Buiten is het 16 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.918 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties

Zoals je hierboven op het YouTube-filmpje en/of bij het weekjournaal op Kanaal Helmond zag, stopt dit weekjournaal. Het ontbreekt de lokale omroep aan voldoende geld. Hoewel aangekondigd als een proef van 3 maanden, hoopten de lokale omroep en kijkers op een verlenging. Dat zit er nu niet in. Tot komende zondagavond 02.00 uur kun je ieder heel uur het laatste weekjournaal op Kanaal Helmond zien.
De vraag is wat de Helmonders daarvan vinden en of dit echt het laatste weekjournaal moet zijn.

12 reacties:

We hadden al geen Helmonds Dagblad meer.(wat hebben wij met Eindhoven. Hillemoal niks!!!) Een weekjournaal op Kanaal Helmond had ook niet veel toegevoegde waarde.(uitgewrongen journalistiek) Dus geen groot verlies. Gelukkig hebben we Hart voor Helmond nog! Internet TV = Kijken op elk gewenst moment en altijd met veul leut, spontaan en dicht bij d’n échte Hellemonder. Iedereen kan nog meezinge ok: http://www.hartvoorhelmond.nl/video/vid-3111196/

Beantwoorden

Een reactie waarin een ondermaatse Youtube rip-off als alternatief wordt gepromoot getuigt van weinig smaak. Overigens is het Weekjournaal ook online te bekijken, op ieder gewenst moment. Dus dat is geen tegenargument.

Maar, voor mij is het Weekjournaal eerlijk gezegd geen groot gemis. Vond het nogal braaf en mat. Toch vind ik dat er een (beter) journaal zou moeten komen/blijven op de lokale zender. En daar mag best in geïnvesteerd worden, met de toezegging dat er journalistieke vrijheid moet zijn zonder bemoeienis van hogerop.

Beantwoorden

jammer dat het week journaal stopt, ook namens mijn ouders.

Beantwoorden

Natuurlijk is Hart voor Helmond een leuk alternatief, maar het weekjournaal moet
blijven.Groter en actueler van opzet.De
benodigde financiële middelen moeten door
de gemeente worden gedragen.Eerder was een
deel van de raad toch bereid om zeer grote
bedragen aan een vaag plan genoemd “city marketing” uit te geven… Dynamisch klinkende woorden uit het managers jargon.
We hebben(hadden)Automotive,klinkt ook erg
dynamisch.Nu is het tijd om dit medium voot
Helmond en haar bewoners in te zetten.

Beantwoorden

erg jammer dat t weekjournaal verdwijnt, ik vindt dat we als stad van deze omvang wel wat meer stadstv dienen te hebben dan 1 keer in de 2 weken. Het lijkt me dan ook dat dit toch enigszins gesponserd dient te worden door de gemeente.

Beantwoorden

@nee gai
Hart voor Helmond is bagger, kan totaal niet vergeleken worden met het Kanaal Helmond weekjournaal. Goed gemaakt, jammer dat het verdwijnt.

Beantwoorden

@henk
Wie zegt dat hart voor helmond vergeleken wil worden met ‘n weekjournaal?? Ikke nie! Als je dat denkt, snap je volgens mij de hele doelstelling van deze website niet. Er wordt hier ook gesproken over "ondermaats" en weinig smaak. Zitten er dan alleen maar geleerden op deze weblog, die hier hun frustratie intikken misschien? Dan heeft het inderdaad weinig zin om met deze kijkers een gesprek te voeren. Het is gewoon een kwestie van smaakverschil. Jij noemt het bagger en een ander spreekt zijn/haar waardering uit. En geloof me, van de laatste genoemde categorie ligt het aantal veel hoger! Als je graag wordt opgezadeld met nog meer doorsnee nieuws (vaak ellende/sensatie) en media die alleen maar aandacht willen besteden aan items die niet veel indruk maken op de doorsnee Helmonder, dan kun je dus inderdaad beter de wens uit spreken dat er iets terugkomt wat wel vergeleken kan en mag worden met het nu "afgekapte" weekjournaal. Bovendien is hart voor helmond al vele maanden eerder opgestart en hebben anderen wellicht gedacht dat er een hoofdprijs te behalen viel in dat wereldje…? Voor wie het dus niet snapt; Hart voor Helmond is medio vorig jaar in het leven geroepen als "Helmondse YouTube" de Helmonder kan dus zijn/haar eigen filmpjes uploaden die op de een of ander manier betrekking hebben tot zijn/haar stad. De kijker bouwt dus zelf mee aan het groeiende succes van de website. Daarnaast is er de ondersteuning van een aantal mensen die er plezier aan beleven, lol in hebben om op pad te gaan, vele uitnodigingen krijgen en er vaak vele uren van hun eigen tijd aan opofferen en dat verdient op zijn minst een compliment(je). Van mij krijgen ze het!

Beantwoorden

Hart voor helmond geeft iedereen aandacht,zoals de afgelopen periode de diverse prinsverkiezingen voor het aankomend carnaval. deze hebben in totaal zo.n 25.000 bezoekers (kijkers ) opgeleverd in 2 maanden tijd !!!! Trouwens Diederik ,je bent geen geboren en of getogen helmonder heb ik vernomen !!! dus ……Dieder ik of dieder jij ???

Beantwoorden

@nee gai
Gai snapt totaal de doelstelling van deze weblog niet!! De vraag is of Helmonders het jammer vinden dat het weekjournaal stopt. Gai komt dan met een of ander lulverhaal over `hart vur hellemond’. Ik zie overigens verrekte weinig filmpjes door Hellemonders. Er is maar 1 doel: advertenties proberen te verkrijgen vur de laup, niks meer of minder. Nou gai.

Beantwoorden

@henk
Ja rustig mar hier ben ik al wir! Ge lijkt Lamoen wel gai!! Volgens mai hedde ne neie bril nodig mi nog dikkere glaas. Uurst en vooral zitte dus wel te kieke op hart vur helmond en probeerde wa te zien, mar ge ziet allein mar wa ge wilt zien gai! Of ge bent ne "Langen" en kiekt overal overhinne..
Het antwoord op de vraag van 't weblog heb ik namelijk al direct gegeven in de eerste reactie (geen verlies) en dat is netter omschreven als de bagger waar jij mee gooit.
En ja.. jammer maar niet iedereen lukt het om webfilmkes te verzamelen gemaakt door Helmonders. Op Kanaal Helmond al helemaal niet. Daar verscheen kort na de oprichting van hart vur helmond (toevallig?) een soortgelijke oproep van Van Langen, om webTv filmpjes in te zenden die dan zeer binnenkort zouden worden uitgezonden… Het staat er nog altijd…zet dan de schouders eronder en ga zelf op pad, om er een succes van te maken. Advertenties vur de Laup binnenhalen dat lukt die jongens volgens mij wél heel aardig. Dat was inderdaad ook hun doel en de combinatie tussen weekblad en de website is en blijkt een unieke formule hiervoor. En dè is gin lulverhaal….

Beantwoorden

Ik denk dat Kanaal Helmond iets zoekt van hogere kwaliteit (daarom denk ik ook niet dat WebTV er zal komen, want de verwachtingen zijn mogelijk te hoog). Overigens kan ik op een filmpje klikken bij Hart voor Helmond en na vijf seconden denken ‘nee, dit is niet om aan te zien’. Maar dat wordt vervolgens wel geregistreerd als een kijker.

Hart voor Helmond is nergens uniek, maar ik wens ze alle succes. Ben benieuwd of het na enige tijd inkakt, want dat is mijn vermoeden.

Als ik moest kiezen tussen de twee, dan liever het weekjournaal.

Beantwoorden

Ik vind het weekjournaal een goede aanvulling op wat er is. Jammer dat het verdwijnt. Zonde.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *