Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 111.466 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

26reacties

Nadat in 2009 Boekhandel De Ganzenveer en Lunchcafé Ethel Freriks werden gekozen tot Beste Zaken van het Helmondse centrum, worden deze prijzen ook begin 2013 weer verdeeld. In de afgelopen maanden maakten een publieksjury en een vakjury een voorselectie. Zij nomineerden in totaal 8 zaken.
Aan de Helmonders om nu te beslissen wie uiteindelijk de prijzen krijgen. In Weekkrant Traverse staat daarom deze week een invulformulier waarop je jouw keuze kan aangegeven. Hier op de weblog kun je dat toelichten en je mening geven. Op 1 februari worden de prijzen uitgereikt.

In de categorie detailhandel/grootwinkelbedrijf de volgende 5 nominaties:
Lady Sting, de jury roemde de uitstraling van de mooie winkel aan de Markt. Ook de deskundigheid van het personeel, sfeer, inrichting en collectie worden hoog gewaardeerd.
Iets Anders, een verrassende keuze. Of toch niet? Iets Anders, aan de Kasteellaan, wordt een ‘leuke snuffelwinkel met een authentieke uitstraling’ genoemd.
Van Oorschot Mode, in 1 van de gezichtsbepalende panden in de Veestraat, staat ook bij de genomineerden. Een mooie zaak met fraaie etalering en chique uitstraling. Ook hier wordt de deskundigheid van de verkoopafdeling genoemd.
Boetiek 26, deze winkel verhuisde onlangs van de Oude Aa naar de Speelhuisboulevard. ‘Een leuke kledingwinkel met een origineel aanbod en een goede service’, aldus het juryrapport.
Esprit, gevestigd aan de Veestraat en wordt door 1 van de juryleden ‘1 van de mooiste zaken van Helmond’ genoemd. Een mooie collectie en prettig personeel.

De 3 genomineerden voor Beste Zaak horeca:
Lunch & Zo, veel punten door de keurige en snelle bediening. Ook de passende kaart en de frisse uitstraling van deze zaak aan de Veestraat worden genoemd.
Il Borgo, deze (relatief) nieuwe zaak kreeg een uitstekend juryrapport. Daarin worden onder meer genoemd: het leuke concept, het correcte personeel en het werken ‘op detailniveau’.
Bufkes, veel lof voor de vriendelijke bediening en de goede producten van deze broodjeszaak aan de Ameidestraat. Vooral de goede prijs-kwaliteit kwam meerdere malen naar voren.

26 reacties:

Ik ben van de 5 genomineerde winkels niet echt onder de indruk. Vooral de Esprit en de Lady sting zijn 13 in een dozijn winkels. Persoonlijk staat voor mij de Ganzenveer nog steeds op 1, de enige winkel waarvoor ik echt naar de stad ga. Jammer dat de nieuwe rest-o-ricus pas net geopend is en daarom uiteraard niet genomineerd is, want wauw wat ziet dat pand en de zaak zelf er mooi uit. Van mij mogen ze op de markt meerdere panden in die stijl neerzetten.

Beantwoorden

Nou, ik vind Il Borgo noemenswaardig!

Beantwoorden

Ik vind jammer dat Lunchcafe Ethel Freriks er niet tussen staat.Die vind ik de beste van Helmond..Zoals zij met klanten omgaan zie je maar zelden…

Beantwoorden

@Miranda op woensdag 5 december 2012 om 11:16:

De organisatie liet weten dat Lunchcafé Ethel Freriks en Boekhandel De Ganzenveer na hun winst in 2009 niet in aanmerking kwamen voor een nominatie.

Beantwoorden

Dan is de verkiezing dus ook niet eerlijk want als je eenmaal de beste bent geweest kun je dat niet nogmaals worden…..beter dus de verkiezing “wat is misschien wel de één na beste zaak in het centrum” te noemen. Maar dat bekt natuurlijk niet zo lekker…… Trouwens, waarom is deze verkiezing niet elk jaar…..?

Beantwoorden

@Halk op woensdag 5 december 2012 om 13:50:
Bij de gouden Televizierring werkt men op dezelfde manier. Eenmaal de ring gewonnen, dan mag hetzelfde programma niet meer meedoen.

Beantwoorden

@@denhelmonder op woensdag 5 december 2012 om 10:47:

Ben het helemaal met je eens. Il Borgo is een echte aanwinst voor het centrum, wat een knus leuk zaakje in een geweldig pand! Het vernieuwde Zeezicht had trouwens ook wel in het rijtje mogen staan.

Beantwoorden

@Ad op woensdag 5 december 2012 om 16:46:

en bij het Eurovisiesongfestival mag je elk jaar winnen……. dus wil je met jouw opmerking zeggen dat het systeem klopt? Als je het beste bent maar al een keer gewonnen hebt kun je NOOT meer het beste zijn. Dan is het jammer dat de verkiezing niet elk jaar is want dan had na 25 jaar ook de shoarmaboer een keer kunnen winnen.

Beantwoorden

@halk op vrijdag 7 december 2012 om 22:25:

Vandaar dat er beter afgezien kan worden van dergelijke verkiezingen. In mijn ogen voegen ze bijzonder weinig toe.

Overigens werkt “Helmonder van het jaar” volgens hetzelfde principe. En kan het zo maar gebeuren dat er geen Helmonder van het jaar is, terwijl lang niet alle Helmonders (of Helmondse organisaties) deze titel op zak hebben.

Beantwoorden

Een “Oscar” voor de beste zaak, die je dan zo dikwijls mag winnen als je hebt verdiend. Want daar gaat het toch om, of niet? Door kwaliteit de verkiezing verdienen!

Beantwoorden

Ik steun Miranda in deze:

Het moet net zo zijn als bij het uitdelen, van de Michelin sterren, die eetzaken mogen ieder jaar hun sterren verdedigen. Als je ieder jaar de beste bent, dan is dat ook zo. Voor mij is dat ontegenzeggelijk Lunchcafé Ethel Freriks. Als Paul Lucassen nog in zijn zaak gezeten had, dan had ik daar voor gekozen. Sinds Paul en Piet inmiddels al jaren terug vertrokken is dat eetcafé nooit meer zo goed geweest. Je kon er voor weinig centen heel goed eten. Die twee hadden kijk op de zaak, in alle! opzichten. Lunchcafé Ethel Freriks vergelijk ik daarmee, vandaar mijn keuze.

Beantwoorden

Natuurlijk zijn alle genomineerde winnaars , echter als je als ondernemer 38 jaar in de binnenstad zit behoor je absoluut tot de genomineerde en wat mij betreft tot de winnaars.

Beantwoorden

En dat is Lunch&zo

Beantwoorden

Esprit, Lady Sting, Boetiek 36 maar ook van Oorschot Mode, zulke giganten .. waar blijft de support voor de “kleine” ondernemer in deze moeilijke tijd. Waarom geen Vincenzo of Stephan Optiek .. Iets Anders krijgt mijn stem met recht! Il Borgo, top!

Beantwoorden

Waarom inderdaad alle grote keten?! Ik gun het nu in deze tijd de creatieve ondernemers die erg hun best doen! O.A Stephan optiek , Vincenzo , Kaldi?! Mijn stem zal anders naar Il borgo gaan! Beetje jammer dit!

Beantwoorden

Ik ben het helemaal met ??? eens, Il Borgo en iets anders helemaal top! Maar waarom niet de kleine zelfstandige meer steunen. Kaldi koffie, , Vincenzo shoes en barber, Samsam kinderschoenen en Stefan optiek, alle 4 topzaakjes! Het zou zonde zijn als we zulke mooie winkels zouden moeten missen.

Beantwoorden

Vandaag staat de bovenstaande pagina in de Traverse. De leesbare versie van die pagina staat hier (pdf).

Beantwoorden

Voor ons is Bufkes dé beste zaak van Helmond.
Met name de ontzettend vriendelijk bediening / personeel, klantvriendelijk
heid, de kwalitatief uitstekende producten én de goede prijs / kwaliteitverhouding vormen samen een perfecte match.

Beantwoorden

De stemmen voor de verkiezing van Beste Zaak van het Helmondse centrum zijn geteld. In totaal werd er 6.782 keer op 1 van de 8 genomineerden gestemd.
Op 1 februari wordt bekend gemaakt wie de 2 gelukkigen zijn.

Beantwoorden

Doe mij maar de schoenmaker op de Ameidestraat.
Ouderwetse hartelijkheid en service.

Beantwoorden

En de winnaars zijn: Lady Sting en Il Borgo
Lady Sting en Il Borgo zijn de Beste Zaken van het Helmondse centrum. Lady Sting werd dat in de categorie detailhandel/grootwinkelbedrijf, Il Borgo in de categorie Beste Zaak in de horeca.
Dat werd vanmiddag Om 16.00 uur in Hotel St. Lambert bekend gemaakt. Centrummanager Marlène Drouen had de eer die prijzen uit te reiken.
Onderstaande foto’s werden gemaakt door Harrie Grijseels.

Beantwoorden

Beiden gefeliciteerd. Il Borgo is een leuk gezellig tentje!

Beantwoorden

Adventure Store Helmond is de beste winkel van Helmond. Top service, zeer deskundig personeel, scherp qua prijsstelling, zeer groot en divers aanbod en een grote diversiteit aan specialismen.

Beantwoorden

@Anne-Li op zondag 3 februari 2013 om 00:20:

Hé Anne-Li maakt reclame 😉

Beantwoorden

jammer dat er geen oude foto van de mierloseweg op staat tegenover Raymakers die woningen

Beantwoorden

Il Borgo is top. Paul en Riet is wel gezellig om te zitten.
Maar het liefst ga ik naar Ricus.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *