Buiten is het 19 graden, binnen zit al 15 jaar šŸ˜»

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.041 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
15reacties

Sinds vanmiddag staat het subsidieregister van de gemeente Helmond online. Daarin staan alle subsidies die in een bepaalde periode door onze gemeente zijn verleend.
In deze eerste publicatie staan de overzichten van de subsidieverstrekkingen uit 2013 (53.090.659,34 euro) en 2014 (49.995.455,96 euro). Aan het eind van ieder kwartaal wordt het register aangevuld met de tot dan toe verstrekte subsidies. Iedereen heeft daarmee inzicht wie wanneer hoeveel subsidie van de gemeente kreeg.
Dit register is het resultaat van het in april 2012 geopperde idee door de JOVD Helmond Peelland. Zij hoopten toen dat in oktober 2012 de verleende subsidies openbaar en dus transparant waren.
De VVD omarmde het idee van deze (aan hen gelieerde) jongerenorganisatie en kwam in juni 2012 met een motie (pdf, nummer 8) (screenshot) daarover. De strekking daarvan werd door B&W overgenomen en er werd een ambtelijke werkgroep opgericht om het verder uit te werken. Vanaf vandaag kun je het resultaat daarvan zien en beoordelen.
Omdat het overzicht tot 2015 gaat, hierbij alvast de voorgestelde subsidiƫring van de evenementen voor dit jaar.:

  • Stichting Impact 27.183 euro
  • Stichting Goede Doelen 27.183 euro
  • Stichting Helmonds Oranje ComitĆ© 25.325 euro
  • Stichting Helmond Marketing 13.679 euro
  • Stichting Beheer Carat Paviljoen van 11.535 euro
  • Stichting Dickensnight Brandevoort 10.130 euro
  • Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia 6.041 euro
  • ComitĆ© Open Monumentendag 3.035 euro
  • Stichting Sinterklaasstad Helmond 4.110 euro
  • Stichting Buitengebeuren Mierlo-Hout 1.266 euro

15 reacties:

De grote 5 cultuur instellingen staan er niet bij op wat ‘zakgeld’ na.

Alle bekende subsidie sponzen staan er natuurlijk op… Willen jullie bezuinigen? Krimp deze was lijst maar terug naar 20 instellingen, de rest zoekt het maar uit.

Man man wat een trieste zooi…

Beantwoorden

Voor de leesbaarheid hebben we de bovenstaande subsidietabellen nu in een spreadsheet gezet en de bedragen van hoog naar laag geordend:

Subsidies 2013

Subsidies 2014

Beantwoorden

Wat een ontiegelijke lange subsidielijsten over die twee jaar. Maar wel leuk dat je het allemaal kan zien.
De Cacaofabriek kreeg minder dan een ton en het Speelhuis kan ik ook niet ontdekken. Dacht dat die ook veel subsidie kregen.
Als ik het goed optelde, pakt die LEV (of LEF)-Groep alles bij elkaar ruim 12 miljoen van die 103 miljoen aan subsidies. Ook de natuurlijke personen doen het niet slecht met dik een ton. Jammer dat er niet bijstaat wie dat zijn of waarom ze dat bedrag precies kregen.

Beantwoorden

En variete jacona krijgt weer niets.
Terwijl die het zo hard nodig hebben.

Beantwoorden

Godallemachtig wat incasseert die Atlant Groep zeg! Zowat de helft van de bijna 50 miljoen over de spreadsheet van 2014! Daar kan de gemeente 1200 (!!!) mensen een jaar lang mee uit de bijstand helpen!!! In plaats daarvan wordt het in reintegratie-onzin gepompt waar geen werkloze wat mee opschiet! Te bizar voor woorden!

Beantwoorden

Ben benieuwd of onze medebloggers uit linkse hoek nu vragen gaan stellen aan B&W over Atlant en Lev, want het is wel erg stil vanuit die hoek nu.

Beantwoorden

En dan roepen er moet bezuinigd worden….. In de lijst van 2014 staat zelfs subsidie voor de gemeente Deurne !???

Nu snap ik het Helmond sinterklaas stad…

Beantwoorden

Wat Atlant doet, is gehandicapten vernederen en uitbuiten. Lees het verhaal van een van de slachtoffers op pestwerk.nl. Gehandicapten doen rotklusjes, gezonde mensen hebben de leuke kantoorbaantjes eromheen. Atlant, nota bene een overheidsbedrijf, zou geen subsidie maar een boete moeten krijgen voor het wegkijken van zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Beantwoorden

@cynisme op zondag 22 februari 2015 om 10:50:

Ben je gek. Op sociale zaken zit van Mierlo van de VVD haar lucratieve dwangarbeidersplannetjes te smeden en tonnen naar werkweigerende Atlant directeuren te smijten. Daarover vragen stellen brengt de links-rechts coalitie in gevaar.

@Sander Lam op zondag 22 februari 2015 om 17:21:

Allen onder het regime van gemeente- en Atlant-consulenten worden vernederd. Het is niet op schrift gesteld beleid.

Beantwoorden

@Sander Lam op zondag 22 februari 2015 om 17:21:

En de Directeur Rhe van Kroonenburg krijgt een forse krijgt een waanzinnige
ontslagpremie mee, dat is toch de omgekeerde wereld

Beantwoorden

@Arve Omic op zondag 22 februari 2015 om 23:33:

Ik denk niet dat vernedering en uitbuiting beleid is van de gemeentepolitiek. In het rapport over het “functioneren, houding en gedrag” van Van Kroonenburg (gewoon opvraagbaar bij de gemeente Helmond), staat dat Atlant volgens veel geĆÆnterviewden (wethouders en omringende ambtenaren) een te commerciĆ«le koers is gaan varen en zijn maatschappelijke rol uit het oog is verloren. Dat de politiek Atlant niet onder controle heeft is bedenkelijk, maar duidt niet op onwil.

Beantwoorden

@Sander Lam op dinsdag 24 februari 2015 om 09:41:

De uitbuiting en vernederingen zijn de middelen voor het verwezenlijken van de te commerciƫle doelen waarop koers is gezet, niet alleen door Atlant maar ook door de politiek. Ik zal er verder niet dieper op ingaan. Wel moet ik zeggen dat ik minder geschokt ben nu ik heb vernomen dat een groot deel van de subsidie wordt aangewend om WSW-ers uit te betalen.

Beantwoorden

@Arve Omic op dinsdag 24 februari 2015 om 10:27:

Wat beteft uitbuiting: voor de gemeentepolitiek valt er weinig te kiezen, gezien het krappe budget vanuit Den Haag. De door Van Kroonenburg ingezette koers is niet wat de gemeentes wilden, maar zie jij een alternatief?

Wat betreft vernedering: dat is geen middel maar een uitwas. Atlant ziet de doelgroep niet als mensen maar als handjes. Uit het Stanford-gevangenisexperiment weten we waar ontmenselijking toe kan leiden.

Beantwoorden

@Sander Lam op woensdag 25 februari 2015 om 10:43:

Mocht jij en/of Arve Omic e/of anderen nog verder willen discussiƫren over Atlant en Theo van Kroonenburg dan is http://www.deweblogvanhelmond.nl/columnisten/gastblogger/open-brief-aan-theo-van-kroonenburg/ daarvoor een beter topic. Hier is het namelijk off topic

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 25 februari 2015 om 10:51:

Oke.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *