Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.944 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
15reacties

De rechtbank in Den Bosch heeft Troc.com Helmond BV aan de Engelseweg gisteren failliet verklaard.
De Helmondse vestiging van de Franse tweedehandswinkelketen Troc.com werd in september 2012 geopend. Bij de openingsreceptie vorig jaar werd gezegd dat dit de eerste van 50 vestigingen in Nederland was. Tot op heden was dit de enige Troc.com in Nederland.
Troc.com is een soort mengvorm van de internetsite Marktplaats en een fysieke traditionele kringloopwinkel waar gebruikte spullen te koop worden aangeboden door klanten. Zodra de aangeboden spullen daadwerkelijk werden verkocht, deelden de winkel en de klant de opbrengst. Troc.com werd in 1987 in Frankrijk opgericht en telde naar eigen zeggen aan het begin van dit jaar zo’n tweehonderd vestigingen in Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Duitsland, België en Luxemburg.

15 reacties:

goh wat gek ?????? NOT !!!! Als er ooit meer dan 3 mensen ( durf het geen klanten te noemen) tegelijk binnen waren, dan was het veel !!!!! Het personeel laat ik dan nog even buiten beschouwing. Overigens was er bij hun ook geen sprake van enige moeite om klanten te helpen/adviseren. Ook waren 75% van de artikelen geen gebruikte, maar nieuwe……:-(

Beantwoorden

Een gebrek aan grootspraak van de directeur kan de oorzaak niet zijn geweest. Nog geen jaar geduurd in een voor zo’n bedrijf ideale tijd. Van anderen hoorde ik dat hij zei dat hij bij SBS6 en RTL in het nieuws was (toen het nog goed ging).
Sterkte aan het personeel en de gedupeerden die er spullen hebben staan.

Beantwoorden

hahaha tja 50 zaken kosten geld 😀

Beantwoorden

Vind ik helemaal niet gek!
Veel te duur! Sommige spullen waren nog duurder dan nieuw.
Als je wat wilde vragen sta je een uur te wachten voor ze tijd voor je hebben en ze zien ook niet wie volgende wachtende in de rij was.

Beantwoorden

Voor de gedupeerden: Mr. Raoul van den Berg Jeths van DijkmansBergJeths in Eindhoven is aangesteld als curator.

Beantwoorden

Jammer… Ik kocht daar wel eens nog wat spulletjes zo nu en dan, en vond dit dus wel een fijne winkel. Ik hou er niet van als een product niet (vrij) uniek is en dus bij iedere bouwmarkt, meubelwinkel etc. te koop is.

Maar ze waren inderdaad vaak te duur, zeker voor gebruikt en zeker voor wederverkoop maar zo nu en dan lagen er toch spullen die meer waard waren dan waar ze voor te koop stonden of die het simpelweg gewoon waard waren.

Ik heb dan ook vorige week 2 keer voor een gesloten deur gestaan, voor twee oude lampen, ik had dus al een vermoeden, jammer maar helaas.

Weer een winkel dicht waar ik graag kwam.

Beantwoorden

Jammer dat ze moesten stoppen. Maar in Helmond is met de kringloopwinkel, Ruilwinkel en terres des hommes natuurlijk al veel gesubsideerde winkels van dat soort.

Beantwoorden

Kringloopwinkel?
Veeel te duur voor die troep die ze vaak hebben!
Veel kleine spullen zijn kapot of niet compleet.
Enkele uitzonderingen daargelaten die weer te fors geprijsd zijn.

Ik heb een paar keer gezien dat er geld aan een bepaald persoon die daar werkt gegeven werd, die het vlug in zijn zakken propte.
Dus niet bij de kassa en met een kassabon zoals het hoort.
Wat moet ik daar van denken? Misschien is het gewoon maar ik krijg daar een verkeerde indruk van.
Voor de rest vind ik kringloopwinkels heel nuttig en ga er graag heen.
Maar ik kan er niet tegen dat de spullen die ze gratis krijgen of ophalen tegen forse bedragen zoveel geld moeten kosten.
Als ze inderdaad zoveel subsidie krijgen… Zo’n pand zal wel veel huur kosten.

In de kringloopwinkels in de dorpen om ons heen zijn de prijzen nog laag.
De spullen net iets beter en vaker heel.

Beantwoorden

Troc.com werd niet gesubsidieerd. Het was een particuliere zaak. De spullen kregen ze ook niet gratis. Volgens mij snapte je de bedoeling van Troc niet Diana. Andere brachten spullen die Troc dan voor die mensen verkocht en dan mochtten zij iets houden van het geld. Wel een leuk idee. Ben er wel een paar keer wezen kijken. Sommige dingen waren te duur, vindt ik ook. Andere juist weer goedkoop. Toch jammer dat er weer een winkel weg is. Helmond loopt leeg zo.

Beantwoorden

Ik had het letterlijk over de kringloop winkel, niet over Troc.
Ja is wel jammer dat ze weg zijn.
Zij hadden wel mooie spullen ik ben er wel eens geweest.
En ik weet ook hoe het werkt.
Jammer dat Helmond bijna alleen nog maar bestaat uit uitzendbureau’s en winkelketens.

Beantwoorden

@Diana

Stichting kringloopwinkel helmond krijgt overigens ook geen subsidie het is ook een particuliere zaak zoals Troc.com was.

Beantwoorden

Je moet bij de Kringloop en ook zo bij Troc toen het er nog was de leuke dingen voor een leuke prijs er tussenuit zoeken. De kringloop is er al lang en soms haal ik daar wel leuke dingen vandaan om thuis weer op te knappen. Bij Troc kreeg je tenminste nog geld voor je spullen als het verkocht was en bij de kringloop dus niet, dat is inleveren en zij verdienen er aan. Aan de andere kant hoef je het niet naar de Stort te brengen dat scheelt dan weer.

Beantwoorden

Ja bij de kringloopwinkel gebeurt veel onderhands. Degene in de winkel die zgn. baas is stopt veel in eigen zak en vist er goede spullen uit die naar vrienden gaan. Helaas wordt de mider bedeelde burger hier weer de dupe van. Je mag het niet zeggen maar het is wel een burger van buitenlandse afkomst..

Beantwoorden

Ja dit gebeurd gewoon , helaas, het is denk ik een enkeling die meent mensen te moeten tillen.
Ik vroeg bv. Naar een oude typemachine die achter de balie stond wat het kostte.
30 euro kreeg ik te horen.
Ik keek nog even in de kringloop winkel rond.
Toen ik even later wat kleine spullen afrekende vroeg ik er nog eens naar want ik wilde hem toch graag hebben.Toen stond er een ander iemand, een jongen, die zei : deze typemachine kost 15 euro, het stond er dus op, gewoon een prijsstickertje!
Jammer dat sommige mensen zo zijn, gelukkig voor mij dat die jongen wel zo eerlijk was.

Beantwoorden

Nieuwe stellingswinkel geopend in voormalig pand a la carte calsstraat/mierloseweg

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *