Buiten is het 9 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 111.464 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

4reacties

Nieky Holzken heeft vrijdag 20 november in Singapore weer een officiële kickbokswedstrijd. Elliot Compton is dan zijn tegenstander. Dat was alweer een poosje geleden, met name corona heeft roet in het eten gegooid. De laatste wedstrijd was op 25 oktober 2019. Toen verloor de kickbokser het titelgevecht in de One Championship tegen Regian Eersel. Nieky is erg overtuigd van zichzelf en gelooft dat hij in de toekomst nog een keer wereldkampioen kan worden. Hij traint keihard om dit doel te bereiken. Al met al heeft hij die titel reeds 7 maal veroverd.

Voor de voormalige wereldkampioen is respect heel belangrijk. Zijn familie stond vroeger op het kamp op de Deurneseweg. Nieky bevestigt dat mensen die afstammen van het kamp zorgzaam zijn, sympathie voor sociaal zwakkeren hebben en dat verraad voor hen een doodzonde is. De banden binnen de familie zijn heel erg hecht. Zo ging de topsporter iedere dag bij zijn schoonmoeder eten toen hij in de verbouwing zat van zijn nieuwe huis. Met zijn vrouw Nathellie kreeg hij verkering op een avond in de Time Out in Gemert. Zij is de dochter van Sjef Weber, de man die nauw betrokken is bij zijn loopbaan. Nieky typeert Nathellie als zorgzaam, beschermend en een supermoeder voor de kinderen. Zijn schoonvader Sjef noemt hij een vriend, familielid, alles in 1, teveel om op te noemen. Familiemens Nieky is genoemd naar opa Nico Holzken en zijn zoon Geraldo naar zijn vader Grard.

Nieky groeide op in de Wilma. Hij leerde er de levenslessen van de straat. Hier werd de topsporter weerbaar en leerde zo voor zichzelf op te komen. Kickboksen speelde hierbij een hele grote rol. Voordat Nieky met kickboksen begon, voetbalde hij een korte periode bij SC Helmondia en zwom hij wel eens in het kanaal bij De Rijpel. Vanaf zijn 10de tot en met zijn 12de deed hij aan kickboksen. Toen stopte de wereldkampioen in spe. Nieky hing tussen zijn 12de en 16de veel rond in zijn wijk. Op zijn 16de werd hij vuilnisman en hervatte Nieky zijn kickbokscarrière. “Mijn vrienden lachten mij uit toen ik vuilnis op ging halen maar nu zitten zij op de fiets en heb ik een mooie auto”, zegt de topsporter met een lach. Zijn eerste auto was een Opel Calibra en op dit moment rijdt hij in een Mercedes. Een flinke promotie! Toch?

Nieky werkte later tot en met 2006 bij Sloperij Willems op de Middendijk op het industrieterrein. Vanaf 2001 is hij professioneel kickbokser. Het is nu 2020, de Helmonder is inmiddels 36 jaar jong en heeft zijn contract met One Championship met 2 jaar verlengd. Ook die organisatie voelt voor hem aan als een warme familie. De grootste kwaliteiten van deze topsporter? Nieky combineert een goede traptechniek met harde snelle stoten, zie het YouTube-filmpje. “Je moet er niet bij nadenken, dan ben je te laat. Het onderbewuste moet sneller handelen dan het bewuste”, aldus de sportman. Hij huldigt het standpunt dat je als topsporter een ijzersterke wil moet hebben om te slagen en er alles voor over moet hebben. Veel trainen en oefenen is belangrijk. Hij erkent dat topsport verslavend is. Verder vindt Nieky dat Nederland niet altijd zo goed met zijn kampioenen omgaat. Dat is bijvoorbeeld in Azië en de Verenigde Staten wel anders.

De sportman heeft ook als bokser een groot talent. In februari 2018 vocht hij als stand-in bij het middengewicht tegen Callum Smith die 4de op de ranglijst stond van de World Boxing Super Series. De Helmonder zou geen schijn van kans hebben was de algemene gedachte. Mis Poes! Nieky verloor op punten maar was de morele winnaar. Alle kenners inclusief Mike Tyson waren lyrisch over hem.

Na zijn loopbaan wil de kickbokser Team Holzken, de sportschool van schoonvader Sjef Weber op de Icarusstraat in Helmond Oost, overnemen. Ook die typeert hij als een echte familie. “Er zijn veel vrijwilligers en we proberen er het beste van te maken”, aldus Nieky.
De Helmonder is niet bang dat hij aan kickboksen hersenletsel overhoudt. Hij kent in deze wereld overigens niemand die er een hersenbeschadiging aan over heeft gehouden.

De kickbokser is altijd blij als hij na een trip naar bijvoorbeeld Azië of de Verenigde Staten weer terugkeert naar Helmond. “Helmonders is goed volk en ik wil hier nooit meer weg.”
Familiemens Nieky Holzken heeft vele tattoos. Raad eens welke zijn favoriete is? Juist ja, de tattoo met zijn 2 kinderen!

Bijgaande foto’s werden gemaakt door John van Lierop.

4 reacties:

Leuke authentieke man.

Beantwoorden

Nou zet m op…zal lastig worden, hij is al wat ouder dan de meesten, en het gaat niet in je koude kleren zitten, tattoos of niet.

Laatste keer dat ik Nieky zag was in een rematch tegen een donkere jongen uit Frankrijk meen ik. Die was duidelijk energieker en sterker…

Ik denk dat waar Nieky voorheen erop kon vertrouwen beter getraind ,sterker en zeg maar gewoon beter te zijn, dat dat wel passé is . Moet uit een ander vaatje tappen. Slim zijn. ‘t is wel een Helmonder he.

Beantwoorden

Ik denk dat het hem wel zal lukken om nog een keer kampioen te worden,de drive en motivatie heeft hij daar zal het niet aan liggen!!!

Beantwoorden

heeft dit gevecht plaatsgevonden? 20-11-2020 ik kan er nergens iets over vinden,of is het niet doorgegaan wie weet hier iets over.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *