Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.454 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
69reacties

– PRIMEUR –
De eerste grote tekeningen van het vernieuwde Ameideplein en de Marktstraat zijn nu openbaar. “Nee, definitief zijn ze nog niet, maar we zijn al wel een heel eind” laat het centrummanagement in haar nieuwsbrief weten.
De bocht bij de Ameideflat moet bijvoorbeeld nog worden uitgewerkt. Ook de grote boom op het plein staat nog niet vast. Net als in andere delen van het centrum, is het de bedoeling om in de Marktstraat hangende verlichting te plaatsen. Het is echter nog de vraag of dat technisch mogelijk is. Het is namelijk een grote breedte die daar overspand moet worden en de gevels waaraan de kabels moeten worden bevestigd zijn wellicht niet sterk genoeg.

tekening Ameidepleiin

Hierboven een kleine tekening van het toekomstige Ameideplein. Daarop zie je natuurlijk veel te weinig. Daarom de grote versie (PDF) waarop alles wél goed te zien is. Tip: even vergroten en je ziet meer.
Voormalig centrummanager Peter Tielemans pleitte jaren terug al voor een facelift van dat plein. Die wordt nu mede mogelijk gemaakt dankzij een Europese subsidie. Deze kwaliteitsimpuls is onderdeel van het Centrumplan.
Ondanks de vraagtekens willen we je deze opzet van het vernieuwde Ameideplein en de Marktstraat niet onthouden. Want er is al lang genoeg over de invulling daarvan gespeculeerd. Al was het maar over het (in 2008 afgeschoten) plan voor een parkeergarage onder het plein.

In de reacties hieronder staan updates.

69 reacties:

Ziet er heel mooi uit! Die boom op het Ameideplein moet je zeker doen, dat geeft sfeer!

Beantwoorden

Als die grote boom komt, hoe moet het met de kermis en de weekmarkt?

Beantwoorden

Update 1:
Het Ameideplein staat voor de tweede helft van dit jaar op de rol om opgeknapt te worden. Dat liet Peter Tielemans vandaag weten.

Beantwoorden

zo wachten op ongelukken!!

Beantwoorden

Als klein jongetje heb ik het centum van het oude Helmond nog helder voor mijn ogen Als het centrum nu nog zo zou zijn en de oude huisjes en winkels inmiddels op de monumentenlijst zouden staan,dan zou het centrum heel veel meer mensen trekken dan nu, na al die vernietiging,het geval is.
En wat al die vernielzucht en geldelijke verspilling gekost heeft.
Als onze bestuurders met eigen geld hun fouten zouden moeten herstellen zou er vele malen minder van die onherstelbare miskleunen plaatsvinden!!!!
Nu worden er elke paar jaar weer veranderingen doorgevoerd want het kost hun niets er is subsidie en daar nog een potje. Schande….

Beantwoorden

Er staat sinds afgelopen week een bord langs het bushokje op het Ameideplein met de mededeling dat de werkzaamheden starten op 13 augustus en tot begin december zullen duren.

Beantwoorden

@Frank op zaterdag 21 juli 2012 om 19:32:

Dat bouwbord staat nu ook op de foto:


.

Beantwoorden

Update 2:
Vernieuwing Ameidewal en Marktstraat
De Ameidewal en Marktstraat in het centrum van Helmond worden volledig vernieuwd. De werkzaamheden starten op maandag 13 augustus en duren, als de weersomstandigheden meezitten, tot begin december.
De werkzaamheden worden uitgevoerd, verdeeld over vijf fasen, zodat het hele plein niet in één keer afgesloten is. Het verkeer wordt omgeleid met de gebruikelijke gele borden. Het parkeerterrein op de Ameidewal blijft tijdens het werk deels toegankelijk. De winkels, horecazaken en woningen zijn te bereiken via rubberen loopschotten.
De Ameidewal wordt anders ingericht. Het parkeerterrein komt centraal op het plein te liggen. Daar omheen komt een rijbaan – waarop eenrichtingsverkeer gaat gelden – en een tweerichtingen fietspad en voetpad. Op het gedeelte tussen Marktstraat en Watermolenwal blijft tweerichtingsverkeer van kracht. De gehele bestrating wordt vervagen door natuursteen en gebakken klinkers. De huidige bomen worden gekapt en vervangen door één grote nieuwe boom. Tot slot wordt de straatverlichting vervangen door nieuwe verlichting.
Voorafgaand aan het werk zijn enkele bodemonderzoeken uitgevoerd. Hierbij is op een gedeelte van het plein een verontreiniging van zware metalen (zink, koper en lood) in de grond aangetroffen. Gelijktijdig met het grondwerk, wordt deze vervuilde grond verwijderd. De medewerkers die dit werk uitvoeren, dragen beschermende kleding. Het bouwterrein wordt met hekwerk afgezet.
Ook in de Markstraat wordt de gehele verharding vervangen door nieuwe materialen. Bovendien wordt de straatverlichting vernieuwd. Tussen de rijbaan en het fietspad worden groenblijvende hagen (hulst) aangebracht, dezelfde als in de Koninginnewal staan.
Al deze vernieuwingen maken onderdeel uit van het project Kwaliteitsimpuls Centrum. Dit project wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling in het kader van OP-Zuid.


Persbericht gemeente Helmond

Beantwoorden

Update 3:

Vandaag werd gestart met de werkzaamheden. Peter W, voormalig teamlid van de weblog, maakte de bovenstaande foto.

Beantwoorden

Inmiddels is ook een stuk van het plein, de weg en het fietspad afgezet met hekwerk.

Beantwoorden

De afzetting met hekwerk is vandaag wat uitgebreider geworden. Niet alleen het fietspad voor de voormalige coffeeshop is afgezet, ook de stoep tot aan de gevel van het gebouw. Cafetaria de Wal kan voorlopig ook geen terras buiten zetten, want het hekwerk staat zo’n anderhalve meter van de gevel vandaan. Voetgangers kunnen alleen omlopen langs uitzendbureau Tempo-Team of je moet via de Kluisstraat en Zuidende. Ik zag vanmiddag al een paar mensen proberen om om te lopen via de achterzijde van de voormalige coffeeshop, maar ook dat is niet mogelijk door de bouw van appartementencomplex Koninginnehof. Niet alleen ongemak voor de automobilist en (brom)fietser, maar ook voor de voetganger dus.

Beantwoorden

@FrankV op dinsdag 14 augustus 2012 om 19:03:

Klopt, daar bij de friettent kon je er vanmiddag niet door.
Deze foto maakte ik vanmiddag.

Beantwoorden

Het kan best zijn dat het er straks fraai uitziet, maar nu? Het is volgens mij weer fantastisch geregeld. Op z’n boerenfluitjes. Vooral voor de ouderen van de Ameideflat, want die moeten volgens mij behoorlijk omlopen. Ik kan me niet voorstellen dat ze dat niet beter hadden kunnen oplossen.
Had er geen gangpad vrij gehouden kunnen worden om via de trottoir, langs de friettent naar de Aldi en verder te kunnen lopen.
Ik meende gezien te hebben dat diverse mensen radeloos voor het hetwerk stonden (op de bouwplaats), want die konden ook nergens door. Ja, terug van waar ze kwamen. Als je eenmaal weet waar je door kunt is het geen probleem. Het zal wel wennen.
Maar ik schat dat het a.s. zaterdag weleens een zootje zou kunnen worden als er geen doorgang wordt gemaakt.

Beantwoorden

Als mensen van de Ameide naar de Aldi willen hebben ze twee mogelijkheden: 1. via Zuidende en Kluistraat; 2. Via de Markt en het Ketsegangske. Er is zoals gezegd wel een opening langs Tempo-Team, maar volgens mij kun je daar met een rollator nauwelijks door en een scootmobiel kan al helemaal niet.

Wat betreft zaterdag. Dan kan het inderdaad wel eens een zootje worden. De Marktstraat en Watermolenwal zijn afgezet, want daar komen de marktkramen te staan die normaal op het Ameideplein staan. Ik neem aan dat de kramen die normaal op de Koninginnewal staan ook naar de Watermolenwal en Marktstraat verhuizen?

Hoe dan ook, overlast bij dit soort werkzaamheden is niet uit te sluiten. Ik vraag me alleen af of het niet wat beter geregeld had kunnen worden met de doorgang van voetgangers.

Beantwoorden

@FrankV op woensdag 15 augustus 2012 om 10:06:

Het Eindhovens Dagblad leest blijkbaar goed mee op de weblog. Kijk maar eens naar hun berichtje van zojuist om 12.16 uur.

Beantwoorden

Het is niet alles kommer en kwel in Helmond. Dat ‘t Speelhuis voor het publiek nog enkele dagen open zal zijn komt ook in het Eindhovens Dagblad aan de orde.

Beantwoorden

Ik zag vandaag vandaag wederom mensen die probeerden om via de achterkant van de voormalige coffeeshop om te rijden. Die moesten dus weer omdraaien en een andere route vinden.

En ik zag ook een vrouw met een rollator via de achterdeur van cafetaria De Wal naar buiten lopen. Grappig om te zien.

Beantwoorden

Volgens het Eindhovens Dagblad wordt de doorgang bij Tempo-Team voor dit weekend ongeveer een halve meter breder worden gemaakt, zodat er meer mensen door kunnen en ook scootmobiels. Tot en met woensdag of donderdag blijft de doorgang bij cafetaria De Wal afgesloten.

http://www.ed.nl/regio/helmondstad/11539442/Weekmarkt-niet-op-Ameideplein.ece

Beantwoorden

Update 4:
Henriëtte Verouden-Berens van Helder Helmond stelde zondag raadvragen aan het college van burgemeester en wethouders. Die stelde zij naar aanleiding van het bericht in het Eindhovens Dagblad vrijdag over de late levering van de stenen voor het Ameideplein. Maandag kreeg zij de antwoorden van het college al.

Vraag 1: Is er al bekend hoe lang de levering nog op zich laat wachten?
Antwoord: De eerste 130 m2 is inmiddels geleverd en verwerkt. Deze week komt de boot aan in Vlaardingen, exacte dag is nog niet bekend. De stenen zijn uiterlijk maandag op het werk tenzij de douane de partij verzegelt en nader wil inspecteren. Dit komt zelden voor maar we mogen het niet uitsluiten.
In deze vracht is de helft van het benodigde materiaal aanwezig. Een week later volgt de tweede vracht, de week daarop de laatste. Deze zijn ruim op tijd op het werk aanwezig.

Vraag 2: Is het waar dat de late levering het gevolg is van het te laat bestellen door de aannemer?
Zo, ja, wat zijn dan voor de aannemer de consequenties?
Zo nee, wat is dan de reden?
Antwoord: De natuurstenen klinkers worden in China geproduceerd. Ze zijn afkomstig uit twee groeves die 500 km uit elkaar liggen. Het samenvoegen van de partijen is/was logistiek lastig. Dit kostte extra tijd waarop de leverancier weinig/geen invloed heeft. Een trend is dat de levertijden vanuit China oplopen. De leverancier doet er alles aan om de stenen zo spoedig mogelijk hier te krijgen. De halve stenen, speciaal voor het werk gezaagd, zouden enkele weken later hier zijn. De leverancier heeft besloten om deze op zijn kosten per vliegtuig te laten transporteren.

Vraag 3: Is het mogelijk om tijdelijk, d.m.v. afdekplaten, het Ameideplein open te stellen, zodat de ondernemers aan de Noord-Koninginnewal, en ook de marktkooplui die daar op zaterdag staan, niet langer dan noodzakelijk hinder, en inkomstenderving, ondervinden van de werkzaamheden?
Antwoord: Het fietspad en voetpad aan de buitenzijde van het plein zijn aan de oostkant reeds gereed. De bouwhekken zijn inmiddels naar achter geschoven zodat de panden meer in het zicht liggen. Alle winkels/bedrijven zijn gedurende de werkzaamheden bereikbaar gebleven. Met de marktmeester van de zaterdagmarkt is wekelijks contact en zijn goede afspraken gemaakt zodat de markt zo optimaal mogelijk door kan gaan. Het leggen van afdekplaten levert weinig op, er is voldoende ruimte voor de markt.

Beantwoorden

Update 5:

De vorderingen op het Ameideplein zijn al duidelijk zichtbaar op deze foto die Peter W vanaf de Ameideflat maakte.

Beantwoorden

Ameideplein vordert.

Beantwoorden

Update 6:
De vorderingen van het Ameideplein (foto’s gemaakt vanaf de Ameideflat):

Voor de liefhebbers: hier kun je de Naw en Vruuger van het Ameideplein zien.

Beantwoorden

@Frans op vrijdag 29 juni 2012 om 20:50:

Ik ben het helemaal met je eens, Frans. Men vernielt Helmond en klungelt er wat nieuws neer voor n paar jaar….

Beantwoorden

Hangende verlichting??? Dus dat word weer problemen met evenementen en kermis en dergelijke… pff STOM

Beantwoorden

Hangende verlichting? Er staan lantaarnpalen langs het plein. Voorheen stonden er lantaarnpalen midden op het plein.

Beantwoorden

Update 7:
Feestelijke oplevering vernieuwde Marktstraat en Ameideplein
Het Ameideplein en de Marktstraat zijn nieuw en sfeervol ingericht, zo laat de gemeente weten. Zondag 25 november om 13.00 uur gaan wethouder Peter Tielemans (Centrum) en Marlène Drouen (Centrummanager) het plein en de straat officieel openen. Dit wordt opgeluisterd met spectaculaire Pietenshows tussen 12.30 en 16.00 uur op het nieuwe plein. Ook kunnen kinderen onder begeleiding een ritje maken op een paard.

Beantwoorden

Hoezo feestelijk??Eerst worden niet alle ondernemers uitgenodigd om de plannen te bekijken, Vervolgens worden de terrassen gewoon weggehaald ondanks dat er een vergunning is. Goed bezig gemeente

Beantwoorden

Als je nu vanaf de ameideflat komt met de auto.
Is er dan ook de regel van eenrichtings verkeer ?
Dus moet je naast BBC en dan een rondje rijden om op de Wal te komen
Ik zie n l ook veel aotomobielisten naar links rijden en dan de Wal op zijn ze vergeten om een bord te plaatsen bij al die borden die er al staan ?

Beantwoorden

@bertha op zondag 25 november 2012 om 11:33:

Ik zou niet naast de BBC rijden. Dan rijdt je namelijk wel heel ver om.

Beantwoorden

Update 8:
Opening Marktstraat en Ameideplein
Vanmiddag was de aangekondigde feestelijke opening van vernieuwde Marktstraat en Ameideplein plaats. De officiële openingshandeling op de Marktstraat was het breken van een taaitaaipop. De opening van het Ameideplein werd bezegeld door het doorknippen van een rood lint met daaraan gele ballonnen.

foto door Pressvisuals.com

Beantwoorden

@Noud: Je MOET juist langs de BCC / Randstad, het oude postkantoor en Tempo-Team rijden om op de Wal te komen. Dat staat ook aangegeven met een blauw bord met een witte pijl naar rechts (richting BCC). Voor veel automobilisten zal het echter verleidelijk zijn om toch meteen linksaf te gaan met eventuele botsingen tot gevolg. Ik vraag me trouwens ook af of de standsbus op dat punt de bocht kan maken en niet tegen de palen met verkeersborden rijdt. En wat ik mis zijn oversteekplaatsen ter hoogte van het oude postkantoor en Randstad. Je moet nu op beide plekken over het fietspad lopen als voetganger.

Beantwoorden

@FrankV op zondag 25 november 2012 om 16:03:

Misschien moet je eerst eens goed lezen wat er in mijn post, maar vooral in de post ervoor staat.

Beantwoorden

@Noud: Ik heb je reactie en die van Bertha gelezen, maar volgens mij klopt het wat ik zeg. Of ik ben gek geworden en lees andere dingen dan die er staan.

Beantwoorden

@FrankV op zondag 25 november 2012 om 22:46:

Er staat BBC in plaats van BCC.

Beantwoorden

Nou zie ik het. Nu snap ik je reactie ook.

Beantwoorden

Update 9:
Zaterdagmarkt weer op Ameideplein
De werkzaamheden aan het Ameideplein zijn afgerond. Daarom staat de zaterdagmarkt vanaf zaterdag 1 december weer op dit plein.
Tijdens de werkzaamheden aan het Ameideplein en de Marktstraat was er een andere opstelling van de markt. De kramen stonden toen onder andere op de Watermolenwal. Nu het werk klaar is, komt er een einde aan deze aangepaste opstelling van de markt. De kramen worden nu weer hetzelfde opgesteld als in de periode voor de werkzaamheden.
Ook de visstraat staat vanaf zaterdag 1 december weer op de oorspronkelijke plaats. De gemeente verwacht dat, door de genomen maatregelen, de vislucht aanmerkelijk zal zijn weggenomen. Er zijn nieuwe putten met stankafsluiters geplaatst en er wordt op toegezien dat het afval wordt afgevoerd.
Het Ameideplein wordt tijdens de zaterdagmarkt afgesloten voor het verkeer. Het fietspad dient dan als route voor de hulpdiensten. De Watermolenwal en Marktstraat daarentegen hoeven niet meer te worden afgesloten tijdens de markt en blijven dan ook open voor het verkeer.

Beantwoorden

Het ED meldt dat er al klinkers los zijn komen te liggen.

http://www.ed.nl/regio/helmond/klinkers-vernieuwd-ameideplein-liggen-al-los-1.3558112

Beantwoorden

Ik hoop dat er rekening is gehouden met zware vrachtwagens, die er voor de markt komen laden/lossen. Kan me herinneren dat ook de bestrating op de Markt hier nogal wat last van had.

Maar het kan beter nu gebeuren dan op het moment dat de garantie voorbij is.

Beantwoorden

@Ad op donderdag 13 december 2012 om @Ad op donderdag 13 december 2012 om 00:40:

Je weet natuurlijk niet of de gemeente Helmond een stoepgarantie heeft bedongen.

Beantwoorden

Herstel Ameideplein laat op zich wachten. Het moet eerst wat warmer worden en minder gaan regenen. De reparatiewerkzaamheden zullen vier dagen in beslag nemen. Het Ameideplein zal dan verboden terrein zijn voor auto’s.

http://www.ed.nl/regio/helmond/herstel-ameideplein-laat-op-zich-wachten-1.3591711

Beantwoorden

Update 10:
De marktankers op de Ameidewal worden aangebracht
Maandag 4 maart worden op de Ameidewal in het centrum marktankers aangebracht. Deze ankers worden zowel op het plein als in de rijbaan aangebracht. Daarom is het nodig om op die dag de parkeerplaats en de straat af te sluiten voor het verkeer. Dit geldt zowel voor de Ameidewal als de Marktstraat. Het fietspad en de voetpaden worden niet afgesloten.
De werkzaamheden duren naar verwachting 1 dag. Als het weer slecht is, kunnen de werkzaamheden langer duren of in het slechtste geval worden uitgesteld.
Marktankers zijn metalen ringetjes in de grond, waar de marktkramen aan vast gemaakt kunnen worden. Dit is om te voorkomen dat een kraam wegwaait bij veel wind. Als er geen markt staat, liggen de ankers onder het straatniveau, zodat het verkeer er geen last van heeft. Ook op de Markt bevinden zich op diverse plekken marktankers.
Het was niet mogelijk om de marktankers direct bij het opknappen van de Ameidewal aan te brengen. Door de nieuwe indeling van het plein zijn sommige locaties van marktkramen gewijzigd. Inmiddels heeft de warenmarkt een definitieve opstelling gekregen en kunnen de ankers worden aangebracht. In de afgelopen periode werd met zware blokken voorkomen dat de kramen weg waaiden.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 25 februari 2013 om 11:15:

Zojuist laat de gemeente weten dat de Marktstraat toch niet hoeft te worden afgesloten voor het aanbrengen van deze marktankers. De Marktstraat blijft maandag dus normaal toegankelijk voor het verkeer. De Ameidewal wordt maandag wel afgesloten voor het verkeer.

Beantwoorden

De gemeente gaat zand gebruiken om het Ameideplein te voegen, want men er eindelijk achter gekomen dat specie niet werkt. Hopelijk gaan ze ook de stenen die los liggen weer vastleggen en het deel waar de stenen tot soms wel 5 of 6 centimeter uit elkaar zijn komen te liggen opnieuw bestraten.

http://www.ed.nl/regio/helmond/zand-in-plaats-van-specie-bij-ameideplein-1.4374152

Beantwoorden

We zijn inmiddels ruim een jaar verder nadat de gemeente brekerzand tussen de tegels heeft geveegd. Dat speciale zand zou volgens de gemeente beter op zijn plaats blijven liggen. Niet dus, want het zand is inmiddels verdwenen, waardoor de voegen weer open liggen. En in de tussentijd zijn er steeds meer stenen los komen te liggen wat voor gevaarlijke situaties zorgt. Een complete herinrichting met ander soort materiaal zou geen overbodige luxe zijn.

Beantwoorden

@Frank Vincent op zaterdag 8 augustus 2015 om 00:19:

Ben er gisteren na de markt overheen gelopen, niet echt opgelet, maar ook niets opgevallen, maar is het zo erg ja?

Beantwoorden

@Jan op zondag 9 augustus 2015 om 08:40:

Vooral vlakbij BCC is het erg, daar waar tijdens de kermis die hoge toren stond.

Beantwoorden

@Frank Vincent op zaterdag 8 augustus 2015 om 00:19:

Gisteren op een feestje liet iemand Twitter-foto’s zien van de stenen en spleten op het Ameideplein. Dat wordt wel bar en boos op deze manier. Zou al iemand flink gewond zijn geraakt door het struikelen. Hoop dat ze er snel wat aan gaan doen. De winter is in aantocht en met ijs tussen die stenen zal het niet beter worden.
Die Twitterlink heeft hij mij gemaild en staat nu hieronder.

Beantwoorden

Schadeclaim indienen bij voormalig kartrekker Peter Tielemans die dit onzalige idee ooit heeft gehad. Laat hem nou eens reageren of het boetekleed aantrekken want is gewoonweg weggespoeld geld. Letterlijk en figuurlijk.

Maandenlang overlast en voor zo’n flutresultaat, terug de oude bestrating in die lang er tientallen jaren deze zooi is alleen maar mooi voor het oog in de bouwmarkt en de verkopende partij en de starenmakers die lachen zich een breuk.

Beantwoorden

Het Eindhovens Dagblad besteedde afgelopen maandag aandacht aan de aanhoudende problemen met het Ameideplein. De gemeente gaat wederom zand tussen de voegen strooien. Dat hebben ze al eens eerder gedaan en na een paar weken was het meeste zand al weer weg, dus dat haalt niet veel uit. Volgend jaar komt men echter pas met een duurzame oplossing. De komende maanden blijft het dus oppassen geblazen als je over dit plein loopt. Leuk om te melden is dat alles wat nu nog aan het plein aangepast wordt voor rekening van de gemeente is, want de garantie- en verzekeringstermijn is verlopen. Wat mij betreft blijft de enige oplossing het opnieuw inrichten van het plein, waarbij er rekening gehouden wordt met de veiligheid (fatsoenlijke oversteekplaatsen voor voetgangers en een duidelijk onderscheid tussen fietspad en de weg).

http://www.ed.nl/regio/helmond/gaten-in-ameideplein-helmond-1.5398874

Beantwoorden

Update 11:

Beantwoorden

Een nieuw artikel op ED.nl vandaag. De gemeente heeft € 96.640,- schadevergoeding gekregen voor de problemen die twee weken na de oplevering in 2012 zijn ontstaan en nu nog steeds niet definitief zijn opgelost. De problemen zullen voorlopig ook nog niet definitief opgelost worden, want de gemeente is momenteel aan het kijken hoe het centrum moet worden vernieuwd. Pas als daar duidelijkheid over is gaat men de problemen definitief oplossen. Mocht het nodig zijn dan worden in de tussentijd reparaties aan het plein uitgevoerd.

http://www.ed.nl/regio/helmond/bijna-ton-schadevergoeding-voor-losse-stenen-ameideplein-in-helmond-1.6045340

Beantwoorden

Update 12:
Problemen van het Ameideplein op SBS6
De al langlopende problematiek op het Ameideplein (zie ook de eerdere update) was gisteravond een item bij het TV-programma Van Onze Centen op SBS6. De losliggende stenen en de aanhoudende stank van vis van de zaterdagmarkt waren de belangrijkste onderwerpen. In totaal trok dat programma gisteravond 455.000 kijkers. Via https://www.kijk.nl/sbs6/vanonzecenten/videos/PIvyr8VYuhk/van-onze-centen kun je het item terugkijken vanaf minuut 24.50.

Beantwoorden

De gemeente Helmond was verdwenen in één van de spleten ????????

Beantwoorden

Ja geen commentaar van de gemeente.

Beantwoorden

Als je maar elkaars handje 4 jaar vasthoud, blijf je rechtop en schiet je niet tussen die voegen. Word tijd dat men ingrijpt, het is dom gemaakt en op sommige plekken zelfs erg gevaarlijk. Met 6? wethouders moet dit toch op korte termijn te realiseren zijn ?

Beantwoorden

Foutje bedankt ????????????????????

Beantwoorden
Frits van Eekert

Heel de stad is dom gedaan.. als het regent of vriest zijn een deel van de tegels levensgevaarlijk glad..

Beantwoorden

Een gevalletje… niet over nagedacht …. en heel veel zere enkels ????

Beantwoorden

Nog los van de tegels, vind ik het hele plein daar ook onduidelijk geworden. Mensen parkeren midden in zo’n vak terwijl het 2 plekken zijn maar door verkeerde kleurkeuze valt dat niet goed op. Ik heb zelfs wel eens auto’s geparkeerd zien staan op het doorrij-gedeelte op die parkeerplaats, omdat daar ook diezelfde vierkanten zijn toegepast (een beetje dom van desbetreffende chauffeurs, maar het had allemaal veel duidelijker gekund). Om nog maar te zwijgen over de extra gevaarlijke punten waar weg en voet-/fietspad mekaar treffen.

Beantwoorden

En dat voor 8, 5 ton !! pffff

Beantwoorden

het is gewoon weg gegooid geld ..waar de helmonders aan mee hebben betaald .heel dat plein is niks .. 8,5 ton..
doe is een keer gek..en maak het beter .wie parkeert nu zijn auto midden op een plein..en rond om rijden auto.s …gebruik kinderkoppen net als in Belgie voeg metselwerk zo doe hun dat ..geen stank in de voegen ?

Beantwoorden

jammer maar meneer is ontslagen..ook beter .

Schadeclaim indienen bij voormalig kartrekker Peter Tielemans die dit onzalige idee ooit heeft gehad.

Beantwoorden

En wat dat je van t fietspad, ,levensgevaarlijk

Beantwoorden

asfalteren was de beste oplossing maar ja kunst ??

Beantwoorden

Licht goed niks mis mee

Beantwoorden

We hebben in deze stad toch genoeg knappe(slaap) koppen genoeg die zoiets toch moeten kunnen onderzoeken

Beantwoorden
Henriette Claassens

Ik hoop dat ze ook andere stenen kiezen voor de rijbaan. Bij regen zijn die dingen spekglad, wat vooral voor motor- en scooterrijders gevaarlijk is.

Beantwoorden

zoals ze in het buitenland doen,beton storten en dan met een profiel strepen erin maken net of dat er klinkers liggen

Beantwoorden

Opnieuw herstel, als het kalf verdronken is…

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *