Buiten is het 7 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.572 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
20reacties

De voetbalwedstrijd SV Brandevoort 2 – Dijkse Boys 5 op Tweede Paasdag werd na 70 minuten gestaakt vanwege wangedrag op en rond het veld.
Deze inhaalwedstrijd afgelopen maandag begon erg fel met enkele flinke overtredingen. De sfeer op het veld raakte daardoor al snel gespannen. Met 0-1 gingen gasten de rust in. In de tweede helft maakte Brandevoort de 1-1. Voor de Dijkse Boys reden om nog feller te gaan spelen. Dat resulteerde in enkele forse overtredingen op de spelers van Brandevoort. Deze overtredingen werden met een gele kaart bestraft, voor de spelers van Dijkse Boys aanleiding om de scheidsrechter van het ‘nodige’ commentaar te voorzien.
Toen de scheids daarna een gele prent wilde geven aan een speler van Dijkse Boys, vanwege zijn herhaaldelijk commentaar op de leiding, viel dat bij 1 speler niet in goede aarde. Het geel werkte op hem als een rode lap op een stier. Met gebalde vuist vloog hij op de scheidsrechter af met de intentie hem neer te slaan.
De scheidsrechter besloot daarop het spel stil te leggen om daarmee de situatie af te laten koelen. De speler liet het er echter niet bij zitten, tot 3 keer toe probeerde hij de scheidsrechter te slaan. Ondertussen ontstond er een handgemeen tussen supporters van Brandevoort en spelers van de tegenstander over vermeende opnames die gemaakt werden met een mobieltje (niet van de weblog overigens).
De veiligheid van spelers en publiek sportpark Brandevoort kwam in het geding. De situatie werd dusdanig dreigend dat de scheidsrechter moest besluiten de wedstrijd definitief te staken.
Niet de eerste keer dat bij wedstrijden van Dijkse Boys wanordelijkheden op en rondom het voetbalveld plaatsvinden. Zo was er zondag 25 maart een vechtpartij bij de wedstrijd Bruheze 2 – Dijkse Boys 3. De grensrechter en iemand uit het publiek vochten en daarbij vielen over en weer rake klappen.
Zondag 4 december was het tijdens en meteen na de thuiswedstrijd tegen Deurne 1 ook raak. “Collectief wangedrag van spelers en functionarissen tijdens en direct na afloop van de wedstrijd Deurne-Dijkse Boys” oordeelde de landelijke tuchtcommissie van de KNVB die een straf oplegde.
Of de KNVB aanleiding ziet het wangedrag van maandag ook te bestraffen, is op dit moment nog niet bekend. Wel dat de KNVB dit seizoen geweld tegen scheidsrechters zwaarder zou straffen.

20 reacties:

Heeft er niet iemand een bulldozer over om ’s nachts een einde te maken aan deze club van notoire rotzooischoppers?

Beantwoorden

ja heb ik. wel eerste al het zwart geld opgraven.

Beantwoorden

Het schijnt zo te zijn dat opbrengsten meestal naar de sloper gaan. Dus als je wat vind mag je het houden.

Maar natuurlijk is dat niet de oplossing. Wel zal er een goed gesprek moeten volgen met het bestuur. Zij zijn uiteindelijk ook verantwoordelijk voor het gedrag van de supporters en spelers. Daarnaast zal de KNVB het nodige doen. Door boetes en andere sancties.

Als dit alles niet helpt dan is de enige manier om de licentie in te trekken. Maar daar pak je natuurlijk ook de goeie mee.

Beantwoorden

Even iets over Bruheze 2-Dijkse Boys 3:

Een supporter van Bruze 2 (volwasse man) sloeg uit het niets de grensrechter (17 jaar!!) van Dijkse Boys 3. Wat deze “supporter” niet wist, is dat de broer van de grensrechter speler is van Dijkse Boys, de supporter aansprak en daarna een klap verkocht. De trainer van Bruheze heeft na de wedstrijd in de kleedkamer excuses aangeboden aan de spelers van Dijkse Boyse. De politie was hierbij en heeft meteen een verklaring afgenomen van de trainer.

De supporter van Bruheze is een bekende onrustzaaier verantwoordelijk voor meerder “incidenten” bij de club. Ook de voorzitter van Bruheze heeft dit moeten bevestigen tijdens de zitting van de tuchtcommissie afgelopen week.

Beantwoorden
Bruheze2DijkseBoys3

Jongens elkaar zwart maken is makkelijk zo anoniem. Dan praten over zwart geld worden jullie niet gesubsidieerd? Ik heb 1 x bij jullie gevoetbald en jullie scheidrechters zijn net zo slecht sls jullie 1ste elftal. Afz danny meinhardt mulo 4

Beantwoorden

Ik heb ook wel eens tegen Brandevoort 3 gespeeld, en kan zeggen dat die spelers van Brandevoort zijn zelf ook geen lieverdjes zijn.

Beantwoorden

Dijkse Boys 3 en 4 uit de competitie gehaald
Het derde en vierde elftal van de voetbalvereniging Dijkse Boys zijn dit weekend uit de competitie gehaald. Volgens de tuchtcommissie van de KNVB hebben zij op en rondom het veld gevochten en de scheidsrechter uitgescholden.
Dijkse Boys 5 is (nadat het eerste en tweede elftal eerder al werden gestraft) het enige elftal dat tot vorige week nog niet onderzocht werd door de tuchtcommissie van de KNVB. Na de hierboven beschreven wedstrijd loopt ook daar nu een onderzoek naar.
Dit vernamen wij zojuist via Omroep Brabant.

Beantwoorden

Beste mensen.
Begint de weblog van Helmond nu ook al zich te bemoeien met sportwedstrijden !!! , is daar de weblog voor ???
En waarom moet vv Dijkse Boys er nu zo uitgebreid opstaan,ga ook eens kijken naar andere sporten / verenigingen, gebeurt daar niets,och houd toch aub op er gebeuren wel meerdere dingen.
Trouwens ik weet niet ofdat er iemand gisteren ( Maandag ) avond naar een vandaag heeft gekeken,daar was bij een voetbalwedstrijd ,ergens in het oosten ,tussen 2 verenigingen uit EEN stad zo,n vechtpatrij dat er een speler half dood werd geslagen.

Beantwoorden

@Tim op 12 april 2012 om 14:15:

He dat is gek. Wij hebben ooit een 5 minutenstraf gehad in 3seizoenen en nog nooit een kaart. Welk ejlftal speel je?

Wij worden zelfs in de dorpen geroemd om ons sportieve spel

Beantwoorden

Alles wat met Dijkse Boys te maken heeft weggooien. Eén grote ellende. Niet in de hand te houden. Ga iets anders doen maar blijf, om het plezier in voetbal te houden bij andere verenigingen, weg op de voetbalvelden aub. Nog nooit zo’n stelletje tuig op het veld meegemaakt. Bahhhh rotzooi is. Nee erger als rotzooi…….

Beantwoorden

Persbericht KNVB:
Teams Dijkse Boys tijdelijk aan de kant

Alle teams (drie seniorenelftallen) van voetbalvereniging Dijkse Boys uit Helmond mogen voorlopig niet in actie komen. Deze maatregel is opgelegd door de tuchtcommissie van KNVB district Zuid II. De vereniging heeft ondanks herhaald verzoek nagelaten het financieel jaarverslag over het seizoen 2010-‘11 in te dienen.

De tuchtcommissie had het bestuur van Dijkse Boys in een uitspraak van 15 augustus 2012 opgedragen uiterlijk binnen veertien dagen deze rapportage in te leveren. Dat is bijna negen maanden na de oorspronkelijk gestelde termijn. Na het opnieuw uitblijven van de gevraagde informatie heeft de tuchtcommissie nu formeel de wedstrijden van alle teams opgeschort en de vereniging in staat ven beschuldiging gesteld.

Dijkse Boys heeft zes werkdagen de gelegenheid zich schriftelijk te verweren. Als het verweer binnen die termijn niet is ingeleverd neemt de tuchtcommissie aan dat de vereniging afziet van de mogelijkheid tot verweer. De tuchtcommissie zal dan overgaan tot het omzetten van de voorwaardelijke straf in een onvoorwaardelijke straf. Dat zou betekenen dat alle teams van Dijkse Boys dit seizoen niet meer in actie mogen komen.

Toelichting
Elk seizoen leveren verenigingen op basis van de reglementaire verplichtingen de financiële jaarverslagen in. Deze gegevens geven inzicht in de financiële stand van zaken bij de verenigingen in het amateurvoetbal. Dit inzicht is voor de vereniging van toegevoegde waarde. De gegevens zijn noodzakelijk bij overleg met de overheden of overkoepelende (sport)organisaties, maar ook als het gaat om het in vroegtijdig kunnen signaleren van knelpunten binnen de vereniging. Zo kunnen de KNVB en de vereniging samen op actuele ontwikkelingen inspringen.

Sinds vorig seizoen is het voor alle verenigingen verplicht om de financiële gegevens via het financieel formulier in het datasysteem Sportlink Club bij de KNVB in te dienen. Alle verenigingen is gevraagd het financieel jaarverslag over het seizoen 2010/’11 voor 1 januari 2012 te verzenden aan de KNVB. Inmiddels hebben 366 (96,6 procent) van de verenigingen in Zuid II het financieel jaarverslag ingeleverd. De resterende verenigingen hebben met het district afspraken gemaakt over de termijn waarop zij de rapportage zullen inleveren.

Beantwoorden

De 3 seniorenteams van voetbalvereniging Dijkse Boys mogen komend weekeinde weer in actie komen. De club leverde woensdag het gevraagde financieel jaarverslag over het seizoen 2010-2011 in bij de KNVB. Dat meldt Omroep Brabant zojuist.
Na bestudering besloot de KNVB dat het voldeed aan de normen. Dat was voor de tuchtcommissie reden de voorlopige opschorting van wedstrijden voor de teams op te heffen. Omdat het financieel jaarverslag 9 maanden na de gestelde termijn werd ingeleverd, zette de tuchtcommissie de voorwaardelijke boete van 115 euro wel om in een onvoorwaardelijke geldstraf.

Beantwoorden

Raar clubje als je het mij vraagt.

Beantwoorden

@Peter op vrijdag 24 augustus 2012 om 20:12:

ge moet is niet zon praatjes maken .als de niet weet waar het over gaat .misselijk ventje

Beantwoorden

Peter,

Het lijkt er een beetje op dat je wordt overreden door een strontkar, zeker niet door een koets.

Beantwoorden

Ja jongens n roemruchte club dat dijkse boys,maar als je je niet kan beheersen ga op judo,karate,daar leer je hoe je je kunt uiten op n goede manier en zet je je zelf ook niet gigantisch voor lul

Beantwoorden

Brandevoort dat zegt al genoeg een smeltkroes van allerlei personen die geen of nauwelijks binding hebben met Helmond, waar clubs van echte helmonders moeten verdwijnen worden deze azijnzeikers die dus niets met Helmond te maken hebben voorgetrokken maar ja zo is de politiek in de gemeente helmond al jaren, en dat er ook geen lieverdjes bij brandevoort voetballen zal ook wel zo zijn want rotte appels heb je overal maar om nou altijd een stigma te drukken op dijkse boys vind ik persoonlijk belachelijk

Beantwoorden
DeRijdendeRechter

@DeRijdendeRechter op zondag 22 april 2018 om 15:03:

Is deze kwestie niet inmiddels verjaard?

Beantwoorden

@Sander Lam op zondag 22 april 2018 om 18:14:

Verjaard ?? ik weet niet waar u het over heeft maar voor mij kan iets wat Helmonders aangaat niet verjaren vooral niet als clubs die al meer dan 100 jaar in helmond bestaan hun velden moeten afstaan terwijl een club van import Helmonders uit hoofdzakelijk het westen een geheel nieuw sportpark krijgen zo is er indertijd ook een einde gekomen aan de voetbalclub Haagse Boys, maar u zal waarschijnlijk wel tot de categorie importhelmonders behoren

Beantwoorden
DeRijdendeRechter

@DeRijdendeRechter op maandag 23 april 2018 om 09:30:

Dank voor de toelichting. Als uw reactie geen betrekking heeft op de kwestie uit 2012, dan houd ik het maar op een vormfout.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *