Buiten is het 13 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.062 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
23reacties

Vanmiddag om 12 uur hangt wethouder Erik de Vries op het Piet Blomplein een sok op. Niet zomaar een sok, die sok is het startsein van de poging om het wereldrecord Langste Waslijn met Sokken naar Helmond te halen.
Op het plein voor de paalwoningen worden dit weekend (als het goed gaat) namelijk ruim 100.000 sokken opgehangen aan naar schatting 8 kilometer waslijn. Die afstand zou ruim voldoende moeten zijn om het huidige Guinness World Record te verbreken. Dat record staat sinds 2014 op naam van Duitsland met 6.066 meter waslijn (met 69.152 sokken). Om de recordpoging te doen slagen, mag er tussen íedere opgehangen sok maximaal 1 centimeter zitten.
De sokken worden vandaag en morgen deels in teamverband in kleine wedstrijdjes op het plein opgehangen. Een ieder die wil, kan gratis komen kijken. En luisteren, want het hele weekend zijn er optredens van diverse artiesten. Ook staan er vandaag en morgen veilingen en andere geldophaalacties op het programma. Het achterliggende doel van het wereldrecord is namelijk om 50.000 euro in te zamelen voor de 2500 Helmondse kinderen onder de armoedegrens. Om dat bedrag te bereiken werden eerder sponsors gezocht en gevonden en staat de teller inmiddels op 20.000 euro.

Op de foto rechtsboven het Piet Blomplein om 10.15 uur. Dat staat vol met hekken waaraan de laatste voorbereidingen getroffen worden. Zodra we meer foto’s hebben of krijgen, zetten we die er in de reacties bij.

In de reacties hieronder staan updates.

23 reacties:

Je zult maar geen leven hebben.kan j nog altijd dit gaan doen

Beantwoorden
Alex van der Velden

Je zult maar geen leven hebben, kan je altijd nog hatelijke berichten op internet achterlaten bij leuke onschuldige initiatieven.

Beantwoorden

Onderstaande foto werd om 13.00 uur gemaakt. De tweede lichting van 2 teams zijn de sokken aan het ophangen terwijl op het podium de zussen Irma en Erica Martens (het lied Fire van 3 andere zussen) zingen.

Beantwoorden

Geweldig Initiatief Zeg!! Wat een kanjers die dit voor deze 2500 kinderen willen doen en zich inzetten!

Beantwoorden

Dit weekend vragen we aandacht voor kinderen die opgroeien in armoede Dus werken we mee aan het wereldrecord Langste Waslijn met Sokken.

Beantwoorden

Beantwoorden

Update 1:
Op dit moment zijn er zo’n 44 duizend sokken opgehangen. Die sokken hangen naar schatting aan 3,5 kilometer waslijn. Dat liet initiatiefneemster Tahné Kleijn van de stichting ‘n Ouwe Sok zojuist weten. Daarmee komen ze dus na 1 dag boven de helft van het oude wereldrecord van 6,066 kilometer. Vanavond tot 21.00 uur kan een iedereen die wil sokken komen ophangen. En morgen gaan de teams weer aan de slag en kun je je ook ter plekke nog met een team aanmelden om sokken op te hangen.
Morgen om 17.30 uur wordt bekend gemaakt of de recordpoging voor het Guinness Book of Records geslaagd is en hoeveel euro’s de actie van ‘n Ouwe Sok opbracht.
Onderstaande foto werd om 18.05 uur gemaakt.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zaterdag 2 april 2022 om 18:25:

Prachtig actie. 👍 Jullie gaan het halen!! Succes!!

Beantwoorden

Beantwoorden
Wilma van Heugten Bergerhof

Er zijn vandaag dus al meer dan 44.000 sokken opgehangen op het Piet Blomplein bij Bibliotheek Helmond. Waarvan een paar duizend door een team van de Bibliotheek!

Beantwoorden
Bibliotheek Helmond

En kom zondag ook eens binnen kijken in een kubuswoning! De opbrengst is voor de kinderen onder de armoedegrens!!

Beantwoorden

💪🏻💪🏻💪🏻

Beantwoorden
Supporter ouwe sok 🧦

Als vrijwilliger ben ik er apetrots op dat we dit doen voor de kinderen onder de armoedegrens. Wat een happening.
En dat op een prachtige Speelhuisplein dat ooit ontstond door die vreselijke brand tien jaar geleden.
Fijn als er nog lekker veel Helmonders komen meehelpen vandaag of meedoen aan de veilingen.

Beantwoorden

Mooi initiatief

Beantwoorden

Wat een mooi initiatief waar we graag aan hebben bijgedragen. Wat begon als met je eigen team zo veel mogelijk sokken ophangen werd al snel een samenwerking tussen verschillende teams en Oekraïense vluchtelingen. Samen meewerken aan een wereldrecord.
De beste techniek was werken in duo’s waarvan 1 de sokken ophing en de ander de wasknijper erop deed. En zo kwamen er steeds meer sokken aan de lijn te hangen.
We hopen dat er zo veel mogelijk kinderen die onder de armoedegrens leven in Helmond kunnen gaan genieten van een mooie dag door de inzet van alle vrijwilligers en sponsoren voor, tijdens en na deze recordpoging.

Beantwoorden

Update 2:
Helmond heeft niet het nieuwe wereldrecord Langste Waslijn met Sokken
Zojuist werd bekend gemaakt dat Helmond het wereldrecord Langste Waslijn met Sokken niet heeft gehaald. Er werd op het Piet Blomplein dit weekend een lengte van 5.747 meter waslijn met sokken opgehangen. Het oude record van 6.066 meter waslijn werd daarmee niet verbeterd.
Maar: voor de 2500 Helmondse kinderen onder de armoedegrens werd met deze actie tot nu toe 23.836 euro opgehaald.

Beantwoorden

Update 3:
The day after: 3 vrijwilligers halen nu de opgehangen sokken van de waslijn en doen ze in dozen en plastic zakken. Daar werd gisteravond aan begonnen en vanochtend om 08.45 uur mee verder gegaan. Volgens Hart van Nederland werden er gisteren en eergisteren exact 100.519 sokken opgehangen. 
Hieronder de andere 2 filmpjes van gisteren die wij tot nu toe voorbij zagen komen:

Beantwoorden

Grappig om te zien en een mooi gebaar.

Als VVD “welvaart afbreek” partij moet je wel lef hebben om daar te zijn en te strijden tegen armoede.

Beantwoorden

Omroep helmond komt deze week ook nog met een filmpje op televisie hebben ze gisteren gezegd.

Beantwoorden

@Jan op maandag 4 april 2022 om 12:33:

Vanmiddag gezien toen ik bij mijn moeder was. Best wel een raar nieuwsfilmpje want ging zowat helemaal over het geld dat ze binnenhaalden. Mijn moeder die wilde weten of ze het wereldrecord gehaald hadden, spreekt helaas geen Engels en begreep op het eind eigenlijk niet of ze het wereldrecord wel of niet wonnen.

Beantwoorden

Helemaal niet erg dat ze het niet gehaald hebben. Het ging eigenlijk helemaal niet om het wereldrecord. Het was om geld in te zamelen voor de arme kinderen in Helmond. Dat heeft Tahné Kleijn zelf gezegd.

Beantwoorden

Daar waren we weer, ik moest wel lachen vanavond bij Jinek.

Beantwoorden

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *