Buiten is het 9 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.619 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Veel en langdurig papierwerk wordt de komende maanden verzet om het uitgaan in Helmond gezellig en veilig te houden. Rapportje zus, inventarisatie zo, een vergadering hier en wat overleg daar om vervolgens weer verder te werken aan nog wat meer goed bedoelde paperassen.
Wij vroegen ons af of het bij die mensen bekend is dat er Helmonders zijn die uitgaan. Helmonders die allang weten waar (en waarom) het wel en niet veilig en gezellig uitgaan is. Daarom zien we in de reacties graag de feiten én je mening. Goede tips mogen natuurlijk ook. Daarmee help je onderstaande mensen en hun medewerkers.
Maar nog belangrijker, zo blijft (wordt?) het uitgaan sneller gezellig en veilig en dus leuk.
Want als we moeten gaan wachten op de Horecaondernemers Centrum, de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Helmond, een vertegenwoordiger van de horecabeveiligingsbedrijven, de politie, de gemeente en ook het Openbaar Ministerie…
Zij tekenden gisteren namelijk de intentieverklaring “Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan”. Daarmee willen zij het uitgaan in onze stad gezellig en veilig houden. Nu deze intentieovereenkomst is ondertekend, gaan zij kijken waar de veiligheid beter kan. Na een gezamenlijke schouwronde volgt een veiligheidsrapport. Samen met bestaande afspraken vormt dat rapport dan de basis voor het plan van aanpak met doelstellingen en te nemen maatregelen. De bedoeling is om de veiligheidsanalyse voor de zomervakantie uit te voeren. Het plan van aanpak wordt daarna opgesteld en ondertekend in een convenant. Daarna kunnen zij starten met de uitvoering. Zie ’t persbericht van de gemeente.

6 reacties:

Ik vind het nogal meevallen met de onveilijghed, ten minste waar ik heen ga. Het MC is gezellig, relaxt, veel leuke jongens, druk en er gebeurd nooit rottigheid.
Heel anders dan op de Steenweg en Haven.

Beantwoorden

Het uitgaan in Helmond is niet meer gezellig en veilig om de volgende reden.
Alle horeca gelegenheden sluiten om 3 uur, wat vergelijkend met andere steden in brabant best vroeg is. Tevens zorgt dit ervoor dat iedereen tegelijkertijd om 3 uur uit de kroeg loopt (vaak enorm beschonken) en dat zorgt voor de vervelende opstootjes. Als de horecagelegenheden verschillende sluitingstijden heeft kun je deze opstootjes voorkomen. Dit is best te realiseren, wel gaat het lastig worden om te beslissen om welke uitgaansgelegenheden het gaat. Tevens moet er verplicht vrijdag en zaterdag een vaste security-persoon staan. Er moet een betere communicatie komen tussen gemeente, politie, kastelijns en beveiliging komen. Wel is Helmond erop vooruit gegaan met de verschillende uitgaansgelegenheden. Helmond moet opboksen tegen steden als Eindhoven, Valkenswaard, Tilburg en Gemert (Time-out), dit is natuurlijk niet makkelijk, maar als Helmond meer variatie, veiligheid en gezelligheid kan creeren dan blijft de Helmondse jeugd ook in Helmond uitgaan, wat natuurlijk welvarend is voor de economie in Helmond.

Beantwoorden

@Youssra Ik denk dat een aantal uitsmijters nu juist meer onrust veroorzaken dan dat ze oplossen. Ze doen of ze god’s gift to women zijn, vinden zich o zo geweldig en als ze kunnen laten merken dat zij sterker zijn, dan doen ze dat maar al te graag. Helemaal erg is hun baas of voorman, die af en toe komt overleggen, wat voelt hij zich dan belangrijk nadat hij net een snuifje nam. Al helemaal als hij met de agenten lekker belangrijk mag overleggen. Bah bah wat een eikel! Die snapt het echt niet!!!
Ik begrijp dat er helaas uitsmijters moeten zijn, maar dan wel goede uitsmijters aub. In sommige cafees zijn er wel, maar je ziet ze niet. Tot er iets mis dreigt te gaan, dan staan ze er. Met rustig praten (en hun voorkomen) lossen ze het meestal op. Dat zie ik dus liever. Als het dan echt nodig is, weet iedereen zich veilig. Zeker de vaste gasten, want die weten van zijn bestaan. Want het zijn toch altijd nieuwelingen in de cafees die voor rotzooi zorgen.
Dat is mijn mening, ik ga niet zo vaak meer uit in Helmond, maar ga ik in Helmond uit dan valt het me altijd weer op.

Beantwoorden

Ik ben het met Karel van Dijk eens. Uitsmijters zorgen over het algemeen al voor een onprettige sfeer. Ik ga nooit een café binnen waar een uitsmijter aan de deur staat, behalve een enkele keer als ik met een groepje ben, en iemand perse naar een kroeg op de Kasteellaan, Havenweg of Havenplein wil. Meestal ben ik dan als eerste weg uit zo’n zaak.

Beantwoorden

ik ben het ook met Karel en Noud eens. ik ga zelfs niet meer in Helmond op stap, alleen naar het muziek cafe. dit door de ontzettend lieve uitsmijters die op de steenweg/havenplein etc. staan.
ik heb al heel veel dingen meegemaakt die dus echt niet door de beugel konden. ga verder geen situaties omschrijven maar in vind echt dat helmond een beter stap beleid moet ontwikkelen. zodat iedereen gewoon gezellig naar de kroeg kan.

Beantwoorden

Grote horeca-oefening van politie en portiers
Samen met de horecaportiers hield de politie gisteravond een grote horeca-oefening op de Steenweg en het Havenplein. Zij oefenden om het uitgaansgeweld in Helmond effectiever te bestrijden. Professionele acteurs waren ingehuurd om een zo realistisch mogelijk scenario te creëren voor de agenten en portiers. En realistisch moet het zijn geweest. In het begin werd er stevig opgemept, zo liet een ooggetuige ons weten.
De oefening vond plaats in en rondom Frendz, Club Tien en Plaza Café, daar waar het jongste uitgaanspubliek in het centrum komt. Van 19.30 tot kort voor 23 uur waren er 4 sessies. Middels een schrijven van de politie Helmond werden omstanders geïnformeerd en verzocht niet spontaan mee te gaan doen. De hele oefening trok flink wat bekijks.

Op het filmpje van Rob van Kaathoven een impressie van de oefening bij Club Tien aan de Steenweg in het begin van de avond.

De eerste foto hieronder werd gemaakt door horeca-buurtbrigadier Haci Koklu. Hij liet na afloop weten dat alles perfect verlopen was. Alle andere foto’s werden gemaakt door Harrie Grijseels.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *