Buiten is het 9 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.322 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
29reacties

Vanavond kregen we van Ruud Veldkamp een artikel over Adventure World. Dat artikel stond vanochtend in het AD/Rotterdams Dagblad (regio Rotterdam). Wat daarin staat lijkt ergens op, was onze eerste gedachte.

Lees eventueel ook het artikel uit februari 2009 in de plaatselijke Traverse ‘Pretpark langs A12: Adventure World mikt op miljoen bezoekers per jaar’.

In de reacties hieronder staat een update.
Omdat de link naar het 2009-artikel inmiddels dood blijkt te zijn, deze 3 artikelen met plusminus dezelfde inhoud: RTV Rijnmond, Architectenweb en Rides.
Ter informatie: onze gedachte destijds ging uit naar Xperience World.

29 reacties:

Ik hoop van harte dat ze niet te snel hun handtekening zetten en even kijken wat er precies is gebeurd (of nog bezig is) in Zoetermeer, Almere en Helmond.

Zodra er handtekeningen zijn gezet zou je als gemeente wel eens met een kater kunnen komen zitten. Maar goed, als kattenmeppers zouden ze in Helmond er toch nog goed uit moeten komen.

Beantwoorden

Tsja, ik heb het toen der tijd al aangegeven dat dit een investeerder is met een enorm lage moraal die overal maar wat probeert te hengelen. Belachelijk dom dat een gemeente in het soort plannen van dit soort personen mee wilt geen. Geen enkele aanwijsbare ervaring in de branche, plannen welke totaal niet aansluiten bij de werkelijkheid en als toetje een gemeente welke te achterlijk is om te zien dat het allemaal niet kan (ook jullie dus gemeente Helmond, schaam je!)

Beantwoorden

Hier word ik vrolijk van, we zijn dus niet de enige die erin is getrapt. Gedeelde smart is halve smart.

Beantwoorden

We waren ook niet de eerste. In Zoetermeer had meneer Geul ook al plannen voor een soortgelijk project en dat is ook niet gestrand.

Beantwoorden

“ook niet gestrand” in mijn vorig bericht moet natuurlijk zijn “ook gestrand”.

Beantwoorden

Ook daar wordt weer een luchtballon met “gebakken lucht” door Arno opgelaten. Bleiswijk let op uw zaakje! Arno is meester om projecten te bedenken maar vergeet vaak de financiers erbij te voegen! Gr. Berry

Beantwoorden

@ Berry,je moet natuurlijk wel de medewrrking hebben van een suffende gemeenteraad

Beantwoorden

@Manuel daar hoor ik zelf ook bij , maar als je als raad verkeerd wordt voorgelicht door het college mn. de verantwoordelijk oud-wethouder dan wordt je net zoals alle andere Hellemonders voor het karretje gespannen. De raad heeft meerdere malen gevraagd naar de voortgang maar telkens kwam de “garantie dat alles in controll was”. Als jij dat suffen noemt dan is dat voor jou rekening. Waar was jij overigens toen die plannen werden gepresenteerd? Of hoorde jij bij degene die altijd al negatief waren ?
Proficiat – we want you voor de raad!
Groetjes
Berry

Beantwoorden

Ik was thuis.Maar dat wil niet zeggen dat ik niet opgelet heb.

Beantwoorden

Indien u geflest bent door college dan moet de raad ze naar huis sturen.

Beantwoorden

Het siert Berry dat hij hier aangeeft dat hij is geflest door een wethouder die uit zijn combinatiefractie kwam. Hier doet een oud spreekwoord wederom opgeld: “beter ten halve……..” Ik denk dat menigeen in de fractie van Berry nu wel achter de oren krabt en denkt:”waar zijn we aan begonnen”. De kiezer moet volgend jaar een nieuwe gemeenteraad kiezen en ik voorzie dat PT weer gewoon op de bok wordt gezet van de SdoH. De partij van Berry, Helmondse Belangen, staat op het punt om hiermee te fuseren. Berry, denk nog eens goed na voor je met Helmondse Belangen aan dit nieuwe avontuur begint. Het is toch niet meer geloofwaardig?

Beantwoorden

Berry, hetzelfde spelletje heeft de oud wethouder gespeeld met zijn grote vriend Jan, alleen maar om een vet betaald baantje te veroveren, de manier waarop ze dat verkrijgen maakt hun niets uit!
Grote schade voor de Helmondse politiek, nog afgezien van het geld wat ze verbrast hebben..

Wel vreemd dat jij met je politieke ervaring dit nu pas door hebt!

Beantwoorden

@Manuel, 28-11, 11:50…… Pardon! De medewerking van suffende partijen. Het is wel erg gemakkelijk om toch maar vooral DE GEMEENTERAAD te noemen en dan alle partijen meteen maar over 1 kam te scheren. Lees de stukken eens na en kijk dan hoe de partijen erover dachten, ook Helmondse Belangen…

Beantwoorden

@Frans en precies zo is het en niet anders. Er zijn partijen in de raad die van den beginne in de gaten hadden dat het niet goed zat. GL, SP, CDA. Deze laatste zat echter gevangen in de tentakels van PT maar zagen op tijd in dat meneer Geul in combinatie met PT er niets van zou gaan bakken. Met steun van de PvdA is het project toch doorgedrukt. We moeten bij de feiten blijven.

Beantwoorden

@ Reinir,gevangen in tentakels PT. Waar gaat in hemels naam nog over? In ieder geval niet over etisch politiek bedrijven. Zoveel is wel duidelijk.

Beantwoorden

@manuel Je hebt helemaal gelijk. Het zou weer over gewoon normaal etisch handelen in de Helmondse politiek moeten gaan. Ik vrees echter dat er zoveel intriges en affaires zijn geweest dat hier bijna niet meer met goed fatsoen uit te komen is. Gelukkig zijn er volgend jaar verkiezingen en mag de Helmonder oordelen.

Beantwoorden

Volgens mij is de hier gevoerde discussie voor een ander topic?

Het gaat erom dat dhr Geul in Helmond de financiering niet rond kan krijgen en dan elders toezeggingen doet voor 110 miljoen euro!?! Dat is toch meer dan vreemd.

Ik mag aannemen dat betrokken gemeenten contact met elkaar hebben hierover? Is die Geul niet gewoon een oplichter?

Beantwoorden

Lijkt mij ook dubieus…De financiering van 110 miljoen voor dat project is rond, staat er in het artikel…

Beantwoorden

@John. Je zou het zo maar denken, toch? Maar vergeet niet dat dat dhr. Geul voordat hij aankloptte in Helmond, in andere gemeentes al zijn sporen had achtergelaten en toch wilde een meerderheid in de Helmondse raad verder……. Misschien, kunnen we de Helmondse ervaringen verkopen aan Bleiswijk voor het bedrag wat hij misschien gaat krijgen omdat zijn advocaat net even slimmer is dan die van Helmond. (Te triest voor meer woorden)

Beantwoorden

Volgens mij werkt het zo. Zo’n man heeft een grote investeerder achter zich die zelf niet bekend kan zijn, bijvoorbeeld een pensioenfonds voor de Zorg (of een ander pensioenfonds waar voormalig Bouwend Nederland Rabo Vastgoed voorman Elco Brinkmanbij betrokken is/was). Pensioengeld heeft rendement nodig, ‘onze bouwvriendjes moeten wat te bouwen hebben want door ons “beleid” is er veel teveel bouwcapaciteit’. We kunnen tegen de mensen zeggen dat we arbeidsplaatsen sparen, daar trappen ze altijd in (en het is tijdelijk nog waar ook). Door eerder gegoochel zijn de prijzen onredelijk hoog opgekrikt http://www.lansingerland.info/main.php?lees=5305 (bevolking betaalde). Nu laten we ons vriendje natuurlijk niet die prijs betalen, want als hij komt dan kunnen we ook een onnodig vervoersknooppunt bouwen (en daar valt pas echt veel mee te verdienen door Bouwend Nederland). Nederland is corrupt, zo kijk ik ernaar 😉 !

Beantwoorden

Wie is er burgemeester in Helmond? Ook iemand die Rabo Vastgoed en Bouwend NL belangen behartigt toevallig? Brinkman lijkt het oliemannetje dat alle onnodige projecten aan elkaar knoopt. Vrije markt noemt men dat (proest).

Beantwoorden

Een Grauwte Smoel en Ginne Skrik kun je Arno Geul niet ontzeggen! Krek een Hellemonder. Meesteroplichters hebben toch wel iets, vind ik. Als het niet ook mijn geld en mijn stad was geweest, had ik het schitterend gevonden wat hij nu weer flikt. Geweldig hoe hij in het gat springt nu Tielemans er niet meer is. Maar gvd, doe dat in Bleiswijk, niet bij ons!

Vandaag in de krant:
Arno Geul wil van Helmond duidelijkheid over Xperience World

HELMOND – De mensen achter Xperience World willen op korte termijn ‘hom of kuit’ van het stadsbestuur van Helmond. Dat zegt initiatiefnemer Arno Geul.

Hij heeft later deze week een gesprek met wethouder Frans Stienen (CDA). “We willen weten of de gemeente er nog voor wil gaan. Wij hebben een geïnteresseerde financier voor het project, maar die wil ook zekerheid. Het is net als met een huwelijk. De liefde moet wel van twee kanten komen. Wij hebben geen zin om aan een dood paard te trekken”, zegt beoogd exploitant Geul.

Kartrekker Tielemans
Vorig jaar september tekenden hij en zijn compagnon Pieter Kwak een gronduitgifteovereenkomst met de gemeente. Later bleek dat de initiatiefnemers de benodigde 14,5 miljoen euro voor de aankoop van de grond, bouw en inrichting van de game- en funhal en de mede-investering in een parkeergarage (nog) niet hadden. De in juni opgestapte wethouder Peter Tielemans was de kartrekker namens de gemeente.

Geen notulen
Onlangs bespraken Geul en Stienen de ontstane situatie. Inmiddels is duidelijk geworden dat van de vele gesprekken tussen Tielemans en de initiatiefnemers in het verleden geen notulen zijn gemaakt. ‘Dat had gezien de overeenkomst met Xperience World wel gemoeten’, antwoordt het college van Helmond op vragen van het ED.

Verbaasd
Geul zegt zich regelmatig te hebben ‘verbaasd’ over de gang van zaken. Tielemans laat in een reactie via zijn advocaat weten dat alle gesprekken gericht waren op de totstandkoming van de contracten. ‘De heer Geul heeft zich nimmer beklaagd over deze werkmethode, die in onderhandelingen niet ongebruikelijk is’, schrijft Tielemans. Hij benadrukt dat de ondernemers van Xperience World de contracten zonder voorbehoud of corrigendum hebben ondertekend. De raad is er volgens hem ook steeds bij betrokken geweest.

Beantwoorden

Geweldig dit. Blijkbaar zitten er in het land diverse gemeenteraden te slapen. Het wordt toch steeds duidelijker dat mijnheer Geul een ongelooflijke fantast is en waarschijnlijk ook een pathologische leugenaar. Laten we in ieder geval voor Helmond hopen dat er een einde komt aan deze zeepbel.

Beantwoorden

Je schaamt je als je buiten de stadsmuren moet zeggen dat je uit Helmond komt want veel soeps is het ook niet. Ik zou graag eens positief willen zijn over mijn stad maar telkens weer blinken we uit in politieke domheid waardoor het schaamrood donkerder en donkerder wordt en owee als de politike poppetjes eens worden aangesproken op hun dommigheid of onwetendheid dan voelen ze zich gekwetst en schieten spontaan in de verdediging. Deze bovenstaande discussie maakt dit weer eens extra duidelijk en wordt het hoogtijd dat we deze minkukels bij de volgende verkiezing afserveren.

Beantwoorden

Mega-attractiepark in Zoetermeer
http://nos.nl/artikel/594371-megaattractiepark-in-zoetermeer.html

Helmond is dus niet de domste, Zoetermeer trapt er dus nog verder in zo te lezen. Ben benieuwd hoe veel geld die er al in staken.

Beantwoorden

Burgemeester Charlie Aptroot van Zoetermeer ziet Adventure World in Bleizo (samenwerking van Bleiswijk en Zoetermeer) helemaal zitten. Nou is Charlie al vaker een man van GROTE woorden gebleken. Het wordt een volledig particulier gefinancierd project. Eerst maar eens zien of Arno Geul werkelijk betaalt voor die 110.000 m2 die hij zegt nodig te hebben. Er is nog geen geld in gestoken, maar de gemeentes zitten met heel veel onverkochte grond en dat kost ook geld. Dus elke strohalm . . . . . . .

Beantwoorden

@Frank op dinsdag 7 januari 2014 om 10:42:

Arno Geul houdt in Zoetermeer juist een slag om de arm
In een interview tempert Arno Geul (van Xperience World) de optimistische nieuwjaarswoorden van burgemeester Aptroot van Zoetermeer. “Negentig procent is heel optimistisch op dit moment. We waren zelf redelijk verbaasd door de uitspraak” aldus Geul.
Het onderstaande artikel werd ons toegestuurd door Ruud Veldkamp:

Beantwoorden

Waren die Chinese geldschieters ook al in beeld in Almere en Helmond?

Beantwoorden

Ik denk dat dhr. Geul een fantast is. En helaas hebben wij in de Helmondse politiek ook een aantal figuren dat in sprookjes en luchtkastelen gelooft. Aan zulke figuren verbindt hij zich dan om ze vervolgens een aardige duit af te troggelen. Knap dat hij met deze onzin in zijn bestaan kan voorzien. Eigenlijk is het niet meer dan een ordinaire oplichter.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *