Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.230 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
18reacties

Naar alle waarschijnlijkheid zijn er ook slachtoffers uit Helmond bij de vliegramp gisteravond in Oekraïne. Dit is door de autoriteiten nog niet bevestigd. Zodra dit bekend is, zal dat met de nabestaanden worden gecommuniceerd. De gemeente heeft al contact met de familie. Burgemeester Elly Blanksma laat dat zojuist weten.
Zij is diep geschokt door de ramp met het vliegtuig MH17 in Oekraïne. “Mijn medeleven gaat uit naar alle slachtoffers en de nabestaanden. Ik leef enorm mee met de nabestaanden en vrienden van de passagiers van MH17 die onduidelijkheid en onzekerheid moeten voelen. Dit moet vreselijk zijn.”
De gemeente heeft besloten om evenementen en activiteiten waarbij het college van B&W bij betrokken is, te versoberen. Zo wordt er vandaag tijdens de afsluiting van de Fietsvierdaagse in Stiphout en bij de Kasteeltuinconcerten een moment van bezinning in acht genomen. Ook wordt de vuurwerkshow van de Kasteeltuinconcerten afgelast. De vlag bij het Stadskantoor hangt halfstok.
Mensen die hun medeleven willen betuigen kunnen dat doen op de website van het landelijke condoleanceregister. Ook is er de mogelijkheid om een condoleanceregister te tekenen in de Stadswinkel, Frans Joseph van Thielpark 1 tijdens openingstijden (maandag van 12.00 tot 16.00 uur en dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur).

18 reacties:

Vreselijk!
Rust zacht Jennifer en Rowen.
Sterkte voor de familie en alle anderen die hen lief hadden.

Beantwoorden

Jennifer, haar vriend en haar zoontje Rowen omgekomen bij vliegramp
De Helmondse Jennifer van der Leij, haar vriend en haar 12-jarige zoon Rowen Bats zijn gisteren omgekomen bij de vliegtuigramp in Oekraïne vlucht MH17. Met z’n drieën waren ze op weg naar hun vakantieadres op het Indonesisch eiland Bali.
De in Helmond geboren Rowen woonde bij zijn vader in Zutphen. Rowen had eergisteren nog afscheid genomen van zijn basisschool en zijn klasgenoten van groep 8. In het nieuwe schooljaar zou hij de overstap maken naar het voortgezet onderwijs.
De naam van de waarschijnlijk Helmondse vriend van Jennifer is ons onbekend.

Beantwoorden

Bij elk bericht over deze tragische vliegtuigramp kippenvel! Onvoorstelbaar hoe dit voor de nabestaanden moet zijn….
RIP Jennifer en Rowen.
Veel sterkte en kracht voor alle nabestaanden.

Beantwoorden

Op GeenStijl staat de hele passagierslijst al http://www.geenstijl.nl/archives/images/Passengerlist.pdf

Jenniffer had nummer 177 en stoelnummer 21H,
Rowen had nummer 176 en stoelnummer 21G

Beantwoorden

Op d’r FB-pagina nog n vrolijke foto woensdag… 🙁

Beantwoorden

Ook helmonder Joop (jo) Deroo is helaas een van de slachtoffers. Joyce, Ewald en de kids, gecondoleerd en veel sterkte bij het verwerken van het verlies van jullie vader, schoonvader en opa. Werkelijk verschrikkelijk, ik heb er geen woorden voor.

Beantwoorden

Wouter Vorsselman nummer 178 21F

Beantwoorden

in en in triest, wat een ramp zeg,sterkte voor nabestaanden.

Beantwoorden
geen woorden voor

Sterkte voor alle nabestaanden.

Beantwoorden

Héél erg wat er is gebeurd, ook héél erg voor de nabestaanden. Ik denk dat we dat niet kunnen beschrijven als we geen kennissen of familie onder de doden hebben.

Maar het is nog véél erger als je op de televisie zo’n domme, onbeschofte, separatist de mensen, die het geheel moeten onderzoeken, wegstuurt: “Ze moeten maar een afspraak maken”. Even later zie je dan allerlei mensen, soldaten en burgers, die in de spullen staan te graaien en het in de laadbak van een vrachtwagen duvelen.
Of misschien wel in eigen zak steken. Hoe komen anders die beelden op het Internet terecht? Ik zie geen enkel respect voor de overledenen. Grafschennis heet zoiets toch, of kennen die onbeschofte Russen of Oekraïners dat woord niet….. Ze moeten met hun vieze, gore fikken van bewijsmateriaal afblijven.

Beantwoorden

Een voorgevoel werd waarheid: in memoriam Jo de Roo.

Ruim 35 jaar kende ik Jo vanuit zijn werkzame leven. Altijd klaar voor een gezellig babbeltje als ik hem weer eens tegenkwam.Oude herinneringen ophalend! Terug in Helmond vanuit zijn geliefde Bali. Hoe dikwijls heeft hij me niet gevraagd eens gezellig mee te gaan naar Bali? Maar hij wist dat ik een gloeiende hekel aan vliegen had. Jo, is nu in een “ander” Bali….., rust zacht!

Selamat sobat, Jo

Beantwoorden

Lieve Jennifer, ik heb je maar kort gekend we hadden gepraat over je vakantie die je ging maken. Maar helaas kon deze vakantie niet werkelijkheid worden voor jou en de zoontje en vriend.
Rust zacht bij onze lieve Heer.
Ik wens de familie heel veel sterkte toe bij dit groot verlies. En ook natuurlijk de vader van Rowan.

Beantwoorden

Zo triest, zo oneerlijk…
Rust zacht lieve mensen…

Heel veel sterkt voor de nabestaanden.

Beantwoorden

Blijk van medeleven naar aanleiding van officiële bevestiging overlijden van Jennifer van der Leij, Rowen Bats en Joop de Roo door burgemeester Elly Blanksma:
Met verdriet moeten we melden dat na de officiële bevestiging van het overlijden van onze plaatsgenote Jennifer van der Leij en haar zoon Rowen Bats uit Zutphen, gisteravond ook het overlijden van plaatsgenoot Joop de Roo officieel door de Rijksoverheid is bevestigd. Namens de hele Helmondse gemeenschap wil ik dan ook de nabestaanden van Jennifer, Rowen en Jo condoleren met het verlies van hun dierbaren. Deze ramp en dit grote verlies slaan een groot gat in de Helmondse samenleving. Het verdriet is enorm groot. Wij wensen familie en vrienden veel sterkte toe de komende tijd.

Weet dat Helmond voor jullie klaar staat. Wij leven met jullie mee.

Namens Helmond,
Burgemeester Elly Blanksma

Beantwoorden

Morgen 23 juli 2014 is de dag van nationale rouw afgekondigd.
Na overleg met de burgemeester vind de stille tocht morgenavond om 19.30 uur plaats.
De tocht wordt ondersteund vanuit de gemeente.
Nadere informatie volgt morgen in de ochtend.
Wij willen dan ook vragen om facebook in de gaten te houden, wij proberen dan ook zo spoedig mogelijk de status te updaten.
Wat wij wel willen vragen is of u iets in het wit wilt dragen, en eventuele witte ballonnen meeneemt om die gezamelijk los te laten.

Beantwoorden

Stille tocht begint vanavond om 19.30 uur bij de Stadswinkel
Het vertrekpunt voor de stille tocht vanavond om 19.30 uur ter herdenking van de slachtoffers van de vliegramp MH17 is bij de Stadswinkel (Frans Joseph van Thielpark 1). Dat maakt de organisatie zojuist bekend, vooraf is er gelegenheid om het condoleanceregister te tekenen.
Na een wandeling van circa een uur komt de tocht weer terug bij de Stadswinkel waarna witte ballonnen losgelaten worden. De gemeente ondersteunt dit burgerinitiatief en probeert op dit moment te regelen dat er helium-ballonnen zijn. Deze worden dan vooral aan de kinderen verstrekt om los te laten. Dit zullen er een beperkt aantal zijn, om te voorkomen dat een te grote hoeveelheid de luchtvaart in gevaar brengt.
De organisatie heeft inmiddels begrepen dat er ook naaste familieleden zijn die met de stille tocht meelopen. De organisatie vraagt aan een ieder die meeloopt in deze tocht om respect te tonen en in stilte mee te lopen. Iets van wit in de kleding te dragen. Het is het mogelijk een witte bloem neer te leggen bij de Stadswinkel.

De meest actuele informatie hierover kun je volgen via https://www.facebook.com/stilletochthelmond

Beantwoorden

Gisteravond was er de indrukwekkende stille tocht voor slachtoffers vliegramp Oekraïne, naar schatting duizend vooral in het wit geklede mensen liepen mee.
De zoon van de omgekomen passagier Joop de Roo gaf een uitgebreid interview.

Beantwoorden

Als ex-collega van Jennifer bij groenendael ben ik diep geschokt. Heel veel sterkte voor de nabestaanden van Jennifer, Rowen en Wouter. Voor de slachtoffers; Rust zacht♡

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *