Buiten is het 8 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.479 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

V&D in Helmond

"In alle steden waar een C&A zit, kan ook een V&D zitten", meldt de directeur van V&D Mark McKeon vanochtend in het Financieele Dagblad. Zoals wellicht bekend hebben we een C&A in Helmond. De conclusie dat V&D terug naar Helmond kan is dus makkelijk te trekken.
Na 52 jaar aan de Veestraat gevestigd te zijn sloot V&D 6 jaar geleden haar deuren in Helmond. Hierbij lieten zij het winkelend publiek, personeel, andere winkeliers en de gemeente Helmond in schok achter. In de afgelopen jaren had de gemeente diverse gesprekken met V&D om te kijken hoe V&D naar Helmond was terug te krijgen. Zonder zichtbaar resultaat tot op heden.
Gisteren werd bekend dat het Amerikaanse Sun Capital Partners V&D en restaurantketen La Place overneemt van de huidige eigenaar Maxeda. Die ontwikkeling zorgt er nu dus al voor dat veel Helmonders een prettig vooruitzicht hebben. Want de Helmonders missen V&D nog steeds.

5 reacties:

Dat is een fijn vooruitzicht.

En en nog meer luxe faciliteiten voor de stad Helmond.

Dan hebben we namelijk twee i.p.v. één toiletmogelijkheid in Helmond.

Hiep hoi.

Beantwoorden

Ben benieuwd!

Ik ken niet zo heel veel voorbeelden van bedrijven die aan een (buitenlandse) investeringsmaatschappij zijn verkocht en daarna massaal zijn uitgebreid, eerder dat ze “uitgekleed” worden.

Beantwoorden

Ja!! V&D terug naar Helmond!!
Ik heb nu nog kleding ervan in mijn kast hangen (die nu dus zeker 6 jaar oud zijn!) die ik nog met veel plezier draag…
Ik weet het nog goed, voordat La Place er in zat, had je van die grote etalages verder naar binnen links de sigaretten dan de camera en computer afdeling en daarachter de supermarkt, op de bovenste verdieping witgoed, verlichting en electronica met het restaurant wat uitkeek over de achteringang van de C&A.
Hele mooie tijd!!

Beantwoorden

Ik ben eigenlijk ook heel benieuwd wat die expansieplannen van V&D nu ook precies gaan inhouden. Zelf kom ik uit Hengelo (OV). De V&D bij mij in de stad telt 2300 m2 vvo. Dat is erg klein en betekent dat de V&D hier vooral meer een buurtfunctie vervult dan dat het een echt shoppingwarenhuis is. Terwijl dat juist nou V&D hoort te zijn: een shoppingwarenhuis! De winkel in Enschede vind ik dan ook stukken beter. En ook de in 2007 geopende winkel in Doetinchem is gelukkig vrij groot (ruim 6000 m2, omdat het Doetinchemse warenhuis Huls – dat er voorheen in zat – al vrij groot was). Wat ik eigenlijk alleen wil zeggen is dat V&D bij uitbreiding van haar filialen vooral grotere winkels moet gaan openen, i.p.v. kleine(re) filialen die meer een buurtfunctie hebben. Grotere V&D’s… daar blijf je langer winkelen dan in kleine(re). En zijn dus veel aantrekkelijker, voor het publiek en het bedrijf. Helmond ken ik (helaas) niet, maar lijkt mij meer dan groot genoeg om voor een V&D in aanmerking te komen. Ik hoop dat V&D heeft geleerd van het verleden. En ook in Helmond met een grote(re) winkel komt, dus minstens formaat á la filiaal Doetinchem (ruim 6000 m2 vvo).

Beantwoorden

YES!! eindelijk. ik ben nu heel blij dat de kans nu groter is.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *