Buiten is het 2 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 86.323 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

ongeluk politieauto Helmond

ongeluk politieauto Helmond

Foto’s door Henk van Lieshout        

Kort voor 12.13 uur reed een politieauto met sirene in hoge vaart tegen een personenauto. Daarbij raakten 2 agenten gewond. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurster van de personenauto raakte niet gewond. Volgens omstanders was 1 van de agenten zwaargewond. De brandweer moest assisteren om de beknelde inzettenden uit hun voortuig te halen.
Deze aanrijding vond plaats op de kruising van de Deurneseweg, Weg door de Rijpel en de Rivierensingel, het kruispunt bij De Kempel. De personenauto kwam van Brouwhuis en draaide de Deurneseweg op richting Deurne, de politieauto reed met hoge snelheid richting Deurne. De politieauto probeerde tevergeefs uit te wijken, raakte de personenauto en eindigde tegen een lantaarnpaal in de middenberm.

7 reacties:

Het officiële persbericht van de politie:
Op de kruising Weg door de Rijpel met de Deurneseweg zijn dinsdagmiddag rond 12.10 uur twee agenten gewond geraakt.
Kort daarvoor kregen zij een spoedmelding en reden over de Deurneseweg richting Deurne. Op de kruising zijn zij in aanrijding gekomen met een personenauto, bestuurd door een 61-jarige vrouw uit Helmond die vanaf de Rivierensingel de Deurneseweg op reed richting de Weg door de Rijpel. Vervolgens is de politieauto tegen een lantaarnpaal tot stilstand gekomen. Beide agenten zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Eén agent is ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. De andere agent is gehecht aan een hoofdwond. De bestuurster van de personenauto is niet gewond geraakt. De specialisten ongevallenbehandeling van het korps Brabant Noord onderzoeken wat er is gebeurd. Bij ongevallen waarbij politiemensen betrokken zijn, wordt onderzoek gedaan door de recherche van een andere regio.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Beantwoorden

Het nadeel van de huidige auto’s is dat je in de wagen bijna niet meer hoort wat er buiten je wagen afspeelt. Zeker niet als je de radio (hoeft niet eens heel hard) aan hebt staan.
Als er dan een politiewagen (of andere hulpverlener) met een behoorlijke snelheid er aan komt, is een ongeval meestal niet meer te voorkomen.

Uit eerdere ongevallen komt naar voren dat de hulpverleners niet altijd vrijuit gaan.

Ik hoop dat het verder met alle betrokkenen goed gaat. De rest zal de verzekering wel oplossen.

Beantwoorden

@ Ad
Zover ik weet zijn overheden vaak niet verzekerd, omdat premies erg hoog uitvallen. Het is goedkoper zelf de schade op te hoesten. Hoe zit dat bij de gemeente Helmond? heeft iemand daar ooit ervaring mee gehad? Als een ambtenaar dit moet regelen, kan dit wel eens lang gaan duren.
Overigens hoop ik dat alle betrokenen snel opgeknapt zijn.

Beantwoorden

@Ad
hulpverleners gaan inderdaad niet altijd vrijuit,zover ik weet moet een hulpverleners voertuig met gepaste snelheid een kruispunt naderen en al zeker als het voor hun op rood staat.ook al hebben ze sirene en zwaailichten aan staan.

Beantwoorden

@jan willem,

Ik weet zo ook niet hoe Helmond e.e.a. heeft geregeld, voor wat betreft dit soort ongelukken.

Ik heb zelf wel ooit met de juridische afdeling te maken gehad, toen ik mijn fietswiel krom reed in een gat in de weg. Werd snel afgehandeld. Fiets en wegdek gemaakt.

Beantwoorden

ik heb het gezien politie heeft veel te hard gereeden vooral bij kruispunt mot je kijken als je haast zie je aan de schade …hard…
politie: sterkte komt goed van fouten leerde

Beantwoorden

Het is natuurlijk triest voor alle betrokkenen en hopelijk herstelt iedereen snel. Ben wel van mening dat er onder de politie zich enkele wegpiraten bevinden die misbruik maken van hun dienstauto. Je ziet ze regelmatig vele verkeersregels overtreden…

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *