Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.107 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
32reacties

Politieagenten zijn afgelopen nacht belaagd op de Steenweg. Om hun collega’s te ontzetten hebben politiehonden diverse personen gebeten. De politie heeft meerdere aanhoudingen verricht.
Omstanders meldden een grote vechtpartij rond 4 uur vannacht op de hoek Steenweg en Kanaaldijk NW bij Zeezicht. Daarbij zou de politie fors ingegrepen hebben.

32 reacties:

Beveiliging tekort geschoten?

Beantwoorden

Manuel, hier heb je een punt!!

Beantwoorden

de cafe’s nog langer openhouden,werkt perfect.

Beantwoorden

Of gewoon alle drankschuren sluiten en alcohol strafbaar maken, waarom denken/zijn we bij die verslaving zo coulant.
Laat ze maar studeren en anders eerder gaan werken ipv om 04.00 uur nog op straat rondhangen

Beantwoorden

De horeca Helmond loopt wat bezoekersaantallen betreft al zwaar terug. Dit soort ellende zal er geen goed aan doen.

Beantwoorden

@Cynthia op zondag 16 februari 2014 om 12:33:

Hahaha. Ja alles verbieden, dat lost de problemen vast en zeker op!

Beantwoorden

Aanpakken die zielige figuren!! Hoop echt dat ze flink last hebben van die hondenbeten!

Beantwoorden

@Den op zondag 16 februari 2014 om 13:23:

Maar de politie is niet gebeten 🙂

Beantwoorden

Nee Hein.HANDHAVEN!!!!!!

Beantwoorden

Hahaha, jaaaa die gemene schuimbekkende goedbijtse rakkers doen niet onder voor een jonge alligator 😀 KILL & ATTACK .kraaaak…. Auw… lol Goedzo Herta, zo issie braaf!

Beantwoorden

Ja Manuel, de politie moet handhaven, maar daar doelde Hein niet op, denk ik. Het gaat om het afkeurende vingertje cq. bemoeienis van de overheid en de grote hoeveelheid regels die men de afgelopen jaren heeft ingevoerd.
Om eens een voorbeeld te noemen. Wij gingen vroeger tussen 20.00-22.00u naar de kroeg, dronken vooraf een paar biertjes maar gingen in de regel nuchter naar de kroeg en na een gezellige avond, en zeker niet nuchter, met een groet naar het barpersoneel met een gevoel van intens geluk weer op het fietske naar huis.
De jeugd van nu vertrekt groepsgewijs rond 01.00uur van huis en staat met een stuk in de kraag voor de deur van de kroeg. Tja en als de beveiliger zegt dat ze niet welkom zijn lopen ze verloren rond op straat en maken ze hommeles. Ook ik vind dit afkeurend gedrag en nogmaals, ja er moet gehandhaafd worden.
Aan de andere kant begrijp ik de jeugd ook: kosten twee vaasjes kroeg = kosten kratje pils supermarkt (kroegbazen, brouwers en overheid)… en nu moet je verdorie nog 18 zijn ook!

Beantwoorden

Precies wat Stapper zegt. Er wordt al genoeg eigen verantwoordelijkheid uit handen genomen, dan wel afgepakt.

Beantwoorden

Ik kwam er langs vanacht, was bij Zeezicht te doen, Zeezicht richt zich op de verkeerde doelgroep dan krijg je kutvolk binnen.
Maar ja ze snappen het niet de eigenaren, die hebben de hele uitgaansscene naar de klote geholpen in Helmond.

Beantwoorden

En inderdaad, kroegen langer open is dom, bier te duur. Was in een kroeg gisteren, stampvol en dan zou ik moeten wachten om drinken te kunnen bestellen maar ik was zo aan de beurt. Mensen drinken thuis en niet meer in de kroeg.

Beantwoorden

Klopt Mark. Te weinig mensen hebben teveel te zeggen binnen de horeca Helmond.

Beantwoorden

Gewoon pilske pakken en als je wat op heb alles met een korreltje zout nemen !!!! Stelletje vechters bahbah

Beantwoorden

@ton
Als jij ook zo een anti politie figuur bent dan ben jij helemaal een triest menneke!!

Beantwoorden

Ben zelf gisterenavond ook in de stad geweest, maar om 2 uur was er al een hoop gedoe buiten bij zeezicht. Zeezicht haalt de laatste tijd echt het verkeerde soort binnen, waardoor er steeds meer rotzooi tijdens het stappen ontstaat en er steeds meer mensen voor wegblijven. Toen wij daar langskwamen stond de politie alleen nog maar toe te kijken.. Uiteraard zoals altijd. Ik verschiet er gewoon van dat ze een keer ingegrepen hebben, want dat gebeurt zelden hier in de helmond ala er vechtpartijen zijn van het stappen.

Beantwoorden

Horeca Helmond in verkeerde handen. College weet dit.

Beantwoorden

Ben het volkomen eens dat de “jeugd” tegenwoordig veel te laat van huis gaat!
Als je ziet dat ze zich een gat in de kraag drinken en al bezopen aan komen in de kroeg omdat het anders geld kost! moeten ze deze mensen gewoon weigeren simpel zat.
Af en toe denk ik ook wel als het om jeugd gaat, dat de ouders hierin toch ook wel een deel verantwoordelijk zijn.
Welk kind gaat er nu pas om 1 uur in de nacht naar de kroeg en jij laat dit toe als vader en moeder? vraag me af tegen de tijd als mijn kinderen zullen gaan, wat een ellende.
Ben zelf ook nog jong, maar als ik nu al zie hoe mijn vrienden zo luchtig overal over doen met hun kinderen? snap er helemaal niks van! och een jointje is niet erg, thuis indrinken en dan stappen is normaal, vechten op de haven hoort hier ook bij (zelfs met hele groepen).
Laat de ouders incl de jeugd hier maar eens een flinke straf en boete voor krijgen!
Kroegen eerder open, en eerder sluiten! bha tot 4.00 toch niet wijs.

Beantwoorden

Klagen, klagen, klagen over hoe het niet moet.
Waarom niet adviezen en tips over hoe het dan wel zou moeten?

Beetje constructievere opstelling zou mooi zijn.
Alles afzeiken is het makkelijkste wat er is.

Beantwoorden

@Marcel op maandag 17 februari 2014 om 15:45:

Denk dat ik het mooi verwoord heb.

Beantwoorden

Een aantal jaren geleden was er bij zeezicht nooit wat te doen mbt ruzie nauwelijk tot nooit… ben dr laatst nog eens binnen gelopen … nou wat een treurnis niks meer te doen 20 man binnen tenzij er een of ander feest is waar volk op af komt wat uitgaat om ruzie te trappen ….

Beantwoorden

Tja, wat er kan er veel veranderen in korte tijd. Toen ik tien jaar terug ieder weekend in Helmond op stap ging, waren Deux, Plaza en Zeezicht elke zaterdag vanaf 12 uur stamp en stampvol met wachtrijen buiten en zaten andere cafés ook behoorlijk vol. Tegenwoordig kun je er een kanon afschieten en is er vrij weinig te beleven (voor Stratumseind geldt dit trouwens ook aardig hoor).
Waar ligt dat dan aan vraag je je af? Prijzen, rookbeleid, alcoholbeleid, andere generatie? Het is natuurlijk een combinatie van factoren, maar positief is anders.

(Voor de duidelijkheid, vechtpartijen waren er toen ook regelmatig, zowel voor als na sluitingstijd. Dus dat is eigenlijk iets van alle tijden, al kan ik niet oordelen of het nu vaker/heviger is dan toen).

Beantwoorden

wie kent niet de vechtpartijen bij de conbrio of de aanslag op vandersomme of die brit die per ongeluk een honkbalknuppel op de kop kreeg, vechten is van alle tijd alleen was in mijn tijd de kroeg om 01.00 dicht en hadden we een avond gehad waarin het bier nog goed te betalen was en gezelligheid volop aanwezig. De mens kon toen toch wel iets meer van elkaar verdragen en daar schort het aan, de wereld verandert in een aso gebeuren waarin niemand nog respect heeft voor de ander en daar zouden wat meer op moeten letten

Beantwoorden

He een idde!
Als ze nu eens een kroeg maken voor lui tot 18 jaar en de rest vanaf 18 jaar?
Vanaf 18 mogen ze dan drank en kunnen ze naar de andere cafe’s.
En anders maak een soos net als wat jaartjes terug, ze komen toch al zat binnen dus drinken doen ze niet veel of niks (geen geld).
Respect heeft de gemiddelde helmonder niet, want tegenwoordig denkt ieder aan zich zelf.

Beantwoorden

Gewoon de openingstijden naar voren halen, vanaf 20.00 – 01.00, niks mis mee was vroeger ook zo, waarom alles zo laat open en sluiten?
Het uitgaansleven in Helmond is toch al ver onder de maat, er moet een mooie grote club bijkomen voor jeugd vanaf 18 jaar, tot een verder onbeperkte leeftijd.
Alcoholprijzen moeten structureel omlaag, met deze ingreep komen er simpelweg meer bezoekers dus meer omzet. Het verhaal is heel simpel, gekwalificeerde en nette portiers aan de deur en mensen die rotzooi trappen een plaatselijk horeca verbod. Daarachter een mooie club met regelmatig Dj’s van formaat, betaalbare consumpties, opening/sluitingstijden zoals ik al eerder heb geformuleerd.
Let dan eens op wat een mooie horecagelegenheid er in Helmond ontstaat. Als ik het geld er voor had, zette ik iets groots op in Helmond, waar in de verre omtrek over gesproken zou worden met landelijke aandacht.
Hopelijk schud ik een investeerder nu wakker!!

Beantwoorden

@ADRIE op donderdag 20 februari 2014 om 21:38:

Dat is nou net het probleem, met een geweldig idee kom je hier nergens!
Wij wachten al jaren op een fatsoenlijke discotheek en zwembad, maar nergens mag je hier in helmond wat.
Ja je mag een moskee ala fata morgana bouwen, en koffieshops hebben ze meer interesse in blijkbaar hier in helmond.
De tijden van 20.00 naar ongeveer 01.00 of max 02.00 zou prachtig zijn.
Maar ja wel leven nog steeds in helmond, met aso portiers en rotzooi schoppende mensen die het voor de echte stappers verstieren!
Ook het zwembad kan de jeugd niet gewoon zwemmen, ze hebben er laatst zelfs mensen voor in moeten schakelen om de boel netjes te houden.
Dus het begint al erg vroeg, als ze eens beginnen met opvoeden en respect te tonen voor elkaar hebben we al een groot deel gewonnen.
Maar geld heeft iemand vast wel, maar je mag hier NIKS!

Beantwoorden

@helmond op donderdag 20 februari 2014 om 14:05:

Jij schrijft “Respect heeft de gemiddelde helmonder niet, want tegenwoordig denkt ieder aan zich zelf.” Maar jij bent zelf toch Helmond, althans zo hoem je je, dan ben je toch de gemiddelde Helmonder!
Daarbij schreef je eerder een keer bij een ander topic dat je zelf helemaal geen respect meer hebt voor onze stad. Beetje verwarrend allemaal hoor.

Beantwoorden

@Frank op vrijdag 21 februari 2014 om 12:32:

Beste Frank, niks verwarrend aan.
Ik noem mezelf geen respect! maar heb wel respect voor mijn medemens die zich normaal gedraagt zoals het hoort.
Ja en soms als we ergens op vakantie zijn en ze vragen waar kom je vandaan? dan moet je de reacties horen als je zegt helmond.
Ja sorry maar dan schaam ik me soms gewoon, mag dat?
Ik ben geen gemiddelde helmonder, maar een helmonder met veel respect en gewoon werkt voor mijn gezin.
Kortom er zijn ook helmonders zie zich wel gedragen, en daar val ik onder!

Beantwoorden

Vroeger kon je nog gezellig uitgaan op de Steenweg, er was voor ieder wat wils. Je kon toen ook nog gewoon door de Molenstraat en de Heistraat naar huis zonder lastiggevallen te worden trouwens.
De vrijdagavond was de stapavond toen en de meeste kroegen gingen om 3.00 dicht. Nooit rottigheid meegemaakt (dan spreek ik over begin jaren 90) en altijd gezellig. De enige tent waar wel eens gevochten (of erger) werd was Hotnews.
Helaas is er nu in Helmond weinig meer te beleven op uitgaansgebied. Op zaterdagavond is het hele centrum uitgestorven.

Beantwoorden

@Kaat…en nog vroeger, ik spreek nu over de tachtiger jaren, werd er ook wekelijks gevochten in de kroegen, Hotnews, Mirage, er was elke week wel een relletje op de Steenweg…Van mijn ouders mocht ik toen niet op de Wal komen, omdat het daar volgens hen niet pluis was. En er was toen ook een café of disco op de markt, in die kelder, daar werd ook regelmatig gevochten. De zaterdagavond was de stapavond, en ik moest om 2 uur thuis zijn…balen, want de kroegen gingen pas om 3 uur dicht, dus ik miste altijd het einde. En op zondag ging je naar van Bracht…ook elke week vechten…
Vroeger was niet alles beter hoor….

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *