Buiten is het 6 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.264 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

3 reacties:

Afgezien van het feit of je probleem wijk wilt zijn, of stad met probleem wijken, het is natuurlijk leuk om extra geld binnen te halen.
Helaas komt dit geld niet altijd op de juiste plaats.
Zoals in het verleden geld voor Helmond-West, -Oost en binnenstad vrijwel geheel ten goede kwam aan de herstructurering van de binnenstad.
Op dit moment is er een wijk ontwikkelingsplan voor de wijk Helmond-West. Om dit echter volledig uit te voeren, moet de gemeente meer ambtenaren vrij maken, of zorgen dat ze niet in verwachting raken. Het wijkontwikkelingsplan werd al diverse malen op de klankbordgroep gepresenteerd, maar de eerste boom moet nog geplant worden.
Al in 2003 was er een plan van aanpak, maar voor de gemeente hier mee accoord kon gaan moest er eerst een eigen plan tegen aan gegooid worden. De resultaten zijn, op enkele details na, steeds het zelfde.
Als we iets echt willen verbeteren, dan moeten we beginnen met een WIJKHUIS BREDE SCHOOL. Alle markpartijen zijn het met elkaar eens. Alleen de gemeente moet nog een eigen onderzoek starten.
Al die onderzoeken, verslagleggingen en vergaderingen, kosten zoveel geld, dat de gemeente wel op een of andere manier subsidiegeld kan gebruiken.
Nou laten we dan zeggen dat Helmond-West een probleem wijk is. Het echte probleem zit in het slagvaardige Boscotondo.

Beantwoorden

Vogelaar die honderden miljoenen euro’s gaat steken in probleem wijken met als pr-stunt in R’dam bleef overnachten en dan bedenkt om gewoon nieuwe huizen te bouwen voor de kansarme, dan worden het vanzelf kansrijke. Dit is natuurlijk een illusie van de bovenste plank. Immigratie word het niet meer genoemd maar het heet nu intergratie en dan is het geen probleem meer en daarmee worden dan ook de problemen in de probleem wijken gelijk minder, maar het omgekeerde is waar de problemen worden steeds groter er is de pretentie dat met een “beetje” welzijnswerk de probleemjeugd wel omgetoverd kunnen worden tot modelburgers en als er maar taaltoetsen, jeugdzorgrapporten en een steeds uitdijende inburgering plaats vind de problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen, als de instanties maar eens zouden samenwerken het getuigd allemaal een onverantwoord maakbaarheidgeloof.
Als Helmond zich blind blijft staren op de overheid om geld uit dit potje te krijgen (het is allemaal al vergeven) onder het mom anders kunnen we onze eigen beloften niet nakomen kun je onze probleem wijken wel op je buik schrijven, tenslotte gaat de Binnenstad, Brandevoort en zo voor, deze pretentieuze vernieuwingen, waarbij wij ons concentreren op de buitenkant van Helmond (de naam opkrikken) wordt vergeten dat er zoveel mensen zijn die onze aandacht meer nodig hebben.
Deze maakbaarheidillusie getuigd van slordig denken.
Ien Dales zei ooit eens, "Je kunt geen soep maken als iemand steeds water in de pan gooit".

Beantwoorden

Wel lachen. Voor het imago van de stad hebben we dus geen echte probleemwijken. Maar als er in Nederland een potje met subsidie voor echte probleemwijken blijkt te zijn, hebben we dat soort wijken weer wel. Wel eerlijk van de burgemeester, maar niet slim. Hopelijk leest de minister het Eindhovens Dagblad niet, anders maakt zijn briefje aan haar weinig indruk, lijkt mij.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *