Buiten is het 2 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.789 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

7 reacties:

“Politie heeft WC De Bus Helmond doorzocht na melding verdachte personen met wapens. Niets gevonden. WC om 10.45 uur weer vrijgegeven.” Dat laat de politie zojuist weten.

Beantwoorden

Ouders van de leerlingen van de Knip kregen om 10.28 uur een mailtje van de school met onderstaande tekst:

Zojuist is op last van de Gemeente en politie ons schoolterrein afgesloten i.v.m. een mogelijk incident in winkelcentrum De Bus.
De leerlingen kunnen wel het terrein het op, maar mogen het terrein niet verlaten. De leerlingen worden geļnformeerd via de intercom op school en de docenten lopen rond om leerlingen te informeren.
Voor vragen kunt u contact opnemen met de receptie van de school: 0492-597587.
Wij informeren u zo snel mogelijk als we zelf meer informatie hebben.

Om 10.50 uur kwam het mailtje met goed bericht:

Zojuist hebben we melding van de politie gehad dat het schoolterrein weer opengesteld kan worden.
Het incident in winkelcentrum De Bus is opgelost. Wij hebben geen inhoudelijke toelichting van de politie gehad over het incident en kunnen u dan ook hierover verder geen informatie geven.

Beantwoorden

Ondertussen werd dit gefotografeerd in Winkelcentrum de Bus:

Beantwoorden

Het officiële politiebericht:

WC De Bus uit voorzorg ontruimd
De politie heeft dinsdagmorgen 25 maart rond 9.45 uur winkelcentrum de Bus in Helmond volledig ontruimd.
Eerder op de ochtend was bij de politie een melding binnen gekomen van iemand in het winkelcentrum dat er twee mannen met (vuur)wapens rond liepen. De politie nam geen enkel risico en het winkelcentrum werd daarop volledig ontruimd. Omwonenden en personeel van nabijgelegen gebouwen, waaronder een middelbare school, werd geadviseerd binnen te blijven. Het Arrestatieteam van de politie heeft vervolgens het winkelcentrum doorzocht. Daarbij werden geen verdachte personen of situaties aangetroffen. Rond 10.45 uur gaf de politie het winkelcentrum weer vrij.

Beantwoorden

Nou nou, best angstig lijkt me als je daar binnen was. Een paar jaar geleden ook al zoiets bij dat winkelcentrum de Bus toch? Ik ben benieuwd of er echt iemand rondliep met wapens of dat het een vals alarm was.

Beantwoorden

@Jan op dinsdag 25 maart 2014 om 12:43:

Klopt op 30 augustus 2012, toen ging het om een bommelding.

Beantwoorden

Al van verre wist je dat er iets gaande was, omdat er telkens een politiehelikopter bleef rondvliegen. Doen ze niet voor niets. Die helikopter was zelfs vanaf het industrieterrein waarneembaar. Ik dacht nog: “het is toch in Den Haag te doen”?

Hoop maar dat het vals alarm was, want zo’n situatie is niet echt rustgevend, zeker niet als je daar in een winkel werkt (met 2012 nog in herinnering hebt) of in de buurt woont. .

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *