Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.207 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Een 22-jarige man is bij zijn woning in Helmond Centrum aangehouden op verdenking van het aanbrengen van vernielingen vannacht aan 9 geparkeerde auto’s. Dat liet een woordvoeder van de politie ons zojuist weten.
Op de parkeerplaats bij de flats aan het Wethouder van Deutekomplein in Helmond-West werden vannacht een groot aantal auto’s beschadigd. Volgens getuigen zouden de vernielingen rond 1.40 uur hebben plaatsgevonden door meerdere personen.
De politie telde vannacht 9 beschadigde auto’s. Het precieze aantal is nog niet bekend omdat nog niet iedereen aangifte deed. De auto’s liepen forse schade op, zoals deuken, lakschade en afgebroken ruitenwissers en antennes. De totale schade zal zeker in de vele duizenden euro’s lopen.
Of de vernielingen bewust op dit parkeerterrein werden gedaan is onduidelijk. De politie deed afgelopen nacht uitgebreid onderzoek op de parkeerplaats. Later vanmiddag volgt er waarschijnlijk aanvullende info, die wij dan in de reacties plaatsen.

Wethouder van Deutekomplein Helmond

                                                                                                       foto’s van Vico Hoozemans

Op nadrukkelijk verzoek van de eigenaren zijn de kentekens onleesbaar gemaakt.

6 reacties:

De hierboven aangekondigde extra informatie.
Man aangehouden na bedreiging en vernielingen
De politie heeft vrijdagochtend rond 3.15 uur bij zijn woning in Helmond-Centrum een man van 22 jaar aangehouden.
Hij zou rond 1.45 uur zijn 22-jarige Helmondse ex-vriendin bij haar woning in Helmond-West hebben bedreigd. Ook zou hij haar fiets uit de tuin hebben weggehaald en op straat hebben vernield. Daarna is de man met een aantal anderen met een auto weggereden. Op een parkeerterrein aan het Wethouder van Deutekomplein zou de man vervolgens vernielingen hebben aangebracht aan zo’n tien geparkeerde personenauto’s en daarna weer met de auto en de anderen zijn weggegaan. De politie is naar de woning van de man gegaan. De agenten zagen vervolgens een auto komen aanrijden waarin de verdachte als passagier zat. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De bestuurder van de auto, een man van 22 jaar uit Eindhoven, bleek teveel gedronken te hebben. Hij is aangehouden en heeft op het bureau een alcoholpromillage van ruim 1,55 geblazen. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Beantwoorden

Liefdesverdriet kan rare dingen met een man doen

Beantwoorden

Liefdesverdriet??? Er zijn zoveel mensen die dat hebben, stel je voor zeg dat die dit ook gingen doen, dan bleef er geen auto meer heel. Ik lees: Deuken, lakschade en afgebroken ruitenwissers en antennes. Veel gedupeerden zullen hem ook wel een paar deuken en wat lakschade willen toebrengen. Zijn “antenne” afbreken is ook geen slecht idee, misschien dat zijn hormonen dan weer op een rijtje gaan staan en laat hij zijn ex-vriendin ook met rust. Je zal toch met zo’n bal verkering hebben gehad zeg. Ik zou hem koffie hebben gegeven met een paar slaappilletjes…..niets aan verloren. Maar nu zal hij wel psychische begeleiding gaan krijgen op kosten van de belastingbetaler, de eigenaren dus van de vernielde auto’s.

Beantwoorden

Op ditzelfde parkeerterrein werd zaterdagnacht of zondagnacht de kentekenplaten voor en achter van de auto van mijn ouders gestolen. Klein leed, maar vervelend voor ze. Want ze konden niet weg maandagochtend en best wat regelwerk.
De vorige keer met die vernielingen vielen ze buiten de prijzen, nu niet. 🙁

Beantwoorden

@Margreet,

Dan waren jouw ouders slachtoffer nummer drie! Ze hebben toch wel aangifte gedaan? Erg belangrijk!

Ik woon zelf ook op deze locatie en trof gisteren onze auto aan zonder platen. Er zijn dus inmiddels meer meldingen, want ook afgelopen nacht zijn er platen ontvreemd!

Ik ben inmiddels in overleg met politie, gemeente en woCom over de veiligheid op het parkeerterrein.

Mocht je meer informatie willen, mijn gegevens zijn bekend bij de weblog van Helmond.

Vico

Beantwoorden

@Vico

Mijn ouder zijn nu op vakantie, maar ik meen dat ze geen aangifte hebben gedaan. Te veel gedoe. Mijn ouders komen niet uit Helmond, ze waren een weekendje op bezoek daar.
Ik hoop dat je het daar veiliger krijgt. Succes!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *