Buiten is het 8 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.733 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

De politie van Eindhoven heeft vanochtend vroeg een verdachte van de gewapende overval op het Zeeman-filiaal in Brandevoort aangehouden. Het betreft een 32-jarige man die op dat moment in zijn woning in de wijk Strijp in Eindhoven was. Deze verdachte werd op verzoek van de Helmondse politie aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij deze overval.
De overval op de Zeeman vond plaats op dinsdag 26 juli rond 13.20 uur. De dader dreigde daarbij met een mes en ging er met 10 (tien) euro vandoor. Dinsdag werd in het programma Opsporing Verzocht met dit item aandacht besteed aan deze overval. Daarbij werd toen deze foto verspreid.
De deur van zijn woning werd met "onze" sleutel geopend, zo liet Fred Stork, buurtbrigadier van de politie in Eindhoven Strijp, weten. Zie zijn foto hieronder.

Helmond

Vanwege de actualiteit werd bovenstaande tekst tot 11.35 uur wat aangepast & aangevuld.

10 reacties:

Moet je nu geen balkje over zijn gezicht plakken op de foto die jullie op 2 augustus plaatsten in de rubriek “Nieuw Helmonds nieuws in augustus”? 😉
Wat een klein mannetje trouwens voor een 32 jarige. Hij komt amper boven de balie uit.

Beantwoorden

Goed nieuws.

Beantwoorden

De 32-jarige verdachte blijkt toch “de jongen” op de bewakingscamera
De 32-jarige man die gisterochtend werd aangehouden is dezelfde persoon als degene op de bewakingscamera. Dat liet buurtbrigadier Jeroen Loohuis ons vanochtend weten.
De foto van de beelden van de bewakingscamera bij de Zeeman werd onder meer via het programma Opsporing Verzocht en Twitter verspreid, zie de logtekst hierboven.
Met deze ietwat klungelige overval denk je aan 1 dader. Het was dus te verwachten dat de persoon op de beelden van de bewakingscamera, de gisteren aangehouden man zou zijn. Ware het niet dat je de persoon op de beelden van de bewakingscamera niet meteen 32 jaar oud geeft. Ook de politie ging van een jongere dader uit. Op de website van Opsporing Verzocht (screenshot) staat te lezen: “de jongen wordt erg jong geschat” en “lijkt de baard nog niet in de keel te hebben”. Maar met de informatie van de buurtbrigadier is duidelijk dat “de jongen” een man van 32 jaar is.

Beantwoorden

Goed nieuws 🙂
Naast cel zal die jongen ook wel een probleem krijgen met zijn eigenwaarde, met omschrijvingen als ‘mannetje’ en ‘nog niet de baard in de keel’ 😉
Leuk ook, ‘onze sleutel’.

Beantwoorden

Ik ben benieuwd hoe het met gaat de persoon achter de kassa bij de Zeeman. Lijkt me een heel erg om bedreigd te worden met een mes. Helaas hoor je haast nooit meer wat van het slachtoffer, terwijl sommigen uiteindelijk in de WAO komen door zoiets!

Maar ik ben ook benieuwd hoe het nu met de dader ik de bak vergaat.
Hoe vaak zou die te horen krijgen, hey, hoor jij niet in de jeugdgevangenis?
Hoe vaak zou hij hoongelach horen als mede-gevangenen horen dat zijn buit een tientje was, bij nota bene een overval op de Zeeman.
En bij gebrek aan beter: hoe vaak zou ie krom moeten?

Beantwoorden

Ik hoop dat ie blij is met zijn 10euro, dure lening als je het zo bekijkt. Waarschijnlijk moet hij er maanden voor in de bak.

Beantwoorden

Ik hoop niet dat hij de bak in moet ,kost de gemeenschap toch veel geld a 250 euro`s per dag, voor de belastingsbetalers.
Laat hem maar een Taakstraf uitvoeren in Plopsaland.

Beantwoorden

Een taakstraf Laura? Merendeel lacheeeee hoor.

da’s b.v. 120-240 uur naar gelang de straf even vakantie in de Kringloopwinkel van Helmond. Ga er maar eens kijken, het wemelt er daar van. Van de 8 uur per dag dat een straf moet worden volbracht worden er niet eens 4 gewerkt. Taakstraf is het verlengde van thuiszitten met behoud van uitkering. Werkkampen bouwen, dat zou pas de real thing zijn. Maar dat kan niet hier met al die theedrinkers in de politiek. Dus Laura, laten we lekker zo doorgaan……………

Beantwoorden

Sja Twan , in de bak zitten ze ook lekker gezellig dat is tegenwoordig een hotel voor dat soort,
Vind dat ze de kringloop dan beter moeten controleren of de taakgestrafte hun werk ook daadwerkelijk doen.
De Harry tijd is voorbij ,
Ja voor werkkampen bouwen ben ik ook wel voor, overal de rotzooi opruimen desnoods met ketting aan de benen en kleding zodat iedereen weet dat hun straf hebben.
Laat ze maar om 6u de binnenstad alvast met de bezem vegen en overal.

Beantwoorden

Trouwens Plopsaland was sarcastisch bedoelt hahaha

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *