Buiten is het 7 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.254 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Vannacht om 1.19 uur werden de hulpdiensten opgeroepen omdat een man belde dat hij in het met ijs bedekte Eindhovens Kanaal lag. Na enig speurwerk en op aanwijzingen van de beller zelf, werd hij door de duikers uit Eindhoven gevonden. Vervolgens kon hij uit zijn benaderde positie worden bevrijd.
De man bleek tijdens het wandelen met zijn hond in het kanaal gevallen ter hoogte van het natuurgebied Groot Goor. Hij was door het ijs gegaan en in het ijskoude water terecht gekomen. Omdat hij aan de andere kant lag dan waar de duiker was, ging die op zijn buik over het ijs naar de man. Zijn collega’s stuurden over het ijs reddingsmateriaal met een wervelplank van de ene kant naar de andere kant van het kanaal zodat de man geholpen kon worden.
De brandweer moest op het pad aan de kant waar de man lag, enkele betonblokken verwijderen opdat de ambulancewagen het slachtoffer kon bereiken. De onderkoelde man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe hij er aan toe is en waarom hij te water is geraakt is niet bekend.

Onderstaande 6 foto’s werden gemaakt door Harrie Grijseels.

2 reacties:

Knap bellen in t water

Beantwoorden

Ik wil niet te snel conclusies trekken, maar is dit een gevalletje “eens kijken of ik op water kan lopen”?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *