Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.702 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

De vader en zoon die vorig jaar op heterdaad werden betrapt, werden vanochtend door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld voor het vangen en in bezit hebben van illegaal gevangen vogels. De politierechter legde hen een boete op van respectievelijk 2.000 en 1.000 euro, met daar bovenop voor beiden een voorwaardelijke boete van 500 euro.
Op 4 januari 2011 werden vader (43) en zoon (24) door de milieupolitie gepakt toen zij probeerden beschermde vogels te vangen aan de Beemdweg (op bedrijventerrein Hoogeind op het industrieterrein). Dat deden zij met 4 mistnetten (netten die geschikt zijn om vogels te vangen) en lokvogels.
In de woningen van de vader en de zoon troffen de opsporingsdiensten naderhand in totaal 79 illegaal gevangen vogels (rietgorzen, geelgorzen, kepen, vinken, sijzen en barmsijzen en kneuen) aan. Die beschermde vogels werden in beslag genomen. De politie had al langere tijd in de smiezen dat er iets niet pluis was nabij de Beemdweg omdat zij daar eerder mistnetten vonden.

2 reacties:

Beter 10 vogels in de lucht dan een in de hand.

Beantwoorden

3.000,- samen is eigenlijk véél te weinig. Gewoon kaalplukken dan laten ze het misschien uit hun kop. Ze kunnen veel beter die vogels gewoon met rust
laten. Hoe zouden zij het zelf vinden als ze met netten gevangen werden en in een klein kooitje moesten zitten. Tja, die vogels zul je er niet over horen, want die kunnen zich nauwelijks verweren.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *