Buiten is het 9 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.485 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties

archieffoto“Politie gemeld dat er wéér een beeld gestolen is. Op de hoek van de Straakvense Bosdijk en de Geysendorfferstraat.” Dat meldde Wesley Gulickx ons vanochtend.
Het betreft het kunstwerk dat Kraanvogels heet en in 1996 door Evert den Hartog werd gemaakt. Dat bronzen kunstwerk stond bij de voormalige Goede Herder kerk in Helmond Oost. Volgens de catalogus is het eigendom van de gemeente en Woonpartners.

Het tweede bronzen beeld dat in korte tijd werd gestolen. Donderdag meldden we dat Moeder en Kind uit de Annabuurt werd gestolen.

12 reacties:

Stelletje – piep -; kan er dan niets meer in de openbare ruimte blijven staan? Droevig die “wat dijn is, mijn is” mentaliteit! GPS erin, opsporen en financieel uitkleden dat soort lui.

Beantwoorden

Mooi he, zo’n kunstroute door Helmond…… euhhhh, vergis ik me nu of hebben ze nog 48 bronzen beelden te gaan!!!!!

Beantwoorden

Niemand maar dan ook niemand vind bronzen beelden mooi.

Beantwoorden

@Mark: en dus mag je ze jatten…..?

Beantwoorden

Kunnen ze de beelden niet maken met een handgranaat erin ?
Je kunt daarna zien wie het gedaan heeft, en het worden er steeds minder.

Beantwoorden

en dat voor een euro of honderd…..Als het dat al haalt…

Beantwoorden

Ook in Brouwhuis een bronzen beeld gestolen, de derde in 1 week
In het wijkpark Brouwhuis is afgelopen week een bronzen beeld gestolen. Het betreft het beeld dat ‘Stier’ is genaamd. Dat werd vervaardigd door Clara van der Water en is sinds 1989 eigendom van de gemeente. Ook dat beeld werd op grove wijze afgezaagd of geslepen en vervolgens meegenomen. Van de diefstal is door de gemeente aangifte gedaan bij de politie. Dat liet de gemeente zojuist weten.

Het beeld toen het nog in winkelcentrum Brouwhorst stond:

De lege sokkel gisteren in het wijkpark:

Zondag hadden we hierboven al de diefstal gemeld van het tweede gestolen beeld ‘Kraanvogels’ op de Straakvense Bosdijk en donderdag berichtten we dat het beeld ‘Moeder met Kind’ op het Montgomeryplein was gestolen.
Deze gestolen kunstwerken hebben een waarde van zo’n 5000 à 6000 euro per stuk. Mensen die informatie hebben over de diefstallen of iets verdachts zagen, wordt gevraagd dit te melden bij de politie op telefoonnummer 0900-8844.

In Helmond staan veel kunstwerken. Deze zijn geplaatst om de openbare ruimte in de woonomgeving, winkelcentra, parken e.d. te verfraaien of als herinnering aan een bepaalde gebeurtenis of persoon. De beelden moeten een bijdrage leveren aan een aangename en aantrekkelijke omgeving. Veel beelden in de stad zijn door bedrijven, organisaties of particulieren aan Helmond geschonken.
Vanwege deze diefstallen worden de beelden in de stad de komende tijd met regelmaat geïnspecteerd door de gemeente. Ook de hulp van de Helmonders is bruikbaar, zo laat de gemeente weten. Mocht je onverhoopt rond een kunstwerk verdachte omstandigheden zien, meldt dat dan bij de politie. Diefstallen kunnen ook gemeld worden bij de gemeente Helmond, telefoonnummer 14 0492 of per mail via [email protected].

Beantwoorden

Het schijnt niet te kunnen: een kunstwerk plaatsen waar iedereen plezier aan mag beleven. Het moet zo nodig vernield worden, omdat er misschien wat aan te verdienen valt. Tja, en bijna nooit worden de gasten gepakt. En dat is wel héél erg jammer.
Maar drie in zo’n korte tijd weghalen, loopt toch wel de spuigaten uit. Je duwt zo’n ding niet effe vlug in de achterzak (wel achterbak). Daar is meer voor nodig.
Mocht één van de daders gepakt worden, dan adviseer ik op hem alle kosten te verhalen voor de plaatsing van een nieuw beeld. En….ook afzagen tot bij de enkels.

Beantwoorden

Schande dat die beelden gestolen werden!
Wel vreemd dat het ED het pas gisteren bij het derde gestolen beeld de moeite vindt om er iets over te schrijven. http://www.ed.nl/regio/helmond/in-een-weekend-drie-bronzen-beelden-gestolen-in-helmond-1.4387511
Ook vreemd dat het ED schrijft “In het weekend van 31 mei en 1 juni zijn in Helmond 3 bronzen beelden gestolen.” Het staat hier toch heel duidelijk dat het eerste beeld in de Annabuurt al in de nacht van woensdag op donderdag gestolen werd. Is overschrijven dan zo moeilijk?
Helaas werd mijn reactie daar gisteren niet geplaatst. Zo’n reactie zal wel niet voldoen aan hun fatsoensnormen. 😉 Dan maar hier.

Beantwoorden

@Peer op zondag 1 juni 2014 om 18:25:

Is dat maar zo weinig? Ik zocht de prijs van brons op en daar staat op http://www.kh-metals.nl/oude-metalen/oud-brons-prijs 3,60 euro per kilo.
Zo’n beeld weegt toch zeker een kilo of honderd?

Beantwoorden

joh vergeet niet dat er ook eens bij het industrie terein in helmond bij een pand in de buurt van de engelse weg ook ooit een olifant standbeeld gejat was en in het kanaal derna werdt gedumpt ga daar eens kijken! want ik wordt ook steeds woedend dat er van alles gejat wordt wat niet van hun is maar van de gemeente end

Beantwoorden

@nicole op zondag 15 juni 2014 om 19:39:

De man die dat het olifanten-beeld/fontein stal, werd dezelfde dag nog aangehouden. Overigens was dat beeld niet van de gemeente, maar van een bedrijf.
Zie http://www.deweblogvanhelmond.nl/nieuw-helmonds-nieuws/olifant-in-het-kanaal/ voor een uitgebreid verslag en veel foto’s.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *