Buiten is het 11 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 108.687 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
17reacties

Een automobiliste heeft gistermiddag in Helmond naar eigen zeggen niet minder dan negentien minuten voor het rode verkeerslicht op de kruising van de Molenstraat met de Burgemeester van Houtlaan gewacht. Het verkeerslicht op de Helmondse kruising is gisteren vermoedelijk urenlang ontregeld geweest. Het bleef voortdurend op rood staan.

Letterlijk uit het Eindhovens Dagblad van vandaag. Tja, wie is er verkeerd bezig, vragen we ons dan af.

17 reacties:

Belachelijk! Je gaat daar toch geen 19 minuten staan wachten? Kost nog euro’s aan benzine ook!

Beantwoorden

Zal toch geen Helmondse zijn he? 😉

Beantwoorden

wwahahahhahha

Beantwoorden

Sowieso een stoplicht waar je vaak lang moet wachten. Snap trouwens van die hele stoplichten daar niks.

Als je vanaf de brandweer komt en je draait rechtsaf en gelijk weer linksaf de Molenstraat in, kan je soms wel en soms geen verkeer verwachten dat vanaf de Brug. Van Houtlaan komt.

Beantwoorden

@ Hans Kennelijk snappen meer mensen niets van de stoplichten daar. Als ik met mijn fiets de Burg. van Houtlaan wil oversteken moet ik bijna altijd nog even wachten omdat er vele automobilisten nog in volle vaart de hoek om scheuren. Het verkeerslicht staat voor de fietsers dan al enkele seconden op groen.

Beantwoorden

Voor de mensen die het concept van verkeerslichten niet snappen, zal ik het even uitleggen.
Rood is stoppen (er willen meer mensen gebruik maken van het kruispunt die ook naar huis willen).
Groen is doorrijden (wel even uitkijken want er zijn altijd mensen die het rode licht negeren).
Oranje betekend dat je het kruispunt moet vrijmaken en moet stoppen als je dat nog kunt en niet even gas geven zodat je het nog net (of net niet) kunt halen.
Zo als alle mensen zich daar nu aan houden, kunnen we allemaal veilig oversteken zonder brokken te maken.

Beantwoorden

Ik loop en fiets daar altijd gewoon door het rood heen…

Beantwoorden

ik wacht daar wel.. maar ik heb dan ook meestal m’n dochtertje achterop. kom er ook bijna dagelijks langs..(woon er een aantal straten vanaf..) grappig om te zien dat er veel mensen langskomen die hier ook posten!
groetjes,
natasja
😀

Beantwoorden

@Natasja
Heel verstandig van je om daar te wachten, en zeker als je dochtertje achterop zit. Maar als het voor jou op groen springt moet je toch nog effe goed omkijken of er niet nog snel een auto om de hoek komt scheuren

Beantwoorden

noud.. ja maar ik kijk altijd, en ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit heb meegemaakt dat daar een auto de hoek om komt scheuren.. waar dat wel gebeurd(omdat het licht voor de auto’s ook groen is!!), dat is op het kruispunt van de azalealaan en wethouder van wellaan.

Beantwoorden

Mijn woning kijkt uit op die kruising en ik moet zelf ook regelmatig wachten voor ‘t stoplicht. Er gebeuren hier opvallend veel ongelukken en dan vooral op de rare splitsing van de kasteeltraverse naar de molenstraat omdat de auto’s die uit de burg. van houtlaan komen vaak op hetzelfde moment mogen gaan rijden.
Ook zie ik regelmatig dat alle stoplichten tegelijk op rood staan en niemand mag rijden en dat kan soms echt minuten duren. Als de lichten gewoon wat meer gesynchroniseerd zouden worden, zou je daar veel kortere wachttijden hebben en veel minder ergernis.

Ik rijd er idd ook regelmatig door rood (op de fiets dan) omdat je anders gewoon eeuwen moet wachten en dat is niet handig als je de trein moet halen 😛

Beantwoorden

mariska.. grappig, dan woon je een paar straten van mij af.. want als ik achter op het balkon sta,of voor een beetje uit het raam hang, dan kan ik de henri dunant-viaduct zien.

Beantwoorden

@Natasja
Dan weet ik wel waar je huis woont. Ikke woon namelijk in de Hortensialaan, is ook bij jou in de buurt.

Beantwoorden

Een stoplicht staat op rood, een stoplicht springt op groen.
Jaaaaaa, in Helmond is altijd wat te doen 😀

Beantwoorden

@Noud:
😀 Wel een toepasselijke! LOL Vroeger toevallig in Almelo gewoond? 😉
1 Dezer dagen kun jij (en anderen natuurlijk) je lol op bij de nieuwe log.

Beantwoorden

hahah dit vind ik wel een goeie!! hihi

Beantwoorden

@Rob
Nee ik heb nooit in Almelo gewoond. Ben altijd een groot fan van Herman Finkers geweest

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *