Buiten is het 13 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.412 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

21reacties

Vanochtend om 08.24 uur kwam de melding dat er een overval had plaats gevonden bij de Aldi aan de Hoofdstraat in Mierlo-Hout door een vrouw met een mes. Zij bedreigde daarmee een medewerkster en eiste geld. Vervolgens rende ze de supermarkt uit richting de parkeerplaats. We weten niet of en eventueel wat er is buit gemaakt. De politie doet onderzoek. De winkel is op dit moment nog ‘gewoon’ geopend.
De politie liet weten dat de (vermoedelijke) dader een blanke vrouw is met een lengte van plusminus 1,55 meter. Ze is gekleed in een donkere jas, spijkerbroek en heeft/had een licht kleurige tas bij zich. Zie je haar en/of heb je tips, dan vraagt de politie te bellen naar 112.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.


In de reacties hieronder staan updates.

21 reacties:

Toch niet normaal meer, wat valt daar te halen net nadat ze opengaan.

Beantwoorden

Update 1:
Volgens de Officier van Dienst Politie (OvD-P) is er een onbekend geldbedrag buit gemaakt door de vrouw. Meerdere eenheden van de politie zijn in de omgeving van de winkel op zoek naar haar. Agenten zijn ook in gesprek met het winkelpersoneel en bekijken de beschikbare camerabeelden.
Harrie Fotografie maakte ook deze foto’s.

Beantwoorden

Voor die paar rotcenten. 😡😡😡
Sterkte gewenst aan het personeel.

Beantwoorden

Update 2:
Mede dankzij de tips die ze kregen is een verdachte in de omgeving aangehouden door de politie. Dat meldt de politiewoordvoering zojuist. Dat gebeurde binnen een uur nadat de Aldi werd overvallen. De vrouw wordt overgebracht naar het politiebureau. Het politieonderzoek gaat verder.

Beantwoorden

Vreselijk, dit gaat nog veel meer gebeuren.😡 Ik wens het personeel heel veel sterkte 🙏

Beantwoorden

De winkels bestelen ons met die prijzen!

Beantwoorden

Zoals ik het hoorde is de buit flesjes en blikjes bier geweest. WTF!

Beantwoorden

Hoe meer mensen in de problemen komen hoe groter de criminaliteit.

Beantwoorden

Harrie Fotografie maakte ook nog deze video:

@Anoniempje op maandag 23 januari 2023 om 09:47:

Het Eindhovens Dagblad berichtte iets dergelijks eerder ook, maar meldt nu om 10.56 uur dat zij de tas met bier achterliet. “Rond 08.20 uur liep een vrouw de winkel in, deed bier in een boodschappentas en trok bij de kassa ineens een mes.”
Volgens filiaalmanager Jesper van den Hurk was de vrouw geen bekende uit de buurt en was de buit ‘kleingeld’ uit de kassalade. In de winkel waren op dat moment 2 personeelsleden en weinig winkelend publiek. Niemand raakte gewond.

Beantwoorden

Voor wat crack en bier trieste junkies

Beantwoorden

Update 3:
Naar nu blijkt hield de politie vanochtend de verkeerde persoon aan. Zo’n anderhalf uur na haar aanhouding (zie update 2 hierboven) bleek uit onderzoek namelijk dat zij niet betrokken was bij deze overval.
Via Twitter laat de politie daarom weten: “Wij zijn nog op zoek naar de overvaller. Tips? Laat het ons weten: 0900-8844.”

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 23 januari 2023 om 11:45:

https://www.facebook.com/groups/786094611481649/posts/5923544234403302/
Overvalster had tas vol bier bij zich in Aldi Helmond, aangehouden na zoekactie in wijk
HELMOND – Een vrouw met een mes heeft maandagochtend de Aldi aan de Hoofdstraat in Helmond overvallen. Ze is later midden op straat in de wijk aangehouden.

Nou ja, die muts van DitisHelmond zet een half uur later op Facebook gewoon een achterhaald bericht van het Brabants Dagblad erop.

Beantwoorden

@Bartjuh op maandag 23 januari 2023 om 11:22:

Ik denk ook dat die vrouw in die hoek gezocht moet worden. Wat een triest leven hebben die mensen zeg en dan ook nog andere mensen misschien wel een trauma bezorgen. Bahbah!

Beantwoorden

Update 4:
Politie deelt geblurde bewakingsbeeld van de gewapende Aldi-overvalster
In verband met deze overval op de Aldi aan de Hoofdstraat, is de districtrecherche Helmond op zoek naar de dader, een blanke vrouw van circa 1,55 meter groot. Zij bedreigde de kassière daarbij met een mes.
Ze droeg een zwarte jas tot over haar heupen met een capuchon. Deze jas had gouden knopen en ritsen aan de voorzijde. Verder droeg zij een zwarte broek met wat wijdere pijpen en (deels) zwarte schoenen met een soort puntjes aan de voorzijde van haar zool. Ze had die dag een witte stoffen tas van de Action bij zich. Na de overval is de vrouw de winkel uit, linksaf de parkeerplaats op gerend. Uit het buurtonderzoek is helaas niet meer informatie naar voren gekomen over de route die zij afgelegd zou hebben.
Het betrof een behoorlijk heftige overval, zo laat deze politie-eenheid weten. “We willen de dader heel graag pakken. Helpen jullie ons?” Heb je tips voor hen, dan kun je hen bereiken op 0900-8844 (en bij spoed op 112).

Nog even een weetje voor degenen die dit interessant vinden:
In dit geval blurden de politie het gezicht van de dader omdat zij denken dat de dader en haar naaste omgeving haar zo ook wel herkennen. In tweede instantie doen ze dit niet meer omdat ze dan de kans heeft gehad zichzelf te melden.
Dit heeft te maken proportionaliteit en subsidiariteit. Wellicht 2 moeilijke woorden, maar de politie moet met zo min mogelijk ingrijpende middelen beginnen en mogen daarna pas zwaardere middelen inzitten. Ook hebben ze eerst intern gekeken naar deze beelden of iemand haar herkende en hebben ze daarna toestemming van een officier van justitie nodig om beelden naar buiten te mogen brengen. Bij een eenvoudige fietsendiefstal zal dat niet zo snel mogen als bij een overval als deze. Kijk desgewenst ook naar deze video.

Beantwoorden

Denk niet dat die 10 blokjes het verschil gaan maken , zoals wel meer onscherpe beelden worden gemaakt.
Maar niet geschoten is altijd mis ,
En ik ben eigenlijk wel benieuwd naar het verhaal hierachter.
Wat heeft ze bezield om dit s’morgensvroeg te doen en of ze geholpen kan worden..
Nou speuren dan maar !

Beantwoorden

Helaas, ik ken niemand met zo’n vierkant gezicht …..🤔

Beantwoorden

Om te janken, dit gedrag can politie en justitie. Als onafhankelijk rechter zou je toch stellen dat de dader reeds voldoende kansen gehad heeft om zich te melden. Nu wordt er net gedaan alsof zulke lui hier heel erg mee gaan zitten. Totale kolder.
En dan weer verwijzen, via volgzame media, naar dat sullige filmpje. Doen alsof andersdenkenden zoals ik, het niet begrijpen.
Oppakken, zware straf, daarna alles inleveren aan uitkeringen en evt uitzetten of denaturaliseren indien nodig.

Beantwoorden

Maandagochtend vroeg een tas met ALDI-bier roven, met je snufferd vol op de camera. Het is niet iemand die geslaagd is in het leven zullen we maar zeggen.

Beantwoorden

Update 5:
Als deze nu nog geblurde vrouw (zie update 4) niet herkent wordt of zichzelf bij de politie meldt, dan wordt ze volgende week herkenbaar in beeld gebracht. Dat belooft de politie. En daarmee zullen die bewakingsbeelden voor een heel lange tijd zichtbaar en vindbaar zijn op het wereld wijde web, want eenmaal op internet…

Beantwoorden

Update 6:
Politie geeft bewakingsbeelden vrij van de dader
Zoals we vrijdag in update 5 meldden, kwam de politie vanmiddag haar belofte na. Zij gaven de bijgaande bewakingsbeelden vrij van de vrouw die 3 weken geleden de Aldi in Mierlo-Hout overviel. De politiewoordvoering vanmiddag: “De dader, een vrouw, deinst echt nergens voor terug om geld uit de kassa te bemachtigen. Ze maakt meerdere malen gerichte steekbewegingen naar de kassière, die het mes maar net kan ontwijken. Een wonder dat de kassière niet gewond is geraakt.” Om te vervolgen met: “De overval heeft behoorlijk veel impact gemaakt op de medewerkster van de winkel. De dader heeft ruim een week de tijd gekregen zich te melden, dat deed ze niet, dus nu hebben we haar herkenbaar in beeld gebracht.”
Weet jij wie ze is, waar ze haar kunnen vinden? Dat kun je aan de politie laten weten door te bellen naar 0800-6070 of (anoniem) 0800-7000. Online tippen kan hier ook.


.

Beantwoorden

Goed werk van de politie, lekker snel deze keer. 👍
Heb het meteen gedeeld op Facebook. Lijkt me een junkie.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *