Buiten is het -0 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.456 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
13reacties

De politie heeft vanochtend in haar woning aan het Glanzerhof in de Rijpelberg een 61-jarige vrouw aangehouden voor brandstichting.
De brandweer was daar om 4.13 uur met spoed met 3 eenheden naar toe gegaan. De politie kreeg vannacht kort na 4 uur een melding dat er een brand had gewoed in die woning aan het Glanzerhof. Ter plaatse bleek dat de vrouw vermoedelijk de keuken van haar eigen woning in brand had gestoken. Die keuken was ook helemaal uitgebrand. De man en zoon van de vrouw werden door het krijsen van de kat gewekt en konden de brand op tijd blussen voordat de woning afbrandde. De vrouw werd aangehouden en naar het bureau gebracht. De politie heeft in de straat verontrustte bewoners opgevangen. Er is een onderzoek gestart.

13 reacties:

Wat een rare fout in de titel, ‘der eigen huis’ 🙂

Beantwoorden

Perry Vermeulen? Die schreift toch boeken?

Beantwoorden

@Perry Vermeulen op maandag 5 november 2012 om 09:22:

We kregen daarover van meerdere kanten opmerkingen. Daarom hebben we vanochtend de hoogst mogelijke autoriteit in deze geraadpleegd: Wim Daniëls, taaladviseur en de stadsdichter van Helmond.
Hij is het met je eens dat ‘der’ raar is. “Maar als je er ‘d’r’ van zou maken, is het al heel anders. Je kunt natuurlijk ook gewoon ‘haar’ schrijven, maar ‘d’r’ is niet fout.”
De titel is aangepast. Dank voor je reactie zodat die fout nu verbeterd is.

Beantwoorden

Het is een fout die je tegenwoordig wel vaker ziet op Facebook en andere sociale media. Koude rillingen krijg ik er van,

Beantwoorden

Trieste situatie daar op dat adres. Ik ken de bewoners vrij goed van dat pand, en de moeder van het gezin is totaal gestoord. Ze is zwaar alcoholist en heeft vaker voor problemen gezorgd. Is al vaak genoeg opgehaald door de politie omdat ze ’s nachts de buren wakker hield. Er is al vaak genoeg gezegd dat dit mens opgesloten moet worden omwille de veiligheid van haar zoon en man. Als die niet wakker waren geworden, dan waren ze misschien wel dood geweest.

Hoop dat de politie nu eindelijk inziet dat dit niet verder kan zo. actie

Beantwoorden

@Noud op maandag 5 november 2012 om 11:31:

Er zijn ook velen die het woord ‘eens’ niet meer gebruiken maar in plaats daarvan ‘is’. Daar kun je ook niet vrolijk van worden.

Wees eens aardig voor Noud. Wees is aardig voor Perry.

Beantwoorden

🙂 Heel goed de verbetering 🙂
d’r is Nederlands, ‘der’ zie ik mijn nichtjes wel eens typen. Die schrijven ook nooit m’n: meer iets als ‘heb men huiswerk bijna af’. Tsja…

Beantwoorden

@Perry Vermeulen op maandag 5 november 2012 om 20:50:

Op welke school krijgen je nichtjes onderwijs in Nederlandse taal?

Beantwoorden

Helaas niet het falen van een enkele school, meer een gevolg van taalverloedering en desinteresse, denk ik. Ingetreden toen we allemaal gingen chatten eind jaren ’90. Zonde!

Beantwoorden

Een soort jaren 60 gevoel. Studenten doceerden professoren.

Het gevolg: “De eeuwige student”.

Beantwoorden

Faal!!!!!

Het is zo verschrikkelijk jammer dat een aantal personen hier een discussie willen voeren over taal en die discussie schijnbaar belangrijker vinden dan het onderwerp!!!!

Beantwoorden

Triest dat dit nu eerst moest gebeuren!

Politie is al jaren op de hoogte van de problemen, maar zijn door de Nederlandse wetgeving met handen en voeten gebonden en konden niet ingrijpen!
Ik hoop dan ook van harte dat er nu daadwerkelijk iets gedaan kan worden en dat de bewuste vrouw de hulp gaat krijgen die ze hard nodig heeft……….

Beantwoorden

wtf??? Ik hoorde wel de brandweer zondag, maar verder geen aandacht aan besteed. Het zal je buurvrouw maar wezen…..Ben je mooi klaar mee!
Geschift mens zeg! Goed dat de kat ze wakker heeft gemaakt 🙂

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *