Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.153 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

koopzondag in Helmond

Het college van burgemeester en wethouders blijft bij haar besluit om de komende Tweede Kerstdag als koopzondag aan te wijzen. Daartoe werd besloten omdat het Centrummanagement om deze koopzondag vroeg en er geen wetgeving of verordening in de weg staat.
Dat blijkt uit de beantwoording van vragen die gemeenteraadslid Lodewijk den Breejen van de PvdA aan het College stelde. Hij vindt het "stijlloos van het Centrummanagement dat men direct na de drukke periode van Sinterklaas en Kerst meteen Tweede Kerstdag weer aangrijpt om opnieuw het winkelpersoneel bovenmatig te belasten en daar staan waarschijnlijk minimale inkomsten tegenover."
Het College van B&W stelt daar tegenover dat "de bescherming van het winkelpersoneel voor de gemeente geen grond mag zijn om een aangevraagde koopzondag te weigeren." Verder is het volgens de gemeente landelijk en ook regionaal niet uitzonderlijk om winkels geopend te hebben op Tweede Kerstdag.
Dat een aantal centrumwinkeliers minder blij is met deze koopzondag bleek in januari. Wat de winkelende Helmonders willen is nog niet bekend…

6 reacties:

Van mij hoeft het niet, al die koopzondagen. En avonden, en nachten en weet ik veel wat. Tegen wat Lodewijk terecht stelt schandalig lage lonen. En een tot slavernij dwingende winkelsluitings- en arbeidstijdenwet. Met dit soort ‘deregulering’ kunnen de VVD en anderen inderdaad wel zeggen: laat de winkeliers het zelf maar bepalen… En als de winkelmeisje volwassen zijn, vliegen ze eruit.
Is er geen pastoor die die winkeliers en ‘Centrummangement’ (wat is DAT nu weer??) de hostie weigert of zo?

Beantwoorden

Van mij hoeft die koopzondag op Tweede Kerstag niet. Laat iedereen maar lekker thuis kerst vieren.

Beantwoorden

Voor mij hoeft het ook niet. Daarnaast staan de winkeliers in de Elzas Passage in ieder geval niet te springen om open te gaan, behalve de filiaalbedrijven (waarvan het personeel maar weinig in te brengen heeft). De eenmanszaken zullen naar alle waarschijnlijkheid gewoon dicht blijven, omdat het vervolgens geen verplichting is om open te gaan. Gezelliger zal het er dus niet op worden. Het centrummanagement is inmiddels bezig met een inventarisatie en men zal spoedig wel naar buiten komen met de resultaten.

Een oplossing kan natuurlijk zijn om het kantoor- en directiepersoneel te laten werken op deze dagen. Dan begrijpen ze misschien beter wat er op de werkvloer gebeurt.

Aan de andere kant heeft de gemeente natuurlijk gelijk als ze zegt dat wetgeving niet in de weg staat.

Beantwoorden

Op 2e kerstdag heb ik wel iets anders te doen dan te gaan winkelen. dus voor mij hoeft het ook niet.

Beantwoorden

Schijnbaar is men al tot een accoord gekomen om deze koopzondag te verzetten naar een andere zondag.

Beantwoorden

waar gaat dat naar toe!!!!!
nu ook al met kerstmis!!!
wie zit hier op te wachten!!!
te gek voor woorden!!!!!!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *