Buiten is het -2 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.350 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Na een jarenlange voorbereiding gaat het Dr.-Knippenbergcollege deze maand daadwerkelijk starten met de bouw van hun nieuwe school. Een modern onderwijsgebouw op Campus de Braak dat een prikkelende omgeving moet gaan worden voor zowel de leerlingen als de medewerkers.
De eerste impressies van het ontwerp van architectenbureau RoosRos waren inmiddels te zien op de website, maar nu is er een video gemaakt waarin je in feite al virtueel door dit gebouw kunt lopen. Onderaan staat die ‘wandelvideo’. .

Vorige week was op de ‘oude’ Knip de startbijeenkomst voor alle partijen die direct bij de uitvoering van de bouw betrokken zijn. Denk daarbij aan onder meer architecten, adviseurs, aannemers, installateurs en natuurlijk een afvaardiging van de school.
Ook de eerste bouwvergadering heeft inmiddels plaatsgevonden. Belangrijkste nieuws uit die vergadering (zo laat de woordvoerder van de Knip weten) is dat de eerste bouwactiviteiten nog dit jaar te zien zullen zijn. Na de kerstvakantie gaan vervolgens de funderingswerkzaamheden plaatsvinden. De planning is dat de nieuw Knip in april 2021 wordt opgeleverd. 
1
2

6 reacties:

Wie Betaald Dat?

Beantwoorden

ziet er te gelikt uit: zo zonder leerlingen, zonder fietsen, zonder parkeerplaatsen.

Och, ik had een onvergetelijke tijd in de houten noodgebouwen.
Had toch wel een aparte sfeer.

Willem de Kei

Beantwoorden

Wie dat betaald? Jij,ik en nog een heleboel andere mensen. Da’s al zo sinds je belasting betaald. Dat weten we nu toch wel?

Beantwoorden

niet betaald maar betaalt.
Ga terug naar de Knip 🙂

Beantwoorden

Prachtig pand. Mooie impressie. Aanwinst. Waar we voor naar de impressie keken, was helaas niets van zichtbaar. Hoe staat het met de Toegankelijkheid. Helaas hier over de ingang en door de kozijnen zwevend. Hoe ziet bijvoorbeeld de voordeur eruit? Laten we leren van ons laatste schoolgebouw en ons op de toekomst voorbereiden. Hoe gaan de tussendeuren en is er een lift? Kan men de buitenruimte boven bijvoorbeeld ook bereiken? Hopend dat ook de sfeerimpressies in de toekomst meer inclusief gaan worden.
Succes Knip !

Beantwoorden

d of t, je snapt het niet.
Cap de kei

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *