Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.432 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

58reacties

Op de Kop van de Markt zal er vóórdat het terrasseizoen 2022 begint een waterspeeltoestel staan. Dat is nodig om daarmee de aantrekkelijkheid van dat deel van het centrum te vergroten, zo laat B&W weten. De kosten van dit toestel bij de kruising van de Veestraat, Markt, Kerkstraat en Ameidestraat zullen maximaal 220.000 euro bedragen.
Het huidige schetsontwerp (pdf) wordt op dit moment verder uitgewerkt. Uitgangspunten daarbij zijn dat het waterspeeltoestel het hele jaar door een meerwaarde heeft, de waterloop van de Oude Aa wordt verwerkt als goot en er verlichting en waterspuwers inkomen. 
Om de Kop van de Markt interessanter te maken krijgt de horeca hier voorrang. De weekmarkt schuift iets op naar het noorden. Om dit mogelijk te maken werd vorig jaar de kiosk verwijderd. Verder is er op die plek een multifunctionele open ruimte voorzien die gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld de oliebollekraam, een attractie voor de kermis, een speciale kraam van de weekmarkt en een tijdelijk (pop)podium.

In de reacties hieronder staan updates.

58 reacties:

Ik vind 220.000 euro heel veel geld voor een speeltoestel en ook jammer voor die terrasjes daar. Die terrasjes staan daar perfect, niks aan veranderen. Wat goed is, is goed.

Beantwoorden

Heb ik jaren geleden al aangekaart, maar toch; goed idee jongens!

Beantwoorden

Maar een veld voor hvv helmond is te duur

Beantwoorden

Een dringend verzoek stop met die onzin gebruikt het geld voor nuttiger zaken
Zoals een goed OPENBAAR VERVOER daar kun je de € 220.000 beter voor gebruiken

Door de jaren heen is er op die plek al een vermogen aan verspijkert, en steeds werd het afgebroken c.q. naar de stort gebracht

Beantwoorden

Nou wat aantrekkelijk🤣…. Lang geleden stond daar ook iets met water 🙈

Beantwoorden

@Twanneman op vrijdag 17 september 2021 om 16:02:

Waarom is het een goed idee, ik zie er het nut niet van in

Beantwoorden

@Liane Like op vrijdag 17 september 2021 om 16:05:

Nu herinner ik het me ook. Dat ze die maar terugplaatsen als er dan daar toch een Waterspeeltoestel moet komen. Scheelt veel geld en (want dat vind de gemeente belangrijk) lekker duurzaam.

Hopelijk vallen er volgend jaar trouwens geen blaadjes van de bomen want dan raken de waterspuwers verstopt met alle gevolgen van dien.

Beantwoorden

@Wout. op vrijdag 17 september 2021 om 16:08:

Je hoeft dan niet meer naar Berkendonk.

Beantwoorden

Ga maar eens goed controleren wie deze EUR 220.000 in z’n zak stopt en welke lijntjes er lopen met degenen die beslissen over deze uitgave van gemeenschapsgeld.

Beantwoorden

@Lian Like, mooie foto’s, kan het me nog goed herinneren.

@Wout, is toch leuk, ouwelui op het terras en de kinderen spelen met water, wel duur overigens.
In Venray hebben zo ook zoiets, echt wel leuk vind ik.

Beantwoorden

Iedereen heeft een mening en iedereen zegt een betere oplossing te weten. Maar het begint allemaal met een begroting en budgetten die worden vastgesteld voor bepaalde categorieën in de stad.
Zo is er een potje voor sport, potje voor cultuur, potje voor groenvoorzieningen etc etc.
De ene wil een nieuw veld zijn of haar geliefde clubje de ander beter openbaar vervoer.
En zo zijn er nog 100000 inwoners die is vinden en willen of zich achtergesteld voelen!
Plaats het geheel nu ook eens in een gemeenschappelijk perspectief.
Als je zo nodig wilt klagen, stap dan naar de gemeente toe, richt een partij op of doe er iets mee ipv klagen op dit platform!

Beantwoorden

Dit gaat dus echt helemaal nergens meer over. Er zijn wel andere manieren om dat te bereiken. 220.000 euro letterlijk in het water gooien. Pfff.

Beantwoorden

Is vast goed over nagedacht.
Gewoon doorlopen mensen.

Beantwoorden

wat word het volgende ik zou zeggen koop iets voor 300.000 is toch goedkoop Helmond heeft euros genoeg met je watergeval van 220.000 echt te gek voor woorden

Beantwoorden

@Liane Like op vrijdag 17 september 2021 om 16:05:

Beste Lianne
Bedankt voor het plaatse van deze mooie foto´s, dit is een tastbaar bewijs dat het al drie keer is misgegaan, en toch willen ze tegen beter weten in voor de VIERDE keer een soortgelijk ding plaatsen.
Een ezel stoot zich drie keer aan de zelfde steen, maar toch geen VIER keer.

Laat de bedenker of bedenkers zich kenbaar maken, en vertellen waarom ze de €220.000 over de balk willen gooien

Beantwoorden

Voor dat bedrag kun je toch wel betere dingen voor verzinnen te beginnen met een extra veld voor HVV Helmond wat bij lange na niet zo duur kost!

Beantwoorden

Belachelijke actie, nog meer hangjeugd die we al genoeg hebben.

Beantwoorden

@Joke op vrijdag 17 september 2021 om 16:01:

Als je op de plattegrond kijkt die je via een link in het artikel kunt downloaden.Dan zul je zien dat de terrassen niks te vrezen hebben van dit waterobject

Beantwoorden

Legionella besmettingen zullen de pan uitrijzen, goed bezig

Beantwoorden

@jeanette op zaterdag 18 september 2021 om 09:41:

Je zou zomaar gelijk kunnen hebben. Ik had gisteren wat snel en blijkbaar te snel naar dat vrij onduidelijk kaartje gekeken. Maar nu denk ik aan de linkerkant de Passage te ‘herkennen’.

Beantwoorden

leuk idee voor in de winter

Beantwoorden

@Joke op zaterdag 18 september 2021 om 13:52:

Ja je moet inderdaad even goed zoeken hoe het kaartje gesitueerd is. Ik dacht eerst ook andersom. Gelukkig helpen de huisnummers een beetje

Beantwoorden

Dat ding komt er toch. Ambtenaren beslissen.

Beantwoorden

Update 1:
Waterspeeltoestel op de Kop van de Markt wordt maandag geopend
Komende maandag wordt het waterspeeltoestel op de Kop van de Markt in gebruik genomen. Om 16.15 uur zet wethouder Erik de Vries voor het eerst de sproeiers aan. Vanaf dan kunnen kinderen daar lekker door het water rennen en even afkoelen. Het kunstwerk met verlichting en sproeiers is een historische plattegrond van Helmond van circa 1540. Het waterelement ligt ter hoogte van het terras van de Deftige Aap en de etalage van Schijvens.

Beantwoorden

Legionella veilig hoop ik?

Beantwoorden

Superleuk voor de kids lijkt mij!
Ik denk wel dat de Elzaspassage wat meer schoonmaakwerk heeft met al hun natte schoenen en voeten.

Beantwoorden

We waren benieuwd hoe het kunstwerk met een historische plattegrond van Helmond van circa 1540 eruitzag en maakte vanochtend deze foto:

Beantwoorden

Update 2:
Vanmiddag werd het waterspeeltoestel op de Markt in gebruik genomen. “Goed voor de levendigheid in het centrum van Helmond, verkoelend op warme dagen en geheel in de geest van onze jeugdvriendelijke stad. Dat er maar veel kinderen veel plezier aan mogen gaan beleven!” Dat zei wethouder Erik de Vries die de sproeiers aanzette. Op de vraag van Helder Helmond (pdf) wat het waterspeeltoestel ging kosten, liet B&W in december weten dat de totale kosten nog steeds maximaal 220.000 euro bedragen.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 23 mei 2022 om 18:09:

Ik vind het veel geld voor een stuk of 20 straaltjes water uit de grond.
Zouden kinderen niet net zoveel lol hebben met een stuk of vijf van die watersproeier die je er neer zet als het warm is. Dat kost met slangen erbij een paar honderd euro minder en die gaan ook nog eens veel hoger.

https://www.bol.com/be/nl/p/easy-garden-fresh-360-automatische-water-sproeier-fontein-tuin/9200000089351855/

Beantwoorden

Makkelijk voor de onderkant van je auto pekel vrij te maken

Beantwoorden

De gemeente Helmond staat erom bekend dat ze het steentje erin steentje eruit beleid hanteren. Dus 220 K zijn pinda’s.

Ik ben benieuwd hoelang dit fonteintje blijft bestaan!

Beantwoorden

Tjonge jonge wat een geld verspilling.

Beantwoorden

Waar is die kiosk gebleven die stond er net?

Beantwoorden

Jeetje man!!! Tis nooit goed altijd maar klagen! Eerst zeuren er valt niks te beleven een saaie stad bla bla nou hedde n sproeier om uw kop te koelen zitte nog te janke jeetje gullie snap ut nie des voor de kinderen en dieren nie voor zeikerds 🙄🙄

Beantwoorden

Helmond Marketing en de gemeente Helmond maakten de onderstaande filmpjes van de opening:

Beantwoorden

En wij maar regenwaterpijpen doorzagen om grondwaterstand te behouden en gemeente verspild duur water, verschil moet er zijn.

Beantwoorden

Update 3:
“Hij zal nu toch al niet kapot zijn?”
Zaterdagmiddag 4 juni, het zonnetje schijnt, strak blauwe lucht en de terrassen in het centrum zitten vol. De thermometer bereikt de 26 °C. Heerlijk toch? Prachtig weer voor de kinderen om gebruik te maken van het nieuwe waterspeeltoestel. Toch? Nee hoor, het waterelement dat pas 2 weken geleden officieel geopend werd (zie update 2 hierboven) deed het niet. Medewerkers van de er tegenover gelegen Deftige Aap wisten ook niet waardoor het kwam. Sterker nog, de spuiten hadden het de hele dag nog niet gedaan. “Hij zal nu toch al niet kapot zijn?”, vroeg 1 van de medewerkers vertwijfeld…
Komt het soms door de zaterdagmarkt die er vandaag tot 3 uur stond? Voor de zekerheid gingen we even na 5 uur nogmaals een kijkje nemen, zie de derde foto. Ook dat bleek niet het geval, het plateau is nog steeds kurkdroog.

Beantwoorden

Wat een blamage.

Beantwoorden

Daar gaat 220 duizend € 🤣🤣🤣🤣

Beantwoorden

En omdat ie het niet doet , breek je er gewoon bijna je nek !!!
Echt @gemeenteHelmond wie verzint zo iets 😡😡😡

Beantwoorden

Gisteren liep ik er nog met een grote glimlach voorbij zoveel kinderen die er aan het genieten waren!!
Dat is toch mooi om te zien.
Vandaag zag ik ook dat ie het niet deed, ik dacht misschien ivm met de zaterdagmarkt.

Beantwoorden

Tja het zou mij niet verwonderen dat deze fontijn nu al niet meer doet , de zoveelste weg gegooid gemeenschap geld van een wethouder. Wat volgt??

Beantwoorden

Ik mag toch hopen dat ze hem niet elke zaterdag uitzetten vanwege de markt.
Das net de enige dag dat het echt druk is in de stad!

Beantwoorden

Omstreeks 18:00 vandaag stond de fontein aan en deed het gewoon. Denk dat ie inderdaad vanwege de zaterdagmarkt uit staat?

Beantwoorden

Sibel beschrijft het uitstekend wat mij betreft. Wat een maauwers hier.

Beantwoorden

Update 4:
Sproeiers van het watertoestel zijn niet kapot maar waren niet aangezet
Zaterdagmiddag deed het nieuwe waterspeeltoestel op de Markt het niet (zie update 3). Opmerkelijk want door de zomerse 26 graden en de stralende zon hadden de kinderen wel trek in verkoelend gespetter in het water.
We vroegen de gemeente waarom de sproeiers niet werkten. Het watertoestel bleek niet kapot maar was (zoals Michiel van Geel en Jan hierboven ook al aanstipten) vanwege de zaterdagmarkt nog niet aangezet. De gemeentelijke woordvoerster: “Tijdens de weekmarkt kan het waterspeeltoestel niet draaien omdat de kramen er dichtbij staan.” Daarom en vanwege het opruimen erna gaan de sproeiers elke zaterdag pas vanaf 18.00 uur aan op de drukste dag van de week in het winkelgebied rond de Markt, Veestraat en Ameidestraat.
“Bij de start hebben we draaitijden afgesproken. In de komende periode bekijken we of deze draaitijden voldoen of dat ze nog aangepast moeten worden.”
Op dit moment gelden de volgende draaitijden:
maandag: 12.30 – 21.00 uur
dinsdag: 10.00 – 21.00 uur
woensdag: 10.00 – 21.00 uur
donderdag: 10.00 – 21.00 uur
vrijdag: 10.00 – 23.30 uur
zaterdag: 18.00 – 23.30 uur
zondag: 10.00 – 21.00 uur.

Beantwoorden

Nou ja. Zonde! Zet die kramen dan een paar meter verder weg richting het oude postkantoor gemeente!

Beantwoorden

@Chantal op vrijdag 10 juni 2022 om 11:41:

Jij wilt natuurlijk ook op zaterdag langer plezier kunnen beleven met het watertoestel.

Beantwoorden

@Groeistad op zaterdag 4 juni 2022 om 22:03:

ja die zijn er voldoende hier in Helmond, die mauwers. Want ze zouden het eens ergens mee eens zijn. Is lekker handig tegenwoordig, commentaar leveren vanachter je scherm, daar zit je veilig… bah bah, kan er soms ook niet zo goed tegen hoor.

Beantwoorden

Onzin! Gistermorgen stonden ze ook niet aan en was het al bijna 12 uur. En daarbij was het toch gemaakt voor kinderen te spelen terwijl ouders op terras zitten? Dus drukste dag van de week staan ze uit

Beantwoorden
Mariella van Lierop

En dan zeggen ze je moet zuinig zijn met water, de boeren mogen niet sproeien. En hier maken ze zo’n onding wat door de burgers betaald wordt pffff

Beantwoorden
Stephanie Vingerhoets

Ik vind het weggegooid geld

Beantwoorden

Gisteravond wel hoor en deze oma stond erbij en had eigenlijk best zin om mee te rennen met mijn kleinkinders 🥰

Beantwoorden

Liep er vanmiddag langs, 24 graden en het ding lag er toen maar deed niks. Een jongetje zat in zo’n sproeier te pulken in de hoop denk ik dat ie aansprong. Gemiste kans gemeente!

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zaterdag 4 juni 2022 om 17:55:

De gemeente maakte een foutje met de openingstijden van zaterdagoverdag en zal dat heus wel snel gaan veranderen. Want het dan dicht houden is natuurlijk zonde. Laten we het positief bekijken, vandaag is het ook weer mooi weer en vandaag is het de hele dag geopend.
Maar wat mij bij die eerste foto opvalt is dat de marktkramen best ver wegstaan van die sproeiers. Het terras van De Deftige Aap staat veel dichterbij dan die die marktkramen die volgens de gemeente te dicht bijstaan. Snap ik niet.

Beantwoorden

Zondagmiddag stond hij ook niet aan , oma waarom niet , leg dat een kind van bijna 4 maar uit 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

Beantwoorden

En nou was er weer te veel water. Ik zeg CATASTROFE.

Beantwoorden

@Kevin1 op zondag 26 juni 2022 om 00:49:

Ik dacht dat die zaterdag overdag dicht was.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *