Buiten is het 7 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.464 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
11reacties

Maandag wordt begonnen met werkzaamheden aan het kruispunt Torenstraat – Oostende. Dit verkeersinfarct in de spits wordt aangepast zodat het verkeer vanuit de Torenstraat beter kan doorstromen. Er wordt ook gewerkt aan de fietspaden en trottoirs aan het Oostende en aan de gasleiding. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot half mei waardoor er tijdelijk flinke extra overlast zal ontstaan.
Tijdens deze werkzaamheden is de Torenstraat tussen Oostende en de Anna van Eekerenstraat in beide richtingen helemaal afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid met de gebruikelijke gele borden.

In april wordt het Oostende gedurende 2 weken afgesloten tussen Kanaaldijk Noordoost en Noordende. De rijbaan richting Noordende is dan gesloten, de 2 rijbanen richting de Kanaaldijk blijven open. Het verkeer wordt omgeleid. Het Tango-tankstation blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar via een doorsteek door de middenberm.
Om de doorstroming van het verkeer vanuit de Torenstraat te bevorderen, wordt een extra opstelstrook gemaakt. Daarvoor wordt de straat verbreed. Een deel van de groenstrook wordt opgeheven, 2 bomen worden verplant en enkele andere bomen worden gekapt. Op die manier komt er ruimte om de weg te verbreden. Ook moeten enkele kabels en leidingen worden verplaatst.
De trottoirs en fietspaden naast het Oostende, aan de zijde van de Torenstraat, worden vanaf de Kanaaldijk Noordoost tot aan het Noordende opnieuw bestraat. Ook vanaf Noordende tot aan de St. Hubertusstraat komt een nieuw trottoir.
In de Torenstraat en een deel van het Oostende worden begin maart de gasleiding vervangen. Door dit werk te combineren met de herinrichting van de straat, hoeft de weg slechts 1 keer te worden opgebroken en afgesloten.
Voorafgaand aan het werk zijn verschillende bodemonderzoeken uitgevoerd. Hierbij is op een gedeelte van de groenstrook in de Torenstraat een bodemverontreiniging aangetroffen. Deze wordt verwijderd. De mensen die er werken, dragen beschermende kleding. Voor de omgeving is er geen gevaar.

11 reacties:

Heel fijn dat dit wordt opgelost, zeker tijdens de spits is echt druk daar!!

Beantwoorden

Vandaag de laatste dag dat het zo’n drukte is op dat kruispunt. 🙂

Beantwoorden

Beantwoorden

Files kunnen niet uitblijven.

Beantwoorden

Ik ben benieuwd hoe het zaterdag zal gaan en vooral hoe het gaat wanneer het kermis is, want dan staat de markt langs het kanaal.

Beantwoorden

Het zal zeker beter worden.
Wat zie ik op de achtergrond? Een mooie toneeltoren voor het nieuwe theater?.

Beantwoorden

@Karel op woensdag 27 februari 2013 om 10:57:

Wat zie ik op de achtergrond? Een mooie toneeltoren voor het nieuwe theater?
Liever op de voorgrond Karel?

Beantwoorden

Omroep Helmond is momenteel niet te ontvangen via de ether en de kabel. Door de werkzaamheden in de Torenstraat werd vanochtend een kabel van UPC stuk getrokken.
Hun programma’s zijn wel te beluisteren via internet en het tv-kanaal van Omroep Helmond.

Beantwoorden

Iemand had dat bord niet gezien.

Beantwoorden
Wim van den Broek

Wegwerkzaamheden Oostende
Op woensdag 24 en donderdag 25 april is één rijbaan van het Oostende afgesloten voor het verkeer. Het gaat om de rijbaan vanaf de Julianabrug richting het Noordende. Op dit deel van het Oostende wordt nieuw asfalt aangebracht. De andere rijbaan, richting de Julianabrug, blijft normaal open voor het verkeer. Verkeer vanaf de Julianalaan en op de Kanaaldijk wordt met de gebruikelijke gele borden omgeleid. Het Tango tankstation en AH XL blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. De route ernaartoe wordt met gele borden aangegeven. Bij het Oostende wordt ook het kruispunt vanaf de Torenstraat aangepast. Als alles meezit, zijn deze werkzaamheden half mei gereed en kan de vernieuwde Torenstraat weer open voor het verkeer.

Beantwoorden

Werkzaamheden hoek Torenstraat – Oostende

Beantwoorden
Wim van den Broek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *