintjes bij de schminkstand hun favoriete dier gratis op hun gezicht laten schilderen. Wie woensdag op Piratendag als piraat verkleedt komt, krijgt een leuke attentie en ’s avonds vanaf 20.00 uur is de prijsuitreiking van de kinderkermisloterij naast de kiosk op de Markt.
Maandag weer een Streetparade. Geen muzikale maar 1 met visuele acts als een steltloper die over de kop gaat, een humoristisch vliegend tapijt en Victorian Rebelians.
Dinsdag, op de 1 na laatste dag, vanaf 23.00 uur is er weer het traditionele vuurwerk vanaf het Havenpark (het voormalige Obragas-terrein). Dat vuurwerk ging bij de voorjaarskermis door extreme weersomstandigheden niet door.

Plattegrond Zomerkermis Helmond

Beantwoorden

Allemaal prachtige redenen om het centrum te mijden en er in een grote boog omheen te rijden.

Beantwoorden

Leuk al die muziek en het beloofd heel goed weer te worden.

Beantwoorden

heeft iemand hier eigenlijk al een reactie op gehad??? ik niks meer van gehoord

Beantwoorden
Ellen Ter Burg-Martens

Er zijn 3 Helmondse gezinnen gekozen.
Lees hier meer:
http://helmond.nieuws.nl/nieuws/20150704/testgezinnen-voor-helmondse-kermis-zijn-bekend/

Beantwoorden

@Ellen Ter Burg-Martens op zaterdag 4 juli 2015 om 15:37:

Jij hebt geen geluk, mijn neefje ook niet. Op de kermissite staat het:

Testgezinnen voor beoordelen zomerkermis Helmond zijn bekend
Geplaatst op 4 juli 2015

De families Otten (3 kinderen), Mikkers (3 kinderen) en De Leeuw (5 kinderen) zijn bij loting uitgekozen om als testgezin te fungeren bij de Helmondse zomerkermis. De drie testgezinnen mogen op zondagmiddag 12 juli tussen 13.00 en 18.00 uur alle vermaakzaken, oefeningsspelen, kinder- en familieattracties en eet- en verkoopzaken op de kermis gratis testen en beoordelen.

Uiteindelijk levert de beoordeling een winnende attractie of zaak op in elke categorie. De prijzen aan de betreffende kermisexploitanten worden op maandag 13 juli uitgereikt. Ruim 200 mensen hadden zich aangemeld om als testgezin te fungeren. Uit deze ruim 200 aanmeldingen zijn de drie winnaars geloot.

Beantwoorden

Meet & Greet: Ferry Doedens i.v.m. ziekte vervangen door Ruud Feltkamp
Morgen stond vanaf 20.00 uur een Meet & Greet met Ferry Doedens (Lucas Sanders uit GTST) op de Zomerkermis gepland. Helaas is Ferry ziek geworden en kan hij niet aanwezig zijn. De organisatie heeft een goede vervanger voor hem gevonden: zijn collega Ruud Feltkamp (Noud Albers uit GTST). Hij zal vrijdag vanaf 20.00 uur de Meet & Greet verzorgen.

Beantwoorden

Ik denk eerder dat Lucas op vakantie is en wel naar Bali!

Beantwoorden

Beantwoorden

De Tower wint de Helmondse kermisprijs
De kermisjury bestaande uit 3 bovengenoemde testgezinnen, heeft op gisteren alle attracties en zaken op de Helmondse zomerkermis getest en beoordeeld. Uit hun beoordeling zijn de winnaars naar voren gekomen in de onderstaande categorieën. Vandaag werden de prijzen uitgereikt aan de exploitanten van de winnende zaken per categorie.
Ook vond de prijsuitreiking plaats van de publieksprijs. Die prijs ging naar The Tower. Die attractie bij de Ameideflat is 90 meter hoog en van exploitant Fun Projects BV. Voor die prijs konden mensen stemmen via de kermiswebsite.
Onderstaande foto van de winnaars op het bordes bij hotel West Ende werd gemaakt door Pressvisuals.com.

Winnaar in de categorie Eetgelegenheden
1. Poffertjeskraam (exploitant F. Pieters) 81 punten
2. Grill en friet kraam (P. Hezik) 79 punten
3. Sweet Sension (de Vries B.V.) 78 punten
Winnaar in de categorie Kinder- en familiezaken
1. Trampoline (K. Verwijk) 81 punten
2. Reis door Toverland (F. Stuy) 78 punten
3. Grand Canyon (B. Kroon) 76 punten
Winnaar in de categorie Oefeningspelen
1. Voetbalspel (P. Selbach) 116 punten
2. Pijl en Boog (VOF Arjans Theunisz) 80 punten
3. Bussensport (T. Verwijk jr.) 78 punten
Winnaar in de categorie Vermaakzaken
1. 6D Simulator (Oudsen Troost VOF) 88 punten
2. The Tower 90m ( Fun Projects B.V.) 84 punten
3. Turbo Polyp (H. van Tol) 82 punten

Beantwoorden

Twijfel nog een bietje…

Beantwoorden

Afschaffen die kul. Go mar nor dun efteling ! 😉

Beantwoorden

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *