Buiten is het 22 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 88.684 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
242reacties

De politie en het Openbaar Ministerie startte vrijdagavond een Team Grootschalige Opsporing (TGO) op nadat Mien Graveland, de 86-jarige bewoonster van een woning aan de Bestevaer, in het ziekenhuis overleed als gevolg van geweld. Het TGO bestaat uit zo’n 20 rechercheurs.
Vrijdag rond 17.10 uur werd het slachtoffer gewond aangetroffen in haar woning door familieleden, die direct de politie waarschuwden. Kort na de melding arriveerde de politie en ontfermde ambulancepersoneel zich over haar. Zij werd onmiddellijk overgebracht naar het ziekenhuis. Helaas overleed zij hier later in de avond. De doodsoorzaak is nog niet vastgesteld en maakt deel uit van het rechercheonderzoek. De politie startte direct met een uitgebreid sporen- en buurtonderzoek. Zowel het buurt- en sporenonderzoek zijn nog niet afgerond.
Getuigen kunnen contact opnemen met de recherche wanneer zij denken iets gezien en/of gehoord hebben dat te maken kan hebben met de woningoverval, telefoon: 0900-8844. Anoniem kan ook, telefoon: 0800-7000.

In de onderstaande reacties staan de updates.

242 reacties:

Eigenlijk allemaal levenslang hebben iemands leven genomen gemoord onbegrijpelijk voor mij

Beantwoorden

Levenslang

Beantwoorden

Nog te kort

Beantwoorden

bababab nie normaal ik weet wel je vijante gewoon kapot knalle krijg je toc niks voor

Beantwoorden

Veul te weinig

Beantwoorden

Das dus de helft vanwege goed gedrag. Dus 1 vd 3 krijgt volgende maand al proefverlof………

Beantwoorden

Mocht je nog enig vertrouwen in de Rechtspraak hebben mbt dit soort delicten, dan raak je die na deze uitspraak wel kwijt. Hopelijk gaat het OM in hoger beroep, dat lijkt me het meest logische.
Het trieste echter van een hoger beroep is dat de familie van Mien weer door die hel moet gaan.
Geen woorden voor deze uitspraak, ook geen begrip.

Beantwoorden

Hoe kan het!

Beantwoorden

BE-LACHE-LIJK!😑

Beantwoorden

Gelukkig. Best forse straffen. Maar had nog wel een beetje meer mogen zijn.

Beantwoorden

Ik had een andere straf in gedachte….😡

Beantwoorden

als er wel een buit was geweest hadden ze deze onder elkaar verdeeld ieder zijn of haar deel,dan nu ook allemaal dezelfde straf,ze hebben als team gehandeld,een oplossing vierendelen zoals in de middeleeuwen stelletje brrrrrrr maar wie heeft er uiteindelijk ongevraagd levenslang,juist de nabestaanden,die hebben levenslang,het zal je moeder maar wezen.

Beantwoorden

opsluiten nooit meer loslaten. belachelijk dat ze met zulke lage straffen wegkomen.

Beantwoorden
Stefan van den Dungen

kost alleen de maatschappij en ons handen vol geld ,voor moordenaars en verkrachtingen bestelen eerst in de cel en als ze een vliegtuig bij elkaar hebben dumpen in antartica daar worden ze wel op gefreten door de beren of kapotvriezen moeten ze doen ,verdienen niet meer da schorm en tuig

Beantwoorden

Te kort!!!!

Beantwoorden

ene 6 jaar andere 15 pfff klopt is niet maar ja gaat 1 derde eraf voorarrest goed gedrag komt die na 3 jaar al vrij en andere na 7 of 8 jaar al

Beantwoorden

Update 34:
OM gaat in hoger beroep in de zaak van de gewelddadige overval op Mien
Het Openbaar Ministerie Oost-Brabant heeft hoger beroep ingesteld in de strafzaak tegen alle verdachten van de gewelddadige overval in 2014 op de 86-jarige Mien Graveland. Dat laat zij zojuist weten.
De rechtbank veroordeelde 3 van de 5 verdachten op 1 november tot een gevangenisstraf van 15, 8 en 6 jaar. Het OM had hogere straffen geëist, zoals je bij eerdere updates kunt teruglezen. 2 Verdachten die het OM als tipgevers ziet, werden vrijgesproken voor de overval.
Het Openbaar Ministerie kan zich niet vinden in de lager opgelegde straffen en de vrijspraken. Volgens het OM bevat het dossier voldoende wettig en overtuigend bewijs om tot een veroordeling voor de twee vermeende tipgevers over te gaan. Ook vindt het OM de opgelegde straffen aan de hoofdverdachten geen recht doen aan de ernst van dit zware misdrijf. Het OM zal daarom de zaak in zijn geheel voorleggen aan het Gerechtshof.
De nabestaanden zijn inmiddels op de hoogte gesteld van deze beslissing.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 15 november 2017 om 12:09:

helemaal mee eens. levenslang.

Beantwoorden
Margaret van der Leest

Helemaal mee eens. Verdomme het lijkt er wel op dat Slachtoffers Criminelen zijn en de Criminelen Slachtoffer. De Nabestaanden hebben Levenslang.

Beantwoorden

Niks gevangenis. Opknopen die lui oog om oog tand om tand. Opsluiten kost geld en dat betaald de belastingbetaler ik dus en iedere andere werkende Nederlander

Beantwoorden

goed nieuws gewoon die ouwe straf opleggen kannne ze wer janke smeerlape

Beantwoorden

En ook de tipgevers straffen ,die gaan nu vrijuit!!!!! Schandalig !!!😈😈😈

Beantwoorden

Doodstraf invoeren klaar!!!!!!!!!!!!

Beantwoorden

Juist zeker doodstraf hup op ruimen .!!!!!

Beantwoorden

Update 35:
Mogelijk uitstel van het hoger beroep
Het is onduidelijk of vrijdag de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep over de fatale beroving van Mien Graveland doorgaat. Anne-Marie Smit, 1 van de rechters, heeft zich uit de zaak teruggetrokken (en wordt vervangen) omdat zij mogelijk niet meer onpartijdig is. Zij sprak als enige al met een bedreigde getuige die anoniem gehoord mag worden. Dat meldt het ED. Daarbij komt dat 1 van de veroordeelden een nieuwe advocaat (Yehudi Moszkowicz) heeft. Die zegt meer tijd nodig te hebben om zich goed voor te bereiden.
Behalve het Openbaar Ministerie (zie update 34) als de veroordeelden spanden dit hoger beroep aan.

Beantwoorden

T is toch ellendig duurt maar en duurt maar

Beantwoorden

🖕hier er meer zulke vieze honden voor jaren opsluiten 😠 en de rechter zal wel op gestapt zijn omdat ie bang was zeker

Beantwoorden

Nooit meer loslaten die beesten… Levenslang maar dan ook echt Levenslang!!!!

Beantwoorden

De slachtoffers kunnen niet in hogerberoep

Beantwoorden

Is toch nie normaal dat ze zo onderdanig moeten doen voor die killers ……en weer uitstel pfffff zalle de partners leuk vinden ……och nee sommige daar van zijn al uit elkaar de stumperds als de buit gelukt was bleven ze wel bij zunne vent ……ook die moeste ze straffen…want geloof me die vrouwe wisten hier ok vanaf 😡😡😡😡

Beantwoorden

Niet normaal

Beantwoorden
Annemie Jonkergouw

Hier kan alles dat is Nederland

Beantwoorden

Allemaal tbs met dwang geven of allemaal los laten en 2 min in een kamer geven met het familie van het slachtoffer , als mijn oma was wachten ik tot ze los zijn schoot ik ze allemaal kapot zoizo wie het Ok is groot klein dik dun

Beantwoorden

Update 36:
De voor komende vrijdag geplande inhoudelijke behandeling van het hoger beroep inzake de fatale gewelddadige overval op Mien gaat niet door, zie ook update 35. In plaats daarvan is er vrijdag om 09.00 uur een regiezitting. Dat maakte het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch (die dit hoger beroep behandelt) zojuist bekend.

Beantwoorden

Wat in- en intriest dat het hoger beroep uitgesteld wordt! 😠
Sterkte aan alle nabestaanden die er ook het volgend jaar voor het vijfde jaar mee geconfronteerd worden. 😢

Beantwoorden

levens lang geven..ben je zo klaar ..meer verdienen die gasten niet .

Beantwoorden
Erwin van der Heijden

Nog even en de criminele hebben hier vrij spel

Beantwoorden

opsluiten voor heel hun Leven .

Beantwoorden

hoe zou het gaan als de zogenaamde belangrijke inwoners dit was ondergaan?????????????

Beantwoorden
Gijs Meulenmeesters

🙁 In de krant vandaag: 🙁

Ziekenhuispersoneel gehoord over ernst letsel Mien Graveland
Op de valreep moeten vragen worden beantwoord over de ernst van het letsel bij Mien Graveland na de gewelddadige beroving die haar in 2014 fataal werd.
Een arts en een verpleegkundige van het Elkerliek ziekenhuis worden in het hoger beroep over de fatale beroving van de Helmondse Mien Graveland alsnog gehoord over de ernst van haar letsel bij aankomst in het ziekenhuis. Het gerechtshof in Den Bosch heeft dat vrijdag besloten op verzoek van hoofdverdachte Rizwan V.
Aanleiding voor het verzoek is nieuwe informatie die tijdens het hoger beroep naar boven is gekomen en waaruit blijkt dat het slachtoffer bij aankomst in het ziekenhuis nog goed aanspreekbaar was en alert reageerde. Pas in het ziekenhuis verslechterde haar situatie en overleed ze.
De nieuwe gegevens roepen vragen op over het gruwelijke, meedogenloze en nietsontziende geweld dat Rizwan V. volgens de rechtbank heeft gebruikt tegen de bejaarde vrouw. Zijn advocaat Christian Flokstra meent dat de nieuwe informatie beter aansluit bij de verklaring van de hoofdverdachte die zegt dat hij de vrouw alleen een flinke klap heeft gegeven waardoor ze is gevallen. Een eerder verzoek om de arts en verpleegkundige van het ziekenhuis te horen wees het gerechtshof nog af.
Flokstra kreeg de kans om zijn verzoek te herhalen omdat de inhoudelijke behandeling van de strafzaak deze week werd uitgesteld vanwege ophef over het verhoor van een bedreigde getuige en het vertrek van een van de rechters. Rizwan V. kreeg vijftien jaar cel voor doodslag. Medeverdachten Henk van D. en Jacky W. kregen respectievelijk acht en zes jaar.

Beantwoorden

Ik lees in ED dat het hoger beroep in november plaats vind, wie kan mij vertellen, waar, wanneer en hoe laat?

Beantwoorden

@Frans van Dijk op maandag 8 oktober 2018 om 13:46:

Het hoger beroep dient in Den Bosch, zie hierboven. Maar op welke datum en hoe laat weten wij niet. Dat kun je het beste even vragen aan het ED en/of het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *