Buiten is het 17 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 84.909 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Ziek, zwak, misselijk of echt getwitter?Berichten op een Twitteraccount dat die persoon uit Helmond Noord zelfmoord wil plegen en vermist wordt, beschouwt de politie als nep. Dat liet een woordvoerder van de politie ons desgevraagd weten.
In de laatste 2 tweets op dat Twitteraccount op naam van ene Henny Meijer staat:

Politie Brabant Zuid-Oost, district Helmond Centrum zou graag contact opnemen met de eigenaar van deze account. Bent of kent u de persoon achter dit profiel bel dan naar 0900-8844 of ga langs bij een bureau in een van onze districten.

De politiewoordvoerder laat weten dat die tweets van maandagavond op geen enkele manier van de politie afkomstig zijn. Inhoudelijk zijn die 2 ‘politie-tweets’ sowieso onjuist. Ten eerste kent de politie geen districten. En ten tweede wordt de mogelijke indruk dat de politie dat bericht daar zelf geplaatst zou hebben, ontkracht doordat die tweets werden geplaatst met een iPhone terwijl de politie BlackBerry gebruikt.
Met de vele verwijzingen naar een aanstaande zelfdoding en nu ook het ‘politiebericht’ genereert het account veel volgers (ruim 1700 tot nu toe). Zelf volgt het account slechts 2 accounts. Het aantal verontrustte reacties en ReTweets valt niet precies na te gaan, maar loopt in de honderden.
Faken van een vermissing of dat je er een eind aan wilt maken is niet strafbaar. Het zich voordoen als een ander is dat wel. Toch zal de politie er vooralsnog niet achteraan gaan onder meer omdat het te arbeidsintensief is en de pakkans als te klein wordt beschouwd.
De weblog toonde enkele Helmonders de foto op het Twitteraccount: 2 van hen herkende de persoon op de foto als Henny die in Helmond Noord woont.
Een zieke, zwakke en/of misselijke grap of ….

3 reacties:

Bizar dit! Geen idee of dit een fake account is….. Zielig, maar ook verontrustend vind ik.

Beantwoorden

Zijn taalgebruik komt niet al te slim over. Zijn foto beloofd ook al niet veel goeds. Als het maar niet een zwakker begaafd iemand is die het echt van plan is of erger: was. Anders is het een hele zieke grap.

Beantwoorden

Dat hier iemand aandacht aan besteed zeg;

Kijk nou eens naar het taalgebruik van genoemde persoon en kijk eens naar de ogen van die man. Helaas lopen er daar nogal wat van rond in dit land. Ooit gehoord van negeren, geen aandacht aan besteden? Ik heb hier verder niets meer aan toe te voegen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *