Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.654 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

18 reacties:

Piet

Beantwoorden

Sjef

Beantwoorden

Jan

Beantwoorden

Willem

Beantwoorden

Peter

Beantwoorden

Sjeng

Beantwoorden

Jeu

Beantwoorden

Mathieu

Beantwoorden

Herman

Beantwoorden

Theo

Beantwoorden

Tjeu

Beantwoorden

Gefeliciteerd Sjef. Het goede antwoord is Piet.
De inmiddels overleden Piet van Alphen was voor de KVP en het CDA wethouder van 1970 tot en met 1982. Daarnaast was hij lange tijd (1962 – 1968 en 1970 – 1982) gemeenteraadslid. In zijn laatste jaar als wethouder werd hij vanwege ziekte enkele maanden vervangen door de eerste vrouwelijke wethouder van Helmond mevrouw Goedhart.
Samen met zijn dochter schreef hij Helmond van plaggenhut tot paalwoning. Dit boek verscheen bij gelegenheid van “Helmond 800”. De geïllustreerde geschiedenis van Helmond van prehistorie tot dat moment is daarin opgetekend.
De aanleidingen dat Piet van Alphen in deze quiz verscheen is dat dit weekend de volgende goed nieuws column door een wethouder van het CDA op de weblog komt.

Met dank voor de info van deze Piet.

Beantwoorden

Toen ik gisteravond mijn Facebook checkte zag ik ineens een bekend gezicht verschijnen. “Hee”, dacht ik “dat is van Alphen, daar heb ik nog les van gehad!” Van Alphen was namelijk niet alleen wethouder maar ook (en heel lang) docent geschiedenis op Carolus. Eerlijk gezegd moest ik wel eventjes nadenken over zijn voornaam want er waren leraren die een voornaam hadden en leraren die mijnheer werden genoemd. En van Alphen was dus een mijnheer.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Sjef.

Beantwoorden

Proficiat Sjef!

Beantwoorden

Dank voor Stank en ook voor Ad :•)

Beantwoorden

Gefeliciteerd Sjef

Beantwoorden

Proficiat Sjef.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *