Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.320 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
21reacties

Deze peiling voor de gemeenteraadsverkiezing in onze stad (komende woensdag) presenteerde HLMND Magazine vanochtend. Zij lieten weten dat de enquêtes fysiek per wijk zijn uitgevoerd door een gespecialiseerd bureau.
Op onze vragen hoeveel Helmonders er wanneer werden geënquêteerd, hoeveel er daarvan niet gaan stemmen. wat de precieze vraagstelling was en welk bureau die enquête afnam, komen ze nog terug.
Omdat we politieke peilingen leuk en interessant vinden, nu toch alvast gepresenteerd “voor wat het waard is.”

Update: de toelichting op deze peiling staat in de reacties hieronder.

21 reacties:

Yeah!!!! SP, 100% SOCIAAL!!!

Beantwoorden

Nou ik hoop toch op een iets andere uitslag aangezien SP steevast als laagste uit mijn stemwijzer komt…

Beantwoorden

Dit zegt natuurlijk weinig 🙂 Hoeveel mensen zijn er gevraagd? Was deze groep mensen representatief voor het Helmondse electoraat? Graag meer informatie, Helmond Magazine.

Beantwoorden

@Miranda: 29% sociaal. 😉

Het blijft slechts een peiling, dus pas op met vroeg juichen.

Uit de stemwijzer blijkt dat ik het meest eens ben met de SP, toch ga ik de partijprogramma’s nog even doorlezen.

Beantwoorden

Ik dacht dat dit soort grapjes pas op 1 april worden gemaakt

Beantwoorden

Ik was eigenlijk van plan om blanco te stemmen, wegens het feit dat er geen enkele partij is die aan mijn mening en standpunten voldoet.
Maar als de SP zo groot kan worden, dan overweeg ik toch maar om strategisch te gaan stemmen. Want de SP als partij kan ik niet serieus nemen, en deze stad zit niet te wachten op een paar incapabele semi communistische wethouders.

Beantwoorden

@Specht op vrijdag 14 maart 2014 om 22:28:

1 ding heeft deze peiling in ieder geval bereikt. Er gaat tenminste 1 persoon extra stemmen.

Zou dan best willen weten wat je van de capaciteiten van de huidige en vorige wethouders vond.Of gaat het je alleen om het semi communistische en zoek je echte communisten?

Beantwoorden

@Specht op vrijdag 14 maart 2014 om 22:28:

Ik stemde ook altijd SP maar omdat ze in de peiling zo hoog staan ben ik van plan om op en partij te gaan stemmen die er de afgelopen 4 jaar een zooitje van hebben gemaakt in Helmond.
Ga even een dobbelsteen zoeken.

Beantwoorden

Geweldig SP!

Het resultaat van hard werken, inhoudelijk sterk, geen baantjesjagers, een verademing binnen de Helmondse politiek.

Verdient nummer een!

Beantwoorden

Zoals hierboven aangekondigd, hieronder de toelichting:

Deze peiling werd afgelopen woensdag en donderdag (12 en 13 maart) gehouden door het bureau 40Watt. Zij gingen 8 Helmondse wijken in om te peilen op welke partij de Helmonders komende woensdag bij de gemeenteraadsverkiezingen gaan stemmen.
De wijken Brandevoort, Stiphout, Mierlo-Hout, Oranjebuurt/Zwanenbeemd, Centrum, Rijpelberg, Brouwhuis en Dierdonk zijn bezocht. Daar stelden de enquêteurs huis-aan-huis de vraag of iemand ging stemmen en zo ja, op welke partij.
Per wijk werden minimaal 50 reacties (gemiddeld zo’n 75 per wijk) verzameld van mensen die daadwerkelijk willen gaan stemmen. Het team heeft in totaal zo’n 1.200 mensen gesproken, waarvan zo’n 600 tot 700 Helmonders daadwerkelijk uitspraken te gaan stemmen. Opvallend is dat de SP in 6 van de 8 wijken de grootste is. In Brandevoort en Centrum scoorde de VVD het beste.
Dat laat Ugur Ozdemir, hoofdredacteur van HLMND Magazine, weten. “Een stad als Helmond verdient een verkiezingspeiling” zo laat hij als trotse Helmonder weten op de vraag waarom zijn magazine deze peiling hield.

Beantwoorden

Leuk dat we zo’n onderzoek ook in Helmond hebben! Goed initiatief van van HLMND Magazine.
Opvallend dat de SP overal zo hoog scoort. Die partij moet dus toch iets goed doen. Met deze uitslag komt GroenLinks niet terug in de gemeenteraad. Dat zou toch jammer zijn vind ik.

Beantwoorden

Wat ik vergat, ook opvallend dat de VVD in het centrum het hoogst scoort. Je zou met al die oude wijken meer PvdA of SP verwachten.

Beantwoorden

Toch wel raar dat ze in Helmond Noord niet zijn geweest.

En de stemwijzer vind ik een onbetrouwbaar ding. Er zitten gewoon teveel vragen in waar je niet zomaar 1 antwoord op kunt geven.

Beantwoorden

voor diegene die niet gaan stemmen ,bedenk wel dat de buitenlanders wel gaan stemmen,en of dat goed uitpakt weet ik niet.

Beantwoorden
laat je stem horen

[img]http://media.dumpert.nl/foto/263d743c_Bi4X08jIEAEYl7E.jpg_large.jpeg[/img]

Beantwoorden

Met een korreltje zout nemen, deze stemming. Net als alle andere stemmingen. Vooral gezond verstand gebruiken, een beetje inhoudelijk verdiepen. Programma’s naast elkaar leggen. En als je de stemwijzer gebruikt vul hem dan een aantal keren in. Dat helpt bij de keuze. En ja, waarschijnlijk kom je bij meerdere partijen uit waarop je kunt kiezen. Laat ook dan je gezonde verstand de keuze maken. Maar … Ga wel stemmen. De mogelijkheid om te kunnen kiezen is een democratisch goed. Maak er gebruik van, ongeacht de politieke kleur die je kiest.

Beantwoorden

@Weblog:
Is misschien ook bekend op welk tijdstip de interviews zijn gehouden?
Overdag of in de avond, of beiden? Indien de interviews alleen overdag gehouden zijn, krijg je mogelijk een verkeerd beeld, ook al is het verrassend.

Beantwoorden

Peiling is overdag en ’s avonds gedaan.

Beantwoorden

Dank voor de snelle reactie Ugur!

Beantwoorden

Ik herken mezelf in Specht. Ik was toen een jaar of 22. Irreële angst voor links, heilig geloof in marktwerking. Nu tien jaar later zie ik de wereld en de politiek in Nederland geheel anders.

Ik ben benieuwd naar de opkomst van morgen, doch sceptisch.

Ook ben ik benieuwd naar wat de campagne #helmondkiest gekost en per saldo heeft opgeleverd.
In ieder geval heeft #helmondkiest als sociale kapstok gefungeerd om als partij de eigen Helmondse politieke jas aan op te hangen, maar is dit ook echt het doel geweest?

Beantwoorden

Misschien een beetje kort door de bocht maar wel recht voor z’n raap …
Ik ga morgenvroeg stemmen op een lokale partij. Op televisie zijn de landelijke partijen, en met name de kopstukken uit de tweede kamer, wel heel erg druk bezig om zieltjes te winnen met landelijke thema’s. Het gaat mij om Helmond, onze stad.
Tja het wordt een politicus/politica waarvan hij/zij en/of de partij die hij/zij vertegenwoordigt op generlei wijze de laatste jaren met corruptie, machtsspelletjes en/of (dubieuze) partijwisselingen in verband kan worden gebracht; kort samengevat met het woord INTEGER.
Eentje met hart voor de stad, zijn inwoners en de politiek … niet voor het pluche!!!
Tja … dan kun je veel wegstrepen 🙂
Gelukkig blijft er wat over zodat ik zeker niet blanco hoeft te stemmen!!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *