Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.561 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
13reacties

De Vlisco gaat 200 arbeidsplaatsen schrappen. Bij dit textielbedrijf werken in Helmond zo’n 850 mensen, wereldwijd werken er zo’n 2500 mensen. Op welke locatie(s) het bedrijf die banen gaat schrappen, wordt vandaag bekend gemaakt.
2 Maanden geleden hoorden we dat werknemers van 62 jaar en ouder verzocht werden om op te stappen. Maar we konden daar toen geen bevestiging van krijgen en publiceerden dat daarom niet.
April vorig jaar werd bekend dat het bedrijf in de etalage staat. Een jaar geleden schreef Lucile Amoateng een pittig gastblog over de Vlisco. En vorige maand werd bekend dat de eigenaar (de Britse investeringsgroep Actis) directeur Hans Ouwendijk ging vervangen door David Suddens.
Naar verluidt heeft Vlisco een aanvraag gedaan om op het industrieterrein een nieuwe opslagloods te mogen bouwen. Die zou nodig zijn omdat de productie wel verhoogd werd, maar de verkoop niet.

In de reacties hieronder staan updates.

13 reacties:

Update 1:
Vlisco leidt verlies en schrapt daarom banen en een managementlaag
Vlisco gaat dit jaar verlies leiden, schrapt daarom zo’n 200 banen en haalt de bezem door de top. Dat maakte het bedrijf inmiddels ook bekend.
Deze reorganisatie is volgens het bedrijf noodzakelijk om te kunnen overleven en in 2016 weer winst te maken. Het gaat niet goed met de economieën in hun belangrijkste afzetmarkten in West- en Centraal-Afrika waardoor de dure Vlisco-stoffen daar minder worden verkocht.
De nieuwe directeur Suddens gaat flink snijden in de bedrijfskosten. Hij is van plan een managementlaag (van de hoofdontwerper van de bekende dessins tot de operationele en inkoopbazen) te verwijderen. Ook wordt de productie verlaagd door met 1 ploeg minder per dag te gaan werken.
Er worden nog mee details vandaag bekend over de reorganisatie.

Beantwoorden

Nog ff en heul Helmond zit thuis……

Beantwoorden

Duidelijk verhaal. Over en sluiten met het geldverslindende en vriendjes beschermende middenkader.
100 flexwerkers en 100 kantoormensen eruit en doorgaan met mensen die wel weten wat Vlisco is.
Hr van Reeuwijk zal de taken van 13 directieleden wel op zich nemen.
Nu komt er weer een echt Vlisco gevoel boven, en dit is goed voor de overgebleven medewerkers.
Volgende stap is het Amstelveense kantoor sluiten en oud Vlisco verkopers terughalen (als die dat nog willen).
Zij wisten nog wat de Afrikaanse consument van Vlisco verlangde.

Beantwoorden

Update 2:
De 200 banen die in Nederland verdwijnen, zijn zowel productiebanen in Helmond als staffuncties op het kantoor in Amstelveen. De 7 directieleden verdwijnen en worden niet vervangen. Hun verantwoordelijkheden gaan naar jongere managers en Afrikaanse managers. Na zijn benoeming vorige maand neemt de nieuwe directeur dus stevige maatregelen.
Verder blijkt dat de hoofdontwerper van de Vlisco inmiddels vertrokken te zijn.

Beantwoorden

@lucile Amoateng op dinsdag 27 oktober 2015 om 15:03:
Nou maar hopen dat je er zelf niet bij zit Lucile!

Beantwoorden

Weer zo’n 150 man er hier uit, de rest op hoofdkantoor en ook in Afrika weer dik 100 man eruit. Balen, maar het kan niet anders zeggen ze. De salarissen konden de laatste maanden niet meer uit eigen zak betaald worden. Het moest allemaal anders, nu weer terug. Ze stoppen met Bijenkorf en alle samenwerkingen met de hippe merken en gaan weer terug naar waar we goed in zijn: Afrika. Kantoor moet inderdaad terug naar Helmond dan zien ze weer waar we hier mee bezig zijn.

Beantwoorden

Tja we gaan terug naar de basis. Alle blabla er om heen heeft veel geld gekost maar niets opgebracht. Confectie? Haha. Rugzakken van Eastpak? Hahah Wij bepalen de mode in Afrika? Haha. Niet zo hautain over je klanten please! Bouboudima liep nooit goed behaleve als het een paar maanden ergens in de mode kwam. Hoeveelheden om te lachen . . . . .

Beantwoorden

De aftakeling van dit bedrijf was al langere tijd bekend. De investeerders van Vlisco wachten op een koopsom van de gemeente Helmond.

Beantwoorden

Er schijnt vanmiddag van 13.00 tot 15.00 uur een nieuwe bijeenkomst te zijn geweest op de Vlisco voor het personeel.
Er schijnt weer een verdere en hernieuwde reorganisatie te komen.
Iemand die hier meer van weet en duidelijkheid over kan geven?

Beantwoorden

Zo werken investeringsmaatschappijen. Zo veel mogelijk personeel eruit en de rest over de kop jagen om de winst-kosten verhouding zo gunstig mogelijk te krijgen. Vlisco wordt pas weer gezond als er een fatsoenlijke eigenaar komt.

Beantwoorden
Michiel van Geel

@Eddie op maandag 6 juni 2016 om 18:04:

Het zal toch niet?

Beantwoorden

Tuurlijk wel, de graaiers zijn zoals altijd naar een ‘beter’ oord

Beantwoorden

Wat een waardeloos bedrijf is het geworden, groot geworden door vakmannen en de velen uitzendkrachten .

Dezelfde goede mensen eruit geflikkerd omdat die dikkoppen met een vet salaris en een Duitser aan de top die achter zijn bureau niet weet wat er op de werkvloer speelt zijn zakken nog ff vult.

Wat mij betreft mogen ze naar China verkassen zal er geen traan om laten!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *