Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.242 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Vandaag zou de Amerikaans actrice Katherine Helmond 90 jaar zijn geworden. Maar dat kroonjaar haalde zij niet omdat ze op 23 februari van dit jaar overleed.
Op 14 februari 1994 (Valentijnsdag) werd ze in onze stad ontvangen. Uit handen van de toenmalige burgemeester Wim van Elk ontving zij toen de sleutel van het kasteel. De Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia, het St. Catherina-gilde en het St. Anthonis-gilde zorgde voor de begeleiding. Het televisieprogramma ‘Stappen met Angela’ (met Angela Groothuijzen) regis(tr)eerde dat. Helaas konden we de daarvan geen beelden vinden. We houden ons aanbevolen.
5 Memorabele rollen uit de 63 jaar durende carrière van Katherine Helmond:

  • Mrs. Maloney in de laatste film van Alfred Hitchcock getiteld Family Plot (1976)
  • Jessica Tate in de tv-serie Soap (1977-1981). Elke aflevering van deze spraakmakende serie begon met de introductie “This is the story of two sisters: Jessica Tate and Mary Campbell”. In die parodie op het genre soapserie speelde zij de op seks beluste warhoofd Jessica.
  • Mona Robinson in de tv-serie Who’s the boss? (1984-1992). Grootmoeder Mona is een oudere mannengek en heeft als tegenspelers onder meer Tony Danza en de net beginnende Alyssa Milano. 
  • Lois Whelan in de tv-serie Everybody Loves Raymond (1996-2004). Zij speelde 14 keer de gastrol van de schoonmoeder uit een hogere klasse.
  • Lizzie in de animatiefilms Cars, Cars 2 en Cars 3 (2006-2017). Zij verzorgde de stem van Lizzie, het 1923 Ford Model T, in deze Disney-Pixar films die inmiddels ruim een miljard euro opbrachten.

Voor haar rollen in Soap en Who’s the boss? kreeg ze een Golden Globe en Emmy-nominaties.

6 reacties:

Geweldige vrouw!

Wat zei zij toen ze voor de eerste keer hoorde van het stadje Helmond in Holland?

Beantwoorden

Happy birthday Katherine, may you rest in peace.
Thanks for all the pleasure you gave us. You won’t be forgotten because of:
– your red bikini on Who’s the boss? when you were 60 (!!!) years old: MMM
– the only actor to appear in all 88 episodes of Soap.


Beantwoorden

Zij was een soap-aactrice. Zij was eens in Helmond. So what. En Wim van Elk is ook voor velen historie.

Beantwoorden

Ik kan me herinneren dat zij een (nep?)-stamboom kreeg…

Beantwoorden
Erik van Heeswijk

35 years ago:
“Who’s the Boss”, the award-winning comedy series starring Katharine Helmond, Tony Danza, Alyssa Milano, began it eight-season run on ABC on this evening in 1984.

Beantwoorden

Mooie clip van een dame die ons een jaar geleden helaas ontviel.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *