Buiten is het 7 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.254 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Vanmiddag werd om 12.35 uur een bejaarde vrouw op straat beroofd. Dat gebeurde op de Rembrandtlaan in Helmond-Noord. Daar werd deze 81-jarige dame in een scootmobiel door 2 vrouwen bestolen van haar gouden armband via de zogeheten babbeltruc. Zij kwam met de schrik vrij, een armband met emotionele waarde armer.
De daders zijn nog voortvluchtig. Zij zijn lichtgetint, dragen een lange rok, 1 van die 2 had opvallende gouden tanden, zigeunertypes aldus wijkagent Marco van Bree. Zij worden vervoerd met een donkerkleurige Mercedes die door een man bestuurd wordt. Opvallend detail aan die auto is dat het stuur rechts zit (en niet zoals normaal links). Vanzelfsprekend bel je de politie op 0900 – 8844 als je iets gezien hebt. Als je die Mercedes met het stuur aan de verkeerde kant ergens ziet, bel dan meteen 112.
De derde keer in nog geen 3 weken tijd dat een minder valide dame van in de 80  overdag op straat in Helmond wordt beroofd. Op zaterdag 12 januari was een 83-jarige vrouw met rollator het slachtoffer op de Molenstraat. En vorige week woensdag werd een bruine tas gestolen uit de rollator van een vrouw van maar liefst 87. Zij werd bestolen op het Sobrietasplein bij de Molenstraat.
“Ben alert op verdachte situaties met onze senioren! Bied hulp en bel asap de POLITIE! Onthoud signalement en eventueel het kenteken!” zo laat de wijkagent weten.

6 reacties:

Diep treurig!!

Beantwoorden

Word het niet eens tijd dat de politie een lokvogel inzet.
Agent en verkleed en in rollator. Succes verzekerd denk ik.

Beantwoorden

Politie zoekt de vrouwelijke getuige
De politie is op zoek naar de vrouw die gisteren getuige was van de beroving op een 81-jarige dame in een scootmobiel. Die beroving vond plaats op het fietspad ter hoogte van de eerste flat aan de Rembrandtlaan (gezien vanaf de Wethouder Ebbenlaan).
Na die beroving sprak deze getuige met het slachtoffer en had het over een mogelijk Hongaars kenteken op de donkerkleurige Mercedes.
Die Mercedes (met een man achter het stuur) stond plusminus 10 meter verderop op de weg stil. Met die auto arriveerden de 2 vrouwelijke daders, om er naderhand ook weer mee te vertrekken richting Dierdonk.
Wijkagent in Helmond-Noord Jeroen Loohuis roept nu met name deze vrouwelijke getuige op om zich te melden. Andere getuigen van deze beroving zijn natuurlijk ook welkom. Bel 0900 – 8844.
Hieronder een foto van de gestolen armband. Het slachtoffer kreeg die als geschenk van haar inmiddels overleden man en droeg die armband al 44 jaar .

Beantwoorden

Wat zielig! Ik hoop dat de politie ze snel pakt en ook die van de andere overvallen natuurlijk. Succes.

Beantwoorden

Zie óók hierboven, maar nu ook het officiële opsporingsbericht van de politie:

Politie zoekt getuigen van een beroving
De politie zoekt mogelijke getuigen van een beroving op de Rembrandtlaan op woensdagmiddag rond 12.30 uur.
Rond dat tijdstip reed een 81-jarige vrouw uit Helmond in haar scootmobiel over de Hobbemalaan in de richting van de Rembrandtlaan. Op de kruising met de Van Ruijsdaelstraat stond een zwarte auto stil. Daarin zaten twee dames en vermoedelijk een mannelijke chauffeur. Eén van de dames wenkte de bejaarde vrouw, maar deze negeerde dat en reed door naar de Rembrandtlaan. Daar is ze op de rotonde rechtsaf gegaan in de richting de Wethouder Ebbenlaan. Iets verderop ging ze verder via de ventweg. Daar stond opnieuw de zwarte wagen, waaruit de twee dames stapten. Deze dwongen de vrouw in de scootmobiel tot stoppen en begonnen aan haar armen te trekken. Plotseling lieten ze haar los en stapten in de auto die er direct vandoor ging. Bij het slachtoffer was een armband van haar pols getrokken. Er is een signalement van de beide daders:
1) Licht getinte huidskleur, meerdere gouden tanden in haar mond, ongeveer 1.60 tot 1.65 meter lang. Ze droeg lichte kleding en een wijde rok.
2) Licht getinte huidskleur, ongeveer 1.60 meter lang. Ze droeg een wijde rok.
De politie is op zoek naar mensen die de beroving gezien hebben of mogelijk iets weten dat er mee te maken heeft. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Beantwoorden

sneu volk 🙁

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *