Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.130 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

Brandweer-logoVannacht werden er binnen een half uur 7 brandjes in de Rijpelberg gesticht. Coniferen in tuinen waren onder andere het doelwit. De brandjes vonden plaats in de VolderhofEymerickhof, Altenahof, Glanzerhof, Sallandhof en de Twijnsterhof. Dat liet de politie en brandweer weten.
Niet de eerste keer dat de Rijpelberg met dergelijke brandjes geteisterd wordt. Eind juni was het 1 nacht al 4 keer raak op de Baroniehof, Gooisehof en Volderhof. En in 2009 liep het helemaal de spuigaten uit: tot begin oktober waren er toen al 55 brandstichtingen vooral in tuinen.
Toeval bestaat niet, zeggen ze wel eens. Dinsdag vroeg de buurtbrigadier in de Rijpelberg, Francisca Kamphuis, via Twitter de inwoners van de Rijpel nog extra alert te zijn op eventuele brandjes. Ook in de gisteren door de politie verstuurde nieuwsbrief werd aandacht gevraagd voor de brandjes in de Rijpel.
Opzettelijk brandstichten kan zwaar bestraft worden in Nederland. De maximale gevangenisstraf bedraagt 12 jaar of 15 jaar, afhankelijk of er wel of niet sprake is van “(levens)gevaar voor zwaar lichamelijk letsel voor een ander te duchten is.”

10 reacties:

Gaat weer lekker in de Rijpelberg. Gelukkig dat die vuurtjes nog niet oversprongen naar een woonhuis. Want dan wordt het toch wel erg gevaarlijk.

Beantwoorden

Er was een brandje 2 huizen verderop, en we hebben er niks van gemerkt!
Hopelijk is vlug duidelijk wie dit doet.

Beantwoorden

Ik hoop voor de brandstichter(s) dat ik ze niet toevallig betrap…..

Beantwoorden

Politie zoekt getuigen brandstichtingen in de Rijpelberg
Afgelopen nacht werden in de wijk de Rijpelberg in Helmond-Oost kort na elkaar brandjes gesticht. Het ging om coniferenstruiken die in brand werden gestoken. De eerste melding kwam bij de politie en brandweer binnen rond 3.15 uur; de laatste omstreeks 3.35 uur. De brandjes – in totaal zo’n 8 maal – vonden plaats in o.a. de Eymerickhof, Volderhof, Glanzerhof, Altenahof en Sallandhof.
De politie is extra alert maar vraagt omwonenden ook alert te zijn en direct contact op te nemen wanneer ze iets verdachts zien of horen. Wanneer mensen iets gezien hebben dat te maken kan hebben met bovengenoemde branden, dan kunnen ook zij contact opnemen met de politie, via 0900 – 8844. Anoniem kan ook, telefoon: 0800 – 7000.

Beantwoorden

Weer diverse brandjes vannacht in de Rijpelberg
Vannacht tussen 04.44 en 05.13 uur zijn er in de Rijpelberg weer diverse brandjes gesticht. Dat was onder andere in de Nemerlaerhof, Meijerijhof, Scheerderhof en Volderhof. Doelwit waren dit keer een camper, coniferen en een partytent. Een deel van de wijk werd door de politie afgezet.
De camper stond bij een woonhuis aan de Scheerderhof en brandde helemaal uit. Daarbij ontplofte een gasfles door de hitte. Harrie Grijseels maakte daarvan onderstaande foto.

De politie hoort via 0900 – 8844 (of anoniem via 0800 – 7000) graag als iemand meer weet.

Beantwoorden

Zojuist kregen we van Harrie Grijseels de onderstaande 3 foto’s van de camper die vannacht in brand stond en geblust werd.

Beantwoorden

Goed veel media aandacht aan geven daar genieten die hufters alleen maar van!

Beantwoorden

@Arno op dinsdag 9 oktober 2012 om 21:58:

Tja, je hebt wel een punt. Maar ik hoop dat je begrijpt dat niets melden ook geen optie is. Want het is natuurlijk wel nieuws als er ergens mogelijk een pyromaan rondloopt die her en der zaken in de fik zet.

Beantwoorden

@Arno natuurlijk geniet die pyromaan er van.
Maar denk je nu echt dat hij / zij het alleen voor de media aandacht doet.
Media aandacht heeft natuurlijk ook een andere uitwerking.
Namelijk de mensen in de rijpel weten zo wel dat er iets aan de hand is in hun wijk waardoor ze mischien beter op gaan letten.
En dus de brand stichter sneller opgepakt kan worden.

Beantwoorden

Francisca Kamphuis, buurtbrigadier in de Rijpelberg, doet de volgende oproep:

“Foto van camper brand op Scheerderhof. Heeft u info, hoe ogenschijnlijk klein ook, meldt dit bij mij. Contact mij per mail allereerst dan neem ik contact op: [email protected]

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *